Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 3.5.

Dokonalejšie balenie strešných škridiel a doplnkov KM Beta

Zverejnené: 21. 5. 2009

Strecha – to nie sú len základné škridle, ale tiež množstvo doplnkov, ako sú napríklad vetracie škridle, okrajové škridle alebo protisnehové škridle. Aj keď sa to nezdá, tieto špeciálne doplnky tvoria veľkú časť výdajov na novú strechu.

Spoločnosť KM Beta ponúka všetky stavebné prvky strechy za priaznivé ceny, preto sú náklady na novú strechu až o 30 % nižšie oproti iným porovnateľným strešným systémom.

Okrem toho spoločnosť KM Beta v súčasnosti ešte vylepšila balenie strešných doplnkov tak, aby k zákazníkovi tento „poklad” dorazil zaručene v poriadku. Doplnky sú teraz balené pomocou špeciálnej zmršťovacej fólie, navyše farebne odlíšené podľa typu strešnej krytiny pre lepšiu orientáciu.

Farebné rozlíšenie sortimentu

Špeciálna zmršťovacia fólia pevne drží strešné doplnky na palete a zabraňuje ich pohybu, takže škridlám nehrozí žiadne nebezpečenstvo ani pri doprave, ani pri manipulácii. Zdokonalené balenie strešných doplnkov sa týka všetkých okrajových, vetracích a protisnehových škridiel - krytín KMB BETA a KMB Hodonka.

Fólie sa pritom farebne líšia ako u jednotlivých modelov škridiel, tak podľa povrchovej úpravy. Tašky KMB Beta s povrchovou úpravou ELEGANT (dvojitý akrylátový nástrek) tak chráni priehľadná fólia, ich „sestričky” so špeciálnym dvojitým nástrekom s leskom (povrchová úprava BRILIANT) skrýva fólie modrej farby. Podobne sú potom pri modeli KMB Hodonka používané zmršťovacie fólie zelené (ELEGANT) a žlté (BRILIANT).


Nové balenie doplnkov

Protisnehové škridle s plastovou krytkou

Pri protisnehových škridlách zložených na palete sú hrany betónových prstencov dotykovými miestami, ktoré sú potom pri preprave a manipulácii náchylnejšie k poškodeniu – v minulosti tak dochádzalo k odieraniu farby aj k mechanickému poškodeniu. Preto výrobca KM Beta a.s. v súčasnosti každý prstenec protisnehovej škridle vybavil krytkou z recyklovaného plastu, ktorá chráni betónový výstupok pred poškodením a protisnehové škridle tak cestujú ako v bavlnke.


Škridla protisnehová s krytkou

Konštrukčné riešenie krytky pomocou tenkých dotykových rebier súčasne bráni prilepeniu krytky k farbe. Paleta je stiahnutá PP páskou a kompaktnosť palety je zaistená zmršťovacou fóliou. Po osadení krytky do strechy sa krytka z prstenca jednoducho stiahne a spolu s PP páskou a fóliou sa uloží na miesto s triedeným odpadom ku spätnému odberu a využitiu odpadu z obalov.


Škridla protisnehová bez krytky

Firma KM Beta vyrába celý rad tvarovo odlišných doplnkov. Tie vyžadujú špeciálne balenie, ktorého náklady sa premietajú do ceny výrobkov. „Spôsob a nákladnosť balenia je potom kompromisom medzi cenou a únosnou mierou prípadného poškodenia už v spomenutom článku nakládka, doprava a manipulácia. Našou snahou je revíziou a postupnými krokmi odstrániť prípadné nedostatky u všetkých výrobkov pri zachovaní ceny a naplniť tak náš cieľ, ktorým je spokojný odberateľ a spokojný zákazník,” komentoval nové balenie protisnehovej škridle Ing. Hruška zo spoločnosti KM Beta a.s.

Škridle KMB BETA 2008

Najžiadanejšie profilované betónové strešné krytiny, škridle KMB BETA 2008, prešli zdanlivo drobnými úpravami lícnej a rubovej strany, ktoré však podstatne zvýšili ich technické a úžitkové vlastnosti. Nové škridle tak vynikajú nižšou hmotnosťou pri zachovaní požadovanej vysokej pevnosti, zvýšenou vodnou drážkou, väčšou vôľou v tejto vodnej drážke a navyše aj vylepšenou stabilitou rezaných škridiel. Novinka je, podobne ako ostatnej krytiny od spoločnosti KM BETA a.s., vyrábaná z prvotriednych surovín, predovšetkým z vysoko kvalitného kremičitého piesku z lokality nazývanej „Moravská Sahara”. KMB BETA 2008 je v kolekcii v dvoch variantoch povrchovej úpravy a v siedmych farebných odtieňoch.


Vetracie a protisnehové škridle na streche bytového domu v Hodoníne

Betónová strešná krytina

Strešná krytina KMB BETA je elegantná a pritom vysoko účelná. Je vyrábaná osvedčenými technológiami a dosahuje prvotriednej kvality. Spoločnosť KM Beta ponúka tridsaťročnú záruku na kvalitu materiálu, pevnosť, mrazuvzdornosť a nepresiakavosť betónových tašiek KMB BETA, zo skúseností je ale možné povedať, že betónová krytina má živostnosť až 100 rokov.


Vetracia škridla

Strešný systém KM BETA zahŕňa, okrem krytiny, viac ako 50 doplnkových výrobkov, ktoré profesionálne riešia nielen odvetrávanie strechy, anténne prestupy, ale aj technické detaily aj tých najnáročnejších konštrukcií. Jednou z najväčších výhod systému KM BETA je bezstarostná údržba strechy a jej dlhá životnosť.

Autor: Marie Šimonovská
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama