Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 2.5.

Aqua v parku Kyjov - revitalizácia areálu mestského kúpaliska

Zverejnené: 23. 11. 2023

Aquavpark je športovo relaxačné centrum, ktoré vzniklo modernizáciou vonkajšieho mestského kúpaliska a novostavbou krytého plaveckého bazéna. Jeho história spadá do začiatku 20. storočia, kedy tu vznikli riečne kúpele. Stavba citlivo zasadená do rozhrania existujúcej mestskej štruktúry a parku v centre Kyjova, obklopená storočnými stromami. Vďaka novému prevádzkovému usporiadaniu je existujúca plocha využitá na maximum. Ľuďom je tak ponúknuté atraktívne športovo relaxačné vyžitie v priamom kontakte s parkom a vďaka umiestneniu v centre mesta ponúka aj dobrú dostupnosť.

Zdroj: BoysPlayNice

Stavba zapadá do kontextu okolitej zástavby a nenarúša jej celkový charakter. Lineárne usporiadanie a jemná členitosť stavby sa rozprestiera pozdĺž ulice Mezivodí a zároveň ju ukončuje. Nový predpriestor bazéna je umiestnený na hlavnej pešej a cyklistickej trase vedúcej do centra mesta. V rámci jeho revitalizácie bola obnovená alej stromov, upravené spevnené plochy a doplnený mobiliár. Návštevníci bazéna aj okoloidúci môžu kedykoľvek vstúpiť a vychutnať si kávu na jednej z vonkajších terás prístupnej zo vstupnej haly.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Formu zjemňuje obklad fasády z tehlových pásikov a zlato sfarbený prelamovaný plech. Toto všetko podporujú priehľady cez stavbu, ktoré vizuálne prepájajú areál vonkajšieho kúpaliska s predpriestorom bazéna. Hmota vnútornej bazénovej haly je voči celému objemu stavby otočená o deväťdesiat stupňov a vybieha do zelene vonkajšieho areálu. Celoplošné zasklenie bazénovej haly umocňuje pocit prepojenia vnútorného a vonkajšieho priestoru. Architektonický návrh tiež počíta s postupným zatraktívnením stavby bazéna na ďalších 10 rokov.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Budova vnútorného bazéna je rozdelená na tri hlavné časti - plavecký bazén, zážitkový bazén a wellness. Hlavný plavecký bazén má 5 dráh s dĺžkou 25 m. Zážitkový bazén ponúka lavice s masážnymi tryskami, bazénové chrliče a dojazd tobogánu. Súčasťou je aj vírivka a na svoje si prídu aj najmenší v detskej zóne. Návštevníci si pri pobyte v bazéne môžu užiť príjemné výhľady do priľahlého parku a zelene vonkajšej časti areálu.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Vo wellness sa nachádza 5 sáun - tropická, soľná, aróma, turecký parný kúpeľ a fínska ceremoniálna sauna s výhľadom na letné kúpalisko. Všetky tieto sauny majú rôznu veľkosť a teplotu a sú rozmiestnené tak, aby vytvárali intímne zákutia. Návštevníci tak tu nájdu maximálny pokoj a súkromie. Súčasťou wellness je aj ochladzovací bazénik, relaxačná miestnosť s hviezdnym nebom z barrisolu a návštevníkom je umožnený aj výstup na tri vonkajšie terasy.

Foto: BoysPlayNice
Foto: BoysPlayNice

Na prízemí sú aj šatne, sprchy a tzv. prezliekarne pre letné vonkajšie kúpalisko. Ďalej je tu tiež výdajné okienko Aqua baru, ktoré slúži ako pre vonkajšiu, tak aj vnútornú plaveckú časť.

Dispozičné usporiadanie vonkajších bazénov zostalo z veľkej časti zachované. Do existujúcich bazénov boli vložené nové antikorové vane. Súčasťou zážitkového bazéna je relaxačná časť, kde sa nachádza masážna lavica, basketbalový kôš, vodné preliezky a tiež veľká šmykľavka. Pre najmenších je tu bazénik. Plavecký bazén ponúka 3 dráhy s dĺžkou 50 m a neplaveckú časť, ktorá je opäť z časti aj relaxačná s bublinkovými masážnymi lavicami. Pre návštevníkov je tu zaistené občerstvenie v podobe vonkajšieho baru v samom centre areálu v bezprostrednej blízkosti bazénov.

Autor: Tlačová správa LINKA News. SENAA architekti s.r.o.
Foto: BoysPlayNice
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama