Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

GRL 500 H/HV + LR 50 Professional

Zverejnené: 21. 10. 2014

GRL 500 H/HV + LR 50 Professional je prvé kompletné riešenie tvorené rotačným laserom, diaľkovým ovládaním a prijímačom v jednom systéme: Prijímač LR 50 Professional je súčasne diaľkovým ovládaním a je integrovaný v rotačnom laseri.

Rotačný laser GRL 500 H/HV je ovládaný výhradne pomocou prijímača LR 50 Professional. Preto je v súčasnosti práca s ním nielen oveľa jednoduchšia, ale tiež rýchlejšia. Ďalším vylepšením je súčasné nabíjanie obidvoch prístrojov. To šetrí čas už v prípravnej fáze.

Prácu tiež zjednodušujú inovatívne funkcie ako ochrana proti krádeži, spomenuté súčasné nabíjanie a funkcia pripomenutia kalibrácie.

GRL 500 H ProfessionalGRL 500 HV ProfessionalLR 50 Professional
Trieda laseru22-
ø pracovného dosahu s prijímačom500 m500 m500 m
Presnosť nivelácie±0,05 mm/m0,05 m-
Rozsah samonivelácie±10 %±10 %-
Rýchlosť rotácie600 min-1600 min-1-
Ochrana proti prachu a vodeIP 56IP 56IP 56
Doba prevádzky, max.25 h25 h25 h
Veľkosť displeja (mm)--62 × 31 mm
Rozmery (D/Š/V))234 × 217 × 194 mm234 × 217 × 194 mm160 × 68 × 30 mm
Uhoľ príjmu--70 ° (35 °)
Rozmerová presnosť (po nast.):--±1 mm, ±2 mm, ±3 mm, ±5 mm, ±7 mm, ±10 mm
Hmotnosť2,2 kg2,2 kg2,2 kg

Ochrana proti krádežii

Snímače rozoznávajú, kedy sa rotačným laserom pohybuje bez pomoci LR 50 Professional, a na obidvoch prístrojoch spúšťajú akustický a optický poplach proti krádeži. Pretože je rotačný laser riadený iba pomocou diaľkového ovládania, postráda krádež zmysel.

Súčasné nabíjanie

Lithium-iontové batérie obidvoch prístrojov sa v priebehu krátkej doby nabíjajú spoločne. Po jednej hodine nabíjania dosiahnu už 60 % svojej kapacity, za tri hodiny dosiahnu 100 %. Už 20 minút nabíjania stačí k tomu, aby bolo možné so systémom pracovať štyri hodiny.

Pripomenutie kalibrácie

Aj vo vypnutom stave je prístroj strážený – pokiaľ došlo k pádu prístroja, dlhšiemu vynechaniu kalibrácie, alebo bol prístroj skladovaný mimo rozsah skladovacích teplôt. Pri opätovnom spúšťaní prístroj automaticky upozorní na potrebu kalibrácie. Kalibrácia môže byť potom vykonaná jednoducho a rýchlo.

Funkcia Center line

Pre polohovanie laserového lúča v strede prijímača iba umiestnite prijímač na požadovanú referenčnú značku a stlačte tlačidlo Centre Line: Laserový lúč sa automaticky zameria do stredu prijímača a zistená hodnota sklonu sa zobrazí v percentách.

Relatívne zobrazenie výšky

Táto funkcia udáva vzdialenosť (podľa potreby v mm alebo palcoch) medzi laserovým lúčom zachyteným na povrchu prijímača a stredom lúču.

Kľudový stav

Tento stav sa samočinne aktivuje pre úsporu energie: Ak nie je počas 30-tich minút stlačené žiadne tlačidlo alebo nie je na povrchu prijímača registrovaný žiadny laser, uloží prístroj všetky nastavenia a prejde automaticky do kľudového stavu. Ochrana proti krádeži a systém Anti-Drift pritom zostávajú funkčné.

Systém Anti-Drift

Táto služba umožňuje automatické vypnutie laseru pri poruchách, ako napr. pri vibráciách alebo silnom vetre. Pritom sa na LR 50 Professional spustí poplach.

Autor: Kolektiv autorů Bosch
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama