Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Chýba vám v dome priestor a pokoj na prácu? Vybudujte si ho na záhrade - tzv. garden offices alebo záhradné kancelárie dnes stúpajú na popularite

Zverejnené: 27. 6. 2020

Pracujete z domu? Prípadne vás práca z pohodlia domova láka a ak by ste mali na ňu vhodné podmienky, tak by ste takto radi pracovali? Ak ste majiteľmi rodinného domu a máte na svojom pozemku ešte priestor, môžete uvažovať o vybudovaní tzv. garden office alebo záhradnej kancelárie. Získate tak jedinečný priestor, kde môžete v pokoji a efektívne pracovať.

Foto:swiftorg.co.uk

V posledných týždňoch mnohí z nás okúsili home office, teda prácu z domova. Boli sme k tomu donútení v súvislosti s mimoriadnymi opatreniami ohľadom epidémie koronavírusu, keď firmy uprednostňovali u svojich zamestnancov prácu z domova. Mnoho ľudí si však prácu z domu predstavuje ako ideálnu, nie je potrebné nikam chodiť, ušetria na cestovných a iných nákladoch a všetko majú po ruke v tzv. domácom komforte. Do budúcna je možné aj očakávať nárast ľudí pracujúcich z domova. Čo však robiť v tom prípade, ak nemáte v domácich podmienkach až taký komfort? Predsa len nie je nad to, keď máte na prácu úplný pokoj a nie ste rozptyľovaní okolitým prostredím? V prípade, ak vlastníte rodinným dom, môže byť tým pravým riešením pre vás vybudovanie samostatnej záhradnej kancelárie.

Foto:  DGLimages, shutterstock
Foto: DGLimages, shutterstock

Vybudujete si záhradnú kanceláriu ako priestor pre svoje pokojné rozjímanie

Ak chceme byť pri práci úspešní, mali by sme si vytvoriť priestor v ktorom zavládne pokoj a ticho, kde nás nebude donekonečna od práce odtrhávať okolité prostredie. Spočiatku mnoho ľudí využívalo tzv. home office, túto možnosť už využilo takmer 35 % Slovákov a využívanie možnosti práce z domova alebo na diaľku začalo byť populárne aj medzi malými a strednými firmami. Avšak práve veľakrát v domácich podmienkach nedosahuje takej efektivity pri práci ako by sme boli v kancelárií. Preto sa ako ideálne riešenie ponúka vybudovanie nezávislého priestoru na tvorbu, práve v podobe akéhosi záhradného domčeka.

Každý má o záhradnej kancelárií trochu inú predstavu. Kancelária v záhrade ponúka okrem antistresových atribútov tiež úplne nové možnosti na prácu. Nemusíte iba strnulo sedieť za kancelárskym stolom, vaše pracovisko môže byť nápadité a úplne vo vašej réžií. Môžete si vytvoriť priestor, aký ste pri práci vždy chceli mať.

Záhradná kancelária predstavuje len váš vlastný priestor, vašu súkromnú pracovňu kde vás nikto neruší, kde môžete uniknúť pred okolitým svetom a nikoho nebude zaujímať váš kreatívny neporiadok. V minulosti si ľudia takto prerábali staršie nepoužívané záhradné domčeky a malé chatky, ktoré slúžili len ako odkladací priestor na náradie. Dnes sa takéto kancelárie dodávajú ako moderné montované domčeky, ktoré sú kvôli dostatku denného svetla väčšinou vybavené veľkými presklenými plochami a sú vyrábané v mnohých variantoch s dôrazom na „kompatibilitu“ s okolím, správnu využiteľnosť a predovšetkým funkčnosť.

Foto: swiftorg.co.uk
Foto: swiftorg.co.uk

Čo všetko vám záhradná kancelária vie ponúknuť:

- vyhradený pracovný priestor na produktivitu
- menej rozptýlenia a hluku
- samostatné pracovné prostredie na oddelenie pracovného a domáceho života
- profesionálna kancelária na stretnutie s klientmi alebo na pracovné stretnutia
- možnosť byť obklopený zeleňou z čoho plynie pozitívny účinok na náladu a produktivitu
- žiadne dochádzanie. Ak uvažujete o prenájme kancelárskeho priestoru, domáca kancelária vám ušetrí čas a peniaze, ktoré by ste inak minuli za dochádzanie.

Kancelária pre jedného.Foto: gardenoffice.sk
Kancelária pre jedného.Foto: gardenoffice.sk

Záhradné kancelárie majú viacnásobné využitie

Vaša záhradná miestnosť nemusí byť iba pracovnou kanceláriou. Môže to byť miesto, kde sa dá utiecť od zhonu domu aj na ďalšie dôležité úlohy. Môže mať aj mnoho ďalších účelov, ako napríklad herňu alebo hobby miestnosť. Ak máte dostatok priestoru pre veľkú záhradnú miestnosť, môžete ju rozdeliť na časť kancelárie a časť hobby miestnosti. V zásade vytvorí na vašom pozemku ďalšiu miestnosť, ktorú je možné v budúcnosti použiť na čokoľvek chcete.

Foto: swiftorg.co.uk
Foto: swiftorg.co.uk

Súvisiace články:

Svetlo v byte a kancelárií
Screeny - elegancia a účinná ochrana pred zimou aj letnou horúčavou

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Shutterstock, swiftorg.co.uk, gardenoffices.sk
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama