Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

BIM riešenia pre nenáročné navrhovanie stavieb

Zverejnené: 16. 11. 2022

Tlak na urýchlenie času realizácie stavieb, ako aj ich predrealizačnej prípravy neustále narastá. Na architektov a projektantov sú kladené vysoké nároky v oblasti kvality ich návrhov, ale aj časového hľadiska prípravy podkladov. Efektívnym nástrojom na urýchlenie práce je BIM Wienerberger Plugin.

Zdroj: Wienerberger

„Okrem zefektívnenia procesu projektovania a výstavby je výhodou BIM aj vizualizácia konečnej podoby či riešenia. BIM Wienerberger Plugin uľahčuje architektom a projektantom vyhľadávanie vhodných riešení a implementáciu produktov spoločnosti Wienerberger do ich projektov,“ vysvetľuje Alexander Pintér, digitálny produktový manažér spoločnosti Wienerberger.

Urýchlenie fázy tvorby projektu

Spoločnosť Wienerberger má vo svojom portfóliu pomôcky pre nenáročné navrhovanie stavieb v programoch podporujúcich BIM – softvéry REVIT od spoločnosti Autodesk, ArchiCAD od spoločnosti GRAPHISOFT a Allplan od spoločnosti Nemetschek, ktoré sú aktuálne najviac používanými programami pre BIM riešenia.

Tieto softvéry umožňujú znížiť vznik konštrukčných chýb, zlepšiť koordináciu účastníkov procesu tvorby a výstavby projektu a stavebné projekty realizovať rýchlejšie a presnejšie. Okrem podrobných informácií o produktoch a ich vlastnostiach sa tu nachádzajú aj detaily rôznych častí stavby, ktoré možno pri návrhu využiť či odporúčané skladby s možnosťou úprav a vytvorenia individuálnych riešení.

Zdroj: Wienerberger
Zdroj: Wienerberger

Kompletná ponuka tehál

„Súčasťou online knižnice je kompletná ponuka tehál Porotherm vrátane modelov vodorovných nosných konštrukcií – preklady, stropné nosníky a vložky. Každá tehla disponuje databázou informácií, ktoré možno importovať priamo do projektu. Architekti a projektanti tu nájdu detaily rôznych častí stavby, ktoré môžu pri návrhu využiť,“ hovorí A. Pintér. Urýchliť fázu tvorby projektu umožňuje aj generátor skladieb muriva, v ktorom sa dajú nastaviť hotové skladby jednotlivých murív – obvodových, vnútorných nosných, deliacich či špeciálnych akustických stien. Pomocou pluginu možno obvodové steny veľmi jednoducho posúdiť taktiež z hľadiska tepelnotechnických parametrov.

Zdroj: Wienerberger
Zdroj: Wienerberger

Rozšírenie online knižnice o nové produkty

Spoločnosť Wienerberger rozšírila svoj BIM Wienerberger Plugin o ďalšie produkty. Do databázy výrobkov pribudli produktové skupiny Tondach a Semmelrock. V online BIM knižnici sa aktuálne nachádza 14 modelov škridiel, pričom každý z nich obsahuje 15 parametrov a na výber je niekoľko textúr.

Databáza sa rozšírila tiež o 17 dlažieb a platní značky Semmelrock. Jednotlivé modely obsahujú 11 parametrov. Nachádzajú sa tu nielen ukážky vzorov kladenia, ale zvoliť si možno aj farebné prevedenie a na jeho základe vygenerovať textúru dlažieb.

Voľne dostupné pluginy

Všetky dáta sú vždy aktuálne a deklarované priamo výrobcom. BIM Wienerberger Plugin sa bude priebežne rozširovať o ďalšie produkty, aby ich bolo možné použiť aj v ďalších aplikáciách. Ponuka výrobkov tak pokryje značnú časť konštrukcií stavieb, ako aj ich okolia.

Pluginy sú voľne dostupné na stránke www.wienerberger.sk v sekcii Služby a podpora.

V prípade otázok sa neváhajte obrátiť na digitálneho produktového manažéra spoločnosti Wienerberger – Alexander Pintér, alexander.pinter@wienerberger.com, +421915 940 293.

Čítajte tiež:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Wienerberger
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama