Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Image Glass unikátna technológia potlače na sklo

Zverejnené: 7. 9. 2019

Image Glass je tá pravá voľba pre dekorovanie sklenených prvkov v 21. storočí. Keramická digitálna potlač skla Image Glass je prelomovou technológiou, ktorá nahrádza konvenčnú sieťotlač doteraz používanú v danom odbore.

Keramická tlač na sklo, zaručí stálosť farieb a odolnosť proti vysokým teplotám, poškriabaniu, vode alebo UV žiareniu po celý čas životnosti skla a plne nahrádza použitie fólie, pieskovanie alebo lamináciu. Tlačový stroj Rho Vetrocer nanáša s neuveriteľnou presnosťou anorganické keramické atramenty, ktoré sa stávajú potom súčasťou sklenenej plochy po vytvrdení na teplotu do 700 °C. Výrobná linka sa skladá z plne automatickej umývačky, ktorá sklo zbaví všetkých nečistôt a pomocou špeciálneho transportného systému sa dostáva do tlačovej časti stroja. Tu sa na magnetickej poduške pohybuje piezolektrická tlačová hlava, ktorá vykonáva tlač vo vysokom rozlíšení až 800 DPI s regulovateľnou veľkosťou tlačovej kvapky Variodrop CF. Ďalšiu časť stroja tvorí infračervená sušiaca jednotka, ktorá tlač fixuje pre transport sklenenej dosky do vypaľovacej pece. V nej dochádza k roztaveniu sklenených filtrov obsiahnutých v atramente, čím sa vytvára „spečená“ vrstva, ktorá sa stáva súčasťou skleneného podkladu.

Tlač sa môže vykonávať na všetky druhy plochého skla v hrúbke od 4 do 19 mm a dĺžke až 3 000 mm, ako je napríklad float, tepelno-tvrdené sklo (ESG), vrstvené sklo (VSG) alebo tepelno-spevnené sklo (TVG).

Kde všade je možné tlač použiť?

Široké použitie sa ponúka nielen pre bezpečnostné sklenené steny, ale tiež sklenené kabíny na toaletách, sklenené šatníkové skrinky, sklenené sprchové zásteny, sklenené dvere, sklenené obklady, recepčné a barové pulty, turnikety a v neposlednom rade aj sklenené fasády alebo stánky, prípadné využitie je aj v záhradnej architektúre – napr. vonkajšie sklenené bannery.

Digitálnu keramickú tlač je možné realizovať na interiérových aj exteriérových aplikáciách. Táto technológia má uplatnenie tiež v obytných interiéroch, pretože umožňuje sklo vybaviť grafickými motívmi podľa vkusu a prianí. Technológiu Image Glass je možné aplikovať na sklenené obklady za kuchynskú linku, sklenené výplne nábytku, sklenené schodiskové zábradlie a oddeľovacie steny, balkónové sklenené zábradlie aj sklenené sprchové kúty. Skrátka kamkoľvek vás to len napadne, kreativite sa medze nekladú.

Okrem novodobého vzhľadu priečok a dverí, priestor opticky zväčšia. Sklenené schodiskové zábradlie zabezpečí dostatočné denné osvetlenie schodiskových stupňov, zasklené balkónové a terasové zábradlie maximalizuje množstvo svetla prenikajúceho do interiéru balkónovými dverami.

Vďaka Image Glass – nadčasovom dizajne skla, ktorý dotvára každý moderný interiér, sa vytvára úchvatná atmosféra, ktorá zaujme každého návštevníka verejného zariadenia alebo hosťa v dome.

Architekti a projektanti dostávajú novú možnosť pre návrh aj realizáciu nadštandardného komerčného a interiérového vybavenia. Priestory odpočinku a relaxácie nemusia byť s touto technológiou len spleťou strohých stavebných dielov, potrebného nábytku a predmetov, ktoré k životu potrebujeme, ale môžu vytvárať harmonické prostredie, ktoré podvedome pozitívne pôsobí na zmysly a utvára celkovú harmóniu.

Novinku sú sklenené dvere a steny Image Glass s vizuálnym efektom „double vision” kde je možné kombináciou priehľadných a nepriehľadných plôch dosiahnuť veľmi nečakaných obojstranných vizuálnych efektov. Vytvoria tak dominantný prvok predelu dvoch miestností, kde je z každej strany viditeľný odlišný motív a zároveň je vidieť skrz tieto motívy. Táto možnosť predstavuje zatiaľ neobjavený potenciál dekorácie skla. Sklo s potlačou Image Glass je vždy bezpečnostný, takže obavy z poškdenia skla alebo vážneho úrazu nie sú na mieste.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama