Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Inteligentné riešenie pre horúce dni

Zverejnené: 21. 9. 2015

Medzi dnes už bežne označované výplne stavebných otvorov patria okrem okien a dverí takisto aj rolety či žalúzie. Novinkou však je, že posledné dva spomenuté prvky získali konkurenciu, ktorú predstavuje Zip-screenová roleta.

Ak slnko intenzívne svieti, je Zip-screenový rolovací systém pracujúci v zvislom smere, teda kolmom k slnečným lúčom, ideálnym riešením pre tienenie a zníženie teploty v interiéri.

Práve v dnešnej modernej architektúre s jej nárokmi na veľké presklené plochy si nachádza toto riešenie, ktoré je umiestnené vo vnútri objektu, široké uplatnenie a teší sa čím ďalej tým väčšej obľube.

Spoločne s moderným dizajnovým zhotovením schránok prekvapí jednoduchým bočným vedením a v neposlednej rade screenovými tkaninami s vysoko kvalitným prevedením. Pritom má systém nízku hmotnosť v porovnaní s inými prvkami.

Tak dochádza k redukcii teplotných prírastkov na minimum, zároveň však súčasne ponecháva dostatočný priestor na to, aby slnečný svit prestupoval do miestnosti a vďaka svojej transparentnosti je možné pozrieť sa aj von skrz protislnečnú ochranu.

Pre ešte väčší komfort pri užívaní Zip-screenu je v súčasnosti k dispozícii motorizácia od firmy BECKER pre flexibilné ovládanie, ktorá bola vyvinutá špeciálne pre tento systém.

Nemusíte sa obávať ani vetra

Odlišnosť na novom Zip-screenovom pohone s elektronickými koncovými spínačmi: vďaka svojej citlivej reakcii na prekážku smerom dolu spojenej s automatickou reverzáciou chráni tento pohon systém nielen pred kolíziou a následným zablokovaním systému pri pohybe, ale aj pred veľmi silným vetrom.

Ak pohon detekuje pri pohybe smerom dole príliš silný vietor, zastaví a vráti sa hore, následne sa pokúsi vyjsť znovu, a to dvakrát. Pokiaľ vietor neustáva, vyjde späť hore a zostane v tejto polohe. Týmto spôsobom chráni systém pred poškodením.

Pohon, ktorý predĺži životnosť celého tieniaceho systému

Pohon pracuje tiež v opačnom smere pri rozoznaní prekážky s automatickou reverzáciou. Napríklad v prípade spriečenia screenu alebo prekážky vo vodiacej lište je vďaka tejto funkcii možnosť jej poškodenia minimalizovaná.

Ďalšou výhodou je, že pokiaľ dôjde v priebehu času k dĺžkovým zmenám na látke, postará sa integrovaná funkcia vyrovnania dĺžky závesu o to, že látka zostane vždy napnutá a exaktne navinutá. Tento pohon tak zabezpečí nielen bezpečnú funkčnosť, ale zároveň predĺži celkovú životnosť tohto systému.

A ako tento pohon ovládať – lokálne či centrálne pomocou spínačov, časových automatík, či ďalších prvkov z rady riadenia Centronic? To sa môžete dozvedieť na stránkach www.becker-motory.cz v sekcii produkty.

Vďaka tomuto inovatívnemu pohonu a ovládacím prvkom od firmy BECKER získava tento spôsob zatienenia, teda zatienenia screenovou roletou, celkom nové rozmery a možnosti využitia.

Autor: Martin Blodig
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama