Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Budúcnosť PVC okien predstavujú nekonečné sklené vlákna a modulárne systémy

Zverejnené: 28. 3. 2020

Výrobca PVC profilov a stavebných systémov Deceuninck pripravil pre tohtoročnú stavebnú sezónu nové produkty, ktoré sú jednotné pre celý európsky trh. V prvom rade ide o profilový systém Elegant založený na univerzálnej modulárnej platforme iCOR. Ďalšou novinkou je technológia sklených vlákien ThermoFibra, ktorá spoločne s tepelnými výstužami Forthex vytvára najlepšie fungujúci systém okien a dverí na trhu PVC okien, a to bez použitia štandardnej oceľovej výstuže.

PVC profilový systém pre okná a dvere Elegant má výnimočne nízky koeficient tepelnej priestupnosti rámom (Deceuninck)

iCOR

iCOR je modulárny systém, ktorý umožňuje kombinovať rôzne dizajny okien, rôzne produktové rady (ktoré budú založené na tejto platforme) či rôzne technológie spracovania okenných a dverových profilov. Rôzne stavebné hĺbky možno teraz osádzať rôznymi typmi krídel. iCOR je teda maximálne flexibilné riešenie, ktoré naviac výrazne zníži zložitosť produktovej ponuky a obchodným partnerom Deceuninck prinesie úsporu priestoru a nákladov na skladovanie.

ThermoFibra

ThermoFibra je úspešná technológia, ktorú bude Deceuninck postupne zavádzať na všetkých európskych trhoch. Jej podstatou sú nekonečné sklené vlákna, ktoré poskytujú výnimočnú pevnosť a zároveň dosahujú najlepšie (=najnižšie) hodnoty tepelnej priestupnosti. Vďaka výstužiam Forthex v rámoch a technológii ThermoFibra je už oceľ v okenných profiloch celkom zbytočná. Tým sa samozrejme významne zníži hmotnosť, najmä pri aktuálne veľmi obľúbených veľkoformátových oknách (čo predstavuje veľkú výhodu nielen pri výrobe, ale aj pri manipulácii a montáži hotového produktu).

Ďalšou prednosťou je tiež zrýchlenie procesu výroby. Oceľ netreba rezať alebo ju počas montáže skrutkovať. Odpadá i skladovanie a doprava výstuží, čo vedie ku zníženiu nákladov na logistiku.

Profilový systém Elegant s použitím technológie ThermoFibra
Profilový systém Elegant s použitím technológie ThermoFibra

Elegant

PVC profilový systém pre okná a dvere Elegant má výnimočne nízky koeficient tepelnej priestupnosti rámom Uf = 0,93 W/m2K. So stavebnou hĺbkou 76 mm dokáže tento šesťkomorový profil uspokojiť požiadavky každého zákazníka. Pre ďalšie zvýšenie tepelnej a zvukovej izolácie i ochrany proti vlámaniu možno profil osadiť extrémne silným zasklením hrúbky 70 mm. Systém je dostupný v prevedení s rovným i predsadeným krídlom.

Okenné krídla sú navrhnuté tak, aby umožňovali použitie technológie lepených skiel. Vďaka tomu možno realizovať prvky nadštandardných rozmerov a zároveň dosiahnuť odolnosť proti vlámaniu triedy RC2.

PVC profil Elegant ako súčasť industriálnej výstavby (Deceuninck)
PVC profil Elegant ako súčasť industriálnej výstavby (Deceuninck)

Profilový systém Elegant (s kompletnou ponukou okien a dverí pre vstavanú hĺbku 76 mm) a technológia ThermoFibra (pre systém Elegant) tvoria vlajkovú loď flotily produktov výrobcu Deceuninck.

Minimalistický dizajn profilu Elegant ťaží z novej technológie ThermoFibra aj po vizuálnej stránke.

Pohľadová exteriérová hrana sa vďaka tomu môže ešte znížiť, a to z 9 na 7 mm! Materiál je pritom plne recyklovateľný. Sklené vlákna sa od PVC separujú priamo v našej vlastnej recyklačnej linke v belgickom Diksmuide. Potrebné úpravy strojného vybavenia na prácu s týmito profilmi na strane našich zákazníkov (dodávateľov okien) sú pritom minimálne.

Okenný profil Elegant s predsadeným krídlom
Okenný profil Elegant s predsadeným krídlom

Stijn Vermeulen, výkonný riaditeľ pre Európu, dodáva: „S profilovou radou Elegant sme dosiahli kompletnú a veľmi flexibilnú produktovú ponuku, ktorá umožňuje vyberať, voľne kombinovať a menej zložitým spôsobom vytvárať vždy to najlepšie riešenie. Pridaním našej jedinečnej a patentovanej technológie ThermoFibra v kombinácii s výstužami Forthex do našej ponuky potom garantujeme, že v novom dizajne Elegant bude k dispozícii to najlepšie ‚bezoceľové‘ riešenie na trhu PVC okien a dverí. Som presvedčený, že našu novú radu zákazníci veľmi dobre prijmú.“

Vchodové dvere Elegant

Okrem okenných profilov bude profilový systém Elegant dostupný aj pre vchodové dvere (od mája 2020), a to vo dvoch variantoch – so štandardnou oceľovou výstužou a bez nej, teda s využitím technológie ThermoFibra.

Použitie technológie ThermoFibra pri vchodových dverách vedie k podstatnému zvýšeniu hodnoty tepelnej izolácie, možno tak dosiahnuť hodnotu Uf = 0,97 W/m2K. Vynechanie výstužnej komory umožňuje z konštrukčného a technického hľadiska výrazné zlepšenie tuhosti profilu a torznej stability v dôsledku vyššieho počtu priehradiek.

V porovnaní s vchodovými dverami Elegant s oceľovou výstužou je možné znížiť hmotnosť rovnakého prvku až o 39 %. Pri oboch variantoch vchodových dverí Elegant možno realizovať rovnaké veľkosti prvkov, až do 2,5 m. Pri variante vchodových dverí Elegant bez technológie ThermoFibra sa pre lepšiu stabilitu a torznú tuhosť používa v ráme a krídle špeciálne tvarovaná oceľová výstuž s hrúbkou steny 2,0 mm. Rohy profilu vystužené špeciálnou zvárateľnou spojkou ďalej zvyšujú stabilitu a odolnosť proti deformácii.

Nový systém vchodových dverí Elegant ThermoFibra Infinity 76 X od spoločnosti Deceuninck je jediným systémom s integrovanou technológiou nekonečných sklených vlákien bez použitia ocele. Dosahuje najvyšších hodnôt tepelnej izolácie pri výraznom zlepšení stability profilu a torznej stability.
Nový systém vchodových dverí Elegant ThermoFibra Infinity 76 X od spoločnosti Deceuninck je jediným systémom s integrovanou technológiou nekonečných sklených vlákien bez použitia ocele. Dosahuje najvyšších hodnôt tepelnej izolácie pri výraznom zlepšení stability profilu a torznej stability.

Ploché hliníkové prahy bránia prieniku vzduchu a prívalového dažďa. Tepelne oddelený prah zaisťuje bezpečné utesnenie vchodových dverí. Okrem toho možno využiť tzv. padacie prahy. Pre oba varianty vchodových dverí sú rovnako k dispozícii nulové prahy.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama