vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

GROHE Rapido SmartBox osloví ľahkou inštaláciou a flexibilitou

Zverejnené: 11. 6. 2024

Či je kúpeľňa oázou osobnej harmónie poskytujúcej dokonalý zážitok zo sprchovania, alebo obyčajnou umyvárňou, záleží z veľkej časti na sprchovom systéme. Dôležitý však nie je len dizajn a funkcia, ale aj to, čo vo finále zostáva skryté. Popredný výrobca GROHE si je toho vedomý a ponúka revolučné podomietkové montážne teleso Rapido SmartBox, ktoré nielen zrýchli samotnú montáž, ale poskytne aj mnoho benefitov či už inštalatérom, tak aj užívateľom.

Jeden podomietkový modul GROHE Rapido SmartBox dokáže ovládať až tri sprchové / vaňové výpuste.

Ste inštalatér alebo máte v pláne budovať kúpeľňu svojpomocne? Nie ste si istí, akú nástennú batériu si nakoniec do svojej kúpeľne vyberiete? Bojujete s každým centimetrom a neviete, ako všetko do malého priestoru vtesnať? Ak aspoň na jednu otázku ste si odpovedali áno, potom smelo do čítania. Montážny systém GROHE Rapido SmartBox je určený práve pre vás.

Pre čitateľov, ktorí nie sú z odboru, sa hodí doplniť, že montážne teleso je kľúčovou súčasťou každej vodovodnej batérie zabudovávanej takzvane pod omietku. A to či už umývadlové, sprchové alebo vaňové, s tlačidlami, pákou v bežnom aj termostatickom prevedení. Skrátka bez neho batériu pod omietku nepôjde nainštalovať.

Flexibilné riešenie

Montážny systém GROHE Rapido SmartBox je v prvom rade obrovsky flexibilný. Vďaka trojici výstupov a kompatibilite s viac než 170 nástennými panelmi GROHE značne zjednoduší plánovanie. Teraz inštalujte a batériu si jednoducho vyberiete neskôr. V prípade viacerých batérií, viac kúpeľní (alebo mnohých zákaziek, pokiaľ sa realizáciami kúpeľní zaoberáte profesijne) na všetko stačí jediný typ podomietkového telesa.

Minimálna inštalačná hĺbka modulu GROHE Rapido SmartBox je len 75 mm.
Minimálna inštalačná hĺbka modulu GROHE Rapido SmartBox je len 75 mm.

Ako už bolo spomenuté vyššie, do boxu môžu byť osadené batérie s jedným, dvoma alebo aj tromi výstupmi. Ak teda premýšľate o kombinácii hlavovej sprchy s dvoma režimami prúdu spolu so sprchou ručnou alebo máte v pláne povýšiť relax v sprchovacom kúte na ďalšiu úroveň a inštalovať bočnú sprchu s prúdmi, potom modul GROHE Rapido SmartBox nahradí dve bežné podomietkové telesá s dvoma výstupmi. To predstavuje finančnú úsporu ako za materiál, tak za súvisiacu prácu inštalatéra.

Jednoduchá inštalácia

Krátko sa zastavme aj pri samotnej montáži. Všetky prípojky modulu obsahujú vnútorné ½" skrutkovacie závity, takže pri použití zodpovedajúcej fitingy je GROHE Rapido SmartBox ihneď kompatibilný s bežne dostupným plastovým, medeným aj viacvrstvovým potrubím. Na prípojkách so závitom oceňujeme tiež šesťhran, na ktorý je možné pri uťahovaní závitového spoja nasadiť plochý kľúč a zamedziť tým prenášaniu krútiaceho momentu na modul.

Systém GROHE SmartControl ponúka nielen široký výber medzi rôznymi režimami prúdu, ale tiež precíznu reguláciu ich intenzity. Jednotlivé sprchy či výpuste je možné totiž ovládať separátne.
Systém GROHE SmartControl ponúka nielen široký výber medzi rôznymi režimami prúdu, ale tiež precíznu reguláciu ich intenzity. Jednotlivé sprchy či výpuste je možné totiž ovládať separátne.

Všetky vstupy a výstupy sú orientované zodpovedajúcimi smermi, to znamená, že v prípade prívodu teplej a studenej vody zospodu nie sú potrebné žiadne kolienka a vodovodná rúrka vedie do telesa priamo. Toto sa GROHE naozaj podarilo, pretože každá ušetrená fitinga znamená úsporu času, peňazí a montáž zjednodušuje. Skrátka, ako sa píše v prospekte: prečo ísť obchádzkou, keď máte k dispozícii priamu trasu? Do tretice ešte jedna vychytávka. GROHE Rapido SmartBox je navrhnutý tak, že vďaka variabilným otvorom v konštrukcii je možné na neho inštalovaný nástenný panel otáčať až o šesť stupňov. Dokonalý výsledok je vo finálne dosiahnutý aj vtedy, ak je box namontovaný mierne nepresne. Bez vŕtania, bez prerábok a teda bez rizika poškodenia.

Systém GROHE Rapido SmartBox je v prvom rade obrovsky flexibilný. Vďaka trojici výstupov a kompatibilite s viac než 170 nástennými panelmi GROHE. Na snímke páková batéria EUROSMART.
Systém GROHE Rapido SmartBox je v prvom rade obrovsky flexibilný. Vďaka trojici výstupov a kompatibilite s viac než 170 nástennými panelmi GROHE. Na snímke páková batéria EUROSMART.

Záver

Montážne riešenie GROHE Rapido SmartBox prináša vám používateľom doposiaľ nevídanú flexibilitu. Inštalatérom, ktorí myšlienku uvádzajú v život, zase uľahčia a urýchlia prácu, pretože sa jedná o univerzálne riešenie plné premyslených detailov, kedy je jedno podomietkové teleso kompatibilné s najrôznejšími batériami a umožňuje vysoko efektívne zapojenie až troch sprchových funkcií. Systém GROHE Rapido SmartBox je skrátka podarený.

O spoločnosti GROHE

Spoločnosť GROHE je popredným svetovým poskytovateľom kompletných kúpeľňových riešení a kuchynských batérií. Od roku 2014 patrí do skupiny LIXIL, Revolučné produktové riešenia a služby GROHE ponúka prostredníctvom oddelených portfólií GROHE Professional a prémiovej podznačky GROHE SPA, ktoré boli navrhnuté na mieru špecifickým potrebám profesionálnych obchodných partnerov spoločnosti GROHE a ich odlišným cieľovým skupinám. Viac informácií nájdete na webových stránkach www.grohe.cz.

Čítajte tiež:

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: GROHE
reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama