Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Interiérové dvere Hörmann a novinky

Zverejnené: 8. 5. 2019

Spoločnosť Hörmann je na Slovensku známa hlavne ako výrobca garážových a brán či protipožiarnych, protihlukových, viacúčelových alebo bezpečnostných dverí. Postupne sa však dostáva stále viac do povedomia ľudí tiež vďaka svojej širokej škále kvalitných interiérových dverí.

Na trhu sa s nimi objavila v roku 2016. Od tej doby svoju ponuku interiérových dverí stále rozširuje a vďaka tomu dokáže svojim zákazníkom ponúknuť veľa možností, ako môžu svoj interiér vyladiť, mať praktický a zároveň estetický.

Retro či moderna?

Veľmi žiadaný rad interiérových dverí ConceptLine sa v súčasnosti rozširuje o sériu povrchov navrhnutých v módnom retro štýle. V modernej bytovej architektúre má takisto stále svoje miesto aj využívanie sklenených prvkov. Preto spoločnosť Hörmann prichádza s ponukou celosklenených dverí, ktorá sa perfektne hodia práve v kombinácií s dvermi ConceptLine. A pretože dokonalosť tkvie v detaile, inovácií sa dočkalo aj kovanie pre celosklenené dvere. Novinkou je aj posuvná lišta, ktorá sa hodí či už k dreveným, tak celoskleneným dverám. V retro štýle sa ponúka aj nový rad interiérových dverí Montana zahŕňajúci niekoľko produktov, ktoré sa výborne hodia do rekonštruovaných interiérov, rovnako ako aj do nových interiérov v rustikálnom štýle.

Úplnou novinkou je potom odtieň „Taupe”. Ponúka nenápadnú eleganciu a luxus, vhodný je hlavne do moderných objektov. Rozšírenie motívov sa dočkal tiež povrch Groove s hlbokými drážkami a tiež farebný rad povrchu Duradecor (o odtieň „kartáčovaná biela”).

Tento rok prináša v segmente interiérových dverí tiež niekoľko zaujímavých technologických noviniek, napríklad nový rádius u obložiek v podobe kovovej závesnej kapsy alebo klima dvere s 27 db v šírke 40 mm.

Ďalšou novinkou Hörmann je nový typ dvojkrídlovej brány pod označením DFT 42.
Ďalšou novinkou Hörmann je nový typ dvojkrídlovej brány pod označením DFT 42.

Krásny vzhľad a kvalita

Interiérové dvere Hormann majú nielen krásny vzhľad, ktorý je dosiahnutý vďaka presne napasovanému a ľahko montovateľnému rohovému spoju, ale aj množstvo ďalších predností.

Vďaka robustnej konštrukcii zárubne poskytujú vysokú tvarovú stabilitu. Zatváranie dverí je trvalo tiché, pretože dvere sú vybavené kvalitným tesnením. Vďaka odolnému štandardnému uzatváraciemu protiplechu majú väčšiu bezpečnosť. Nehrozí im zosadanie, pretože sú na stabilnom upevňovacom závese (štvornásobne skrutkovaný do rámu zárubne, nosnosť 80 kg, pre drevené a celosklenené dvere...). Vďaka dvernému krídlu s výstužou v hrúbke 80 mm, závesom na strane a zámku ponúkajú vysokú stabilitu. Hrana dverí je tvarovo oblá a z kvalitného materiálu. Ďalšou výhodou je robustná ostrá hrana s ochranou 4Protect, ktorá so sebou nesie vysokú odolnosť proti nárazu, oderu, poškriabaniu a tiež perfektný vzhľad bezo škár, tzn. že na rozdiel od bežných dverí nenarúša vzhľad žiadna viditeľná škára. Štandardne sú v bielom laku RAL 9016. A samozrejme samotný povrch dverí je vybavený povrchom Duradecor, ktorý im zabezpečuje extrémnu odolnosť voči horúčave.

Povrch Duradecor

Povrch Duradecor má o 48 % vyššiu odolnosť proti nárazu, než majú bežné testované povrchy CPL iných výrobcov. Je neprekonateľný z pohľadu ľahkej údržby a odolnosti a takmer rovnako robustný ako kuchynská pracovná doska. Zvláštnosť povrchu Duradecor spočíva vo výrobnom postupe. Dekor je napustený melamínovou živicou, nosná vrstva a krycia doska sa lisujú v jednom pracovnom cykle za vysokého tlaku a vysokej teploty.

Štruktúra povrchu môže byť: hladká farba, drevený alebo kartáčovaný dekor a bridlica.

O povrchu Duradecor sa môžete tiež dočítať v článkoch: Interiérové dvere značky Hörmann a Nové drevené interiérové dvere a zárubne Hörmann zaujmú svojou variabilitou.

Niektoré ďalšie novinky

Významnú súčasť sortimentu spoločnosti Hörmann tvoria garážové brány. Tento rok prináša aj tu množstvo nových produktov. Predovšetkým je to svetová novinka – digitálna tlač Duragrain.

Zaujímavý je určite nový typ garážových brán Hörmann ART 42. Jedná sa o sekčné brány zložené z hliníkových rámov, ktoré je možné voliteľne vyplniť rôznym typom presklenia alebo ťahokovom a ktoré môžu byť prerušené tepelným mostom.

Ďalšou novinkou bol nový typ dvojkrídlových dverí pod označením DFT 42. Tento typ dverí v spojení s motorom zostáva vďaka zaisťovaciemu mechanizmu pevne uzamknutý aj v spodnej časti krídla dverí. Novinkou u týchto sekčných garážových brán je lakované kovanie vo farbe RAL 9002 a dvojité kladky pre tichú a vyrovnanú prevádzku brány. Viac na stránkach www.hormann.cz.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama