Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 16.4.

Gresové porcelánové dlažby 20 mm od VillaTesta

Zverejnené: 17. 4. 2019

Gresová dlažba sa u nás nazýva aj „umelý/syntetický mramor”, resp. „porcelán”. Jedná sa o homogénny spekaný materiál vyleštený na povrchu. Pri správnom položení tejto dlažby je tento materiál prakticky nezničitelný (používaním sa iba ďalej zalešťuje). Práve z hľadiska nízkych nárokov na údržbu a svojej vysokej odolnosti voči opotrebovaniu môžete tento druh materiálu nájsť na takých miestach akými sú: vstupné haly hotelov a reštaurácií, v obchodných centrách, veľké využitie má v exteriéri u rodinných domov, ale svoje uplatnenie nájde aj na chodbách, kuchynských, jedálenských, obývacích priestoroch bytov a rodinných domov.

Záťaž až do 1300 kg

Najvhodnejším riešením exteriéru Vášho domova sú keramické gres dlažby. Vďaka svojej 20 mm hrúbke ponúkajú rôznorodé aplikácie spevnenej plochy s vysokým zaťažením ako terasy, schody, chodníky, vstupné schodisko, parkovacie plochy a strešné terasy. Keďže jednotlivé dlažby sú zaťažiteľné až do 1300 kg, sú vhodné nielen pre okolie rodinných domov, ale aj pre verejné priestory, námestia a parky.

Výhody gresových - porcelánových dlažieb

Výhodami 20 mm hrubých gresových dlažieb sú v prvom rade ich pevnosť a protišmykové vlastnosti (R11, R12), vďaka čomu sa aplikujú aj okolo bazéna. Existujú bazénové prvky so zaokrúhleným okrajom a drážkami, taktiež prvky na odtok vody, ktoré tvoria špeciálne lemovanie bazénov. Spolu vytvárajú jednoliaty povrch od bazéna, cez terasu až po vchodové dvere do domu.

Podobne ako v prípade bazénov, aj pre schody existujú špeciálne schodové prvky so zaobleným alebo zaokrúhleným okrajom s drážkami.

Mrazuvzdornosť a odolnosť voči teplotám sú ďalšími nevyhnutnými parametrami gresových dlažieb, prečo sú ideálne do exteriéru za každých okolností. Povrch dlažieb je vytvorený, aby odolal silnému UV žiareniu, napriek tomu sa neprehrieva ani počas tých horúcich letných dní, farba nevybledne ani nestráca svoj pôvodný odtieň.

Jednotlivé kusy dlažieb môžu slúžiť aj ako chodník alebo šľapáky do trávy, čím vytvoríme jemnejšie línie záhrady.
Jednotlivé kusy dlažieb môžu slúžiť aj ako chodník alebo šľapáky do trávy, čím vytvoríme jemnejšie línie záhrady.

Ukladanie gresových dlažieb

Ukladanie je možné suchým spôsobom – na terče, do štrku a drveného kameňa, do trávy alebo tradične lepením pomocou flexibilného lepidla. Uloženie na terčoch zaručuje maximálnu mrazuvzdornosť bez použitia akýchkoľvek lepiacich prostriedkov. Ďalšia výhoda spočíva v tom, že čistenie zjednodušuje umývanie tlakovou vodou - na povrchu sa nevytvárajú vodné plochy, nakoľko voda a nečistota odteká medzi škárami. Suchý spôsob umožňuje jednoduchú výmenu jednotlivých dlažieb a manipuláciu s nimi.

Ukladanie na suchý spôsob - terče. Tento spôsob ukladania zaručuje maximálnu mrazuvzdornosť
Ukladanie na suchý spôsob - terče. Tento spôsob ukladania zaručuje maximálnu mrazuvzdornosť

Dizajn podľa vašich predstáv

Naozaj široká škála dizajnu umožňuje nájsť si tú vhodnú kombináciu farieb a štruktúr, aby výsledkom bolo príjemné a vkusné prostredie podľa Vašej predstavy. V ponuke nájdete dokonalú imitáciu kameňa, betónu, mramoru, dreva a ich rôzne dekory, ktoré pôsobia skutočne prirodzene.

Okrem dizajnu a štýlu dlažieb je dôležitým faktorom aj ich rozmer, preto si môžete vybrať z nasledujúcich rozmerov: 60x60, 45x90, 75x75, 60x120 a 30x120 cm.

Použitie obkladu v interiéri
Použitie obkladu v interiéri

Aké sú teda hlavné výhody porcelánových gresových dlažieb?

- Odolnosť proti kyselinám
- Odolnosť proti teplotným zmenám
- Odolnosť proti plesniam a machu
- Stabilita povrchových vlastností
- Ľahká manipulácia: sú demontovateľné a znovu použiteľné
- Vydržia extrému záťaž - až do 1300 kg
- Protipožiarna odolnosť
- Ekologické vlastnosti

Čítajte tiež:

Exkluzívna strešná krytina s nádychom stredomoria, v modernom alebo rustikálnom štýle VillaTesta

Kontakty:
VillaTesta, s.r.o.
ul. Svornosti 42
Podunajské Biskupice, Bratislava
+421 917 766 326
predaj.ba@villatesta.sk
www.villatesta.sk

Autor: Ing. Kateřina Kočická, spracované z podkladov spoločnosti VillaTesta
Foto: VillaTesta s.r.o.
reklama

Nové

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil  3.miesto

THERMO|SOLAR v súťaži Zelený Merkúr 2024 obsadil 3.miesto

Zverejnené 10.4. Po víťazstve v roku 2020, získal v tomto roku najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, a.s., 3.miesto v súťaži Zelený Merkúr 2024 (1.miesto Strabag, s.r.o závod Zvolen, 2.miesto Agro CS Slovakia). Súťaž sa zameriava na… ísť na článok

Vinárstvo Kolby v Pouzdřanech

Vinárstvo Kolby v Pouzdřanech

Zverejnené 13.4. Projekt rieši dostavbu a zjednotenie areálu vinárstva Kolby v Pouzdřanoch. S novým vlastníkom sa novo definovala filozofia vinárstva, ktorá je založená na prírodných postupoch a rešpekte ku krajine. Tomu by mal zodpovedať aj facelift areálu… ísť na článok

reklama