Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

HELUZ uvádza na trh šikovný komínový komplet HELUZ SMART

Zverejnené: 3. 10. 2022

Spoločnosť HELUZ už dlhodobo udržuje trend zjednodušovania výstavby. Výsledkom tohto úsilia je aj novinka HELUZ SMART, s ktorou rozširuje ponuku svojich komínových kompletov. Už názov tohto produktu napovedá, že ide o mimoriadne šikovný a praktický výrobok. Jeho prednosťou sú minimalistické rozmery 32 × 32 centimetrov, ale tiež priemery 160 a 180 mm, vďaka ktorým je vhodný pre veľkú väčšinu bežných spotrebičov.

Zjednodušuje inštaláciu a šetrí priestor

Certifikovaný komínový systém HELUZ SMART je charakteristický svojím praktickým vyhotovením. Kombinuje totiž pôdorys s rozmermi 32 × 32 cm s obľúbenými priemermi krbovej vložky 160 mm a 180 mm. Vďaka tomu zmenšuje zastavanú plochu najmä tam, kde je nedostatok miesta. Systém tvorí obvodový plášť z jednodielnych keramických tvaroviek a izostatickej vložky, ktorá je do komínového kompletu zabudovaná už vo výrobnej fáze. HELUZ SMART tak spĺňa požiadavky na kompaktnosť, variabilitu a jednoduchú inštaláciu. „Toto riešenie znižuje počet krokov pri montáži, eliminuje chyby pri výstavbe a výrazne ju zrýchľuje. Výrobok je ľahký, dobre sa s ním manipuluje a zmestí sa aj do menších prestupov striech a stropov,“ vysvetľuje Oliver Kapci, technický poradca spoločnosti HELUZ.

Systém pre rôzne typy spotrebičov

Nový komínový systém je určený pre všetky bežné spotrebiče primárne určené pre novostavby, ktoré majú prirodzený aj nútený odvod spalín. Zvládne pevné, plynné i kvapalné palivá, suchú i mokrú prevádzku. Týmto univerzálnym riešením vychádza spoločnosť HELUZ v ústrety všetkým stavebníkom, ktorí vyberajú vhodný komín pre konkrétny typ vykurovacieho spotrebiča a zároveň riešia nedostatok miesta. Praktická stránka kompletu je skutočne dotiahnutá do detailov, čoho dôkazom je napríklad kondenzačná jímka, ktorú HELUZ rovno dodáva aj so zátkou na jednoduché zabezpečenie prípadnej suchej prevádzky.

Spoľahlivý komín s bezpečnostnou medzerou 30 mm

Kvalitné materiály zaručujú odolnosť komína pri vyhorení sadzí a proti teplotným šokom. HELUZ SMART odolá aj agresívnym spalinám a kondenzátom. Spaliny odvádza bezpečne a spoľahlivo do voľného ovzdušia, konštrukcia však neumožňuje prisávanie vzduchu k spotrebiču. Požadovaná medzera medzi komínovým plášťom a horľavým stavebným materiálom je 30 mm.

Komínový komplet HELUZ možno podľa želania investora rozšíriť o ďalšie komponenty – rôzne typy komínového ukončenia. Pre energeticky úsporné, pasívne a nulové domy je k dispozícii parotesný prestup na bezpečné napojenie parozábrany na komínové teleso.

Prečo zvoliť komíny HELUZ?

Komínové systémy HELUZ boli ako prvé na Slovensku certifikované podľa európskej normy. Umožňujú znížiť medzeru medzi komínom a horľavými materiálmi až na 30 mm, a to pri zachovaní stopercentnej požiarnej bezpečnosti. Všetky komponenty sú dostupné skladom a pripravené na skompletizovanie, čo umožňuje maximálne skrátiť dobu dodania.

Spoločnosť HELUZ predstavila nový komín na najväčšom stavebnom veľtrhu ForArch v Prahe.
Spoločnosť HELUZ predstavila nový komín na najväčšom stavebnom veľtrhu ForArch v Prahe.

O spoločnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Spoločnosť HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patrí medzi troch najväčších výrobcov murovacích systémov na našom trhu, ako jediná je rýdzo česká. Tradícia tejto rodinnej firmy spadá až do roku 1876, keď Jan Řehoř v Dolnom Bukovsku postavil prvú žiarovú pec a z vyťaženej hliny vypálil prvé tehly. Dnes má spoločnosť HELUZ výrobné závody okrem Dolného Bukovska ešte v Hevlíne a Libochoviciach, kde vyrába kompletný stavebný systém HELUZ zahrňujúci obvodové aj vnútorné tehlové bloky vrátane tehál s najlepšími tepelnoizolačnými vlastnosťami na trhu radu HELUZ FAMILY 2in1 pre nízkoenergetické a pasívne domy. Spoločnosť HELUZ v roku 2017 na trh uviedla aj prvú kompaktnú brúsenú AKU tehlu sendvičovej skladby tehla-minerálna vlna-tehla so vzduchovou nepriezvučnosťou Rw = 57 dB pri celkovej hrúbke 21 cm pod názvom HELUZ AKU KOMPAKT 21 brúsená. Revolučnou novinkou je tekutá, vopred pripravená silikátovo-disperzná malta HELUZ SIDI pre efektívnejšie murovanie, ktorá sa nanáša systémovým valčekom ako pri maľovaní. Novinkou roku 2020 je PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný s variabilným vnútorným priestorom na umiestnenie vonkajšej tieniacej techniky, ktorý je určený pre jednovrstvové murivo z tehál HELUZ FAMILY a HELUZ FAMILY 2in1. Sortiment ďalej tvoria ploché preklady, keramické stropy, komínové systémy a špeciálne tvarovky.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy HELUZ

Tagy

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama