Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Inšpirujte sa! Toto sú terasy, na ktorých by ste aj vy radi trávili voľný čas

Zverejnené: 26. 6. 2019

Terasy sú ideálnym miestom na trávenie voľného času. Sú miestom na oddychovú kávu po práci či miestom na príjemný nedeľný rodinný obed. Okrem toho môžu byť aj dôležitým centrom spoločenských udalostí ako dokonalý priestor na oslavy či stretnutia s priateľmi. A to sme ešte nespomenuli, že sú tiež skvelým doplnkom každého domu a dvora!

Preto, že sú súčasťou domu a prepájajú interiér s exteriérom, mali by byť spolu zladené farebne, ale aj štýlovo. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na terasy. Nádych histórie, mora, ale i modernosti. Vyberte si štýl, ktorí je vášmu srdcu najbližší.

Škandinávsky štýl

Škandinávsky typ terás je rozhodne skvelým miestom na relax, pretože z neho sála neuveriteľný pokoj. Jednoduché geometrické vzory, jednoduché tvary a hlavne veľa jednoduchých minimalistických doplnkov. Kombinácie farieb sú takmer vždy starostlivo vyberané, a tak sa dokonale dopĺňajú a vytvoria z obyčajného posedenia na terase hotový zážitok. Škandinávsky štýl prepája prírodu s modernými prvkami, a teda sa nemožno čudovať, že je vo svete veľmi obľúbený (a to nielen v škandinávskych krajinách). Čo by na žiadnej z podobne riešených terasách nemalo chýbať, sú jednoznačne zelené rastliny. Všade! A veľa!

Stredomorský štýl

Zo severských krajín so studenými farbami sa presunieme rovno k moru. To síce na Slovensku nemáme, ale jeho atmosféru si môžete vyčarovať aj u vás doma. Základom sú teplé a žiarivé farby, slnečná poloha a doplnky v podobe ľahkých závesov alebo osviežujúcej sprchy. Drevený nábytok by mal hrať podobnou hrejivou farbou ako terasové dosky. Všetko doplnia už len popínavé rastliny, pestrofarebné kvety, skalky alebo starostlivo vypestované citrusy. Jednoducho všetko, bez čoho si neviete predstaviť ideálnu dovolenku.

Mestský štýl

Terasy už dávno nie sú len výsadou rodinných domov na vidieku. V poslednej dobe pribúda čoraz viac moderných domov či bytov s veľkými terasami aj v mestách. Hlavným znakom mestského štýlu terás je ich rôznorodosť. Všemožné materiály ako napríklad kov, no mnoho ďalších ako kameň, ale aj nestarnúce drevo podčiarknuté hrubými geometrickými tvarmi. Všetko samozrejme vhodne skombinované so zeleňou a jednoduchými nenáročnými rastlinami. Efekt modernosti často dopĺňa aj vhodné osvietenie, pri ktorom sa večer terasa vyníma nádychom luxusu.

Vyčarujte si terasový nábytok sami pomocou paliet

Nábytok z paliet zaznamenal v poslednej dobe obrovský boom. Gauč, konferenčný stolík a dokonca sedenie na terasu. Nielen, že je tento krok výborné riešenie z hľadiska životného prostredia, navyše ušetríte peniaze za všemožné moderné kusy nábytku. A ešte k tomu vyzerá skvele, nápadito a originálne.

Najlepšie na tom všetkom je, že stačí pár šikovných rúk a vyrobíte si ho svojpomocne. Každý kúsok tak môžete prispôsobiť rozmerom vašej terasy a čo je dôležitejšie, vášmu vlastnému vkusu. Stačí doplniť farebnými poduškami, dekami či dizajnovými vankúšmi a aj tá najfádnejšia terasa získa svojho ducha.

Čítajte tiež:

Pergola ARTOSI - nadčasovosť, šmrnc a funkčný prínos za primeranú cenu

Autor: Patrícia Lukáčová
Foto: Pixabay.com, shutterstock
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama