Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Luxusný vzhľad fasády s pomocou tehlového obkladu

Zverejnené: 26. 3. 2019

Tehly majú svoje kúzlo. Tradičný stavebný materiál je symbolom poctivého remesla, nadčasovosti a dlhovekosti. Priznané a neomietnuté tehly sú trendom v interiéri aj v exteriéri. Nemusíme pritom ani ničiť omietku, stačí jednoducho aplikovať tehlové pásiky, ktoré fasáde prepožičajú originálne stvárnenie a dodajú luxusný vzhľad.

Tehlový obklad dodáva fasáde nevšedný a pritom nadčasový vzhľad. Foto: tehlový obklad cameleon, Rustique

Nezáleží na tom, z akého materiálu je váš dom postavený. Vďaka tehlovým pásikom sa môže ihneď premeniť na celkom novú a nevšednú stavbu. Fasáda s použitím obkladu s rezanou tehlou pôsobí veľmi štýlovo a je vyhľadávaná pri rekonštrukciách starších domov, rovnako ako aj v prípade novostavieb.

Tehlové pásiky na celom dome alebo na jednotlivých častiach

Lícové obkladové pásiky pôsobia na dome veľmi prirodzene. Stavbe dodávajú originálny a pôvodný vzhľad prírodnej pálenej tehly. Takéto riešenie je stále viac vyhľadávané a rastúci záujem architektov aj stavebníkov tak potvrdzuje trend návratu k prírodným a autentickým materiálom.

Tehlové pásiky je možné aplikovať na celú fasádu domu alebo len na jeho jednotlivé časti – napríklad okolo okien, v oblasti sokla alebo iných detailov a architektonických zaujímavostí stavby. Originálne obklady sa stále častejšie objavujú nielen na rodinných domoch, chatách alebo chalupách, ale aj na komerčných objektoch, ktorým prepožičiavajú jedinečný industriálny charakter. Používajú sa tiež na povrchovú úpravu múrov, plotov, komínov alebo kozubov.

Výhodou tehlových pásikov je tiež ich jednoduchá aplikácia, hlavne čo sa týka obkladu stien v interiéri. Ani aplikácia tehlových pásikov v exteriéri pritom nie je zložitá, len sa musí s nimi zaobchádzať opatrnejšie, aby nedošlo k znečisteniu povrchu tehličiek pri aplikácii špárovacej hmoty. Ak aplikujete tehlové pásiky na fasádu alebo zrealizujete ich obklad niekde v interiéri, rozhodne získate neprehliadnuteľné riešenie, ktoré so sebou prináša ešte ďalší pozitívny rozmer a to v podobe ochrany pôvodnej omietky.

Foto: tehlový obklad Sepia gesinteld, Rustique
Foto: tehlový obklad Sepia gesinteld, Rustique

Hlavné výhody rezaných tehlových obkladových pásikov

Vhodné pre exteriéry (fasády) aj interiéry

• Skutočne dlhá životnosť
• Luxusný a originálny vzhľad
• Ochrana vonkajšieho plášťa budovy
• Bezúdržbové a odolné
• Veľký výber farebných odtieňov a prevedení

Tehlové pásiky majú aj veľa praktických vlastností – odolávajú poveternostným vplyvom, sú mrazuvzdorné a po dlhú dobu si udržiavajú rovnaký vzhľad aj farbu. Tehlových obkladových pásikov sa nemusia vzdávať ani majitelia stavieb, ktorí investovali do zateplenia. Na zateplenú fasádu je ich možné bez problému pripevniť kontaktným spôsobom. Tehlové pásiky pritom ešte zvýšia izolačné vlastnosti domu a dôležité je, že sú aj paropriepustné.

Tehlový obklad: Umber, Rustique
Tehlový obklad: Umber, Rustique

Tradičná červená, neutrálna béžová alebo módna šedá farba

Tehlové pásiky sa štandardne vyrábajú v rozmeroch 210 x 23 x 50 mm alebo 210 x 23 x 65 mm (niektoré typy aj v špeciálnom formáte 240 x 23 x 40 mm) a môžete si vybrať naozaj zo širokej škály farebných prevedení. Červenohnedé pásiky predstavujú určitú klasiku a sú stále v pozornosti projektantov alebo investorov, ale posledné roky do módy prichádzajú aj rôzne šedé odtiene – v podobe tmavej alebo svetlošedej obkladovej tehly. Tá sa hodí napríklad pre novostavby alebo rôzne priemyselné objekty.

Foto: tehlový obklad Purple, Rustique
Foto: tehlový obklad Purple, Rustique
Foto: tehlový obklad Grisea Smook, Rustique
Foto: tehlový obklad Grisea Smook, Rustique
Foto: tehlový obklad Rainbow snowdust, Rustique
Foto: tehlový obklad Rainbow snowdust, Rustique

A v neposlednom rade celkový dojem dotvára zvolená špárovka

Fasáda rodinného domu alebo komerčného objektu tak môže získať skutočne originálny vzhľad. Pretože úplne iný výsledný efekt dosiahnete pri zvolení bielobéžovej, čiernej alebo cementovo šedej farby.

Obklad: autumn, špárovka:čierna
Obklad: autumn, špárovka:čierna
Obklad: autumn, špárovka: cementovo šedá
Obklad: autumn, špárovka: cementovo šedá
Obklad: autumn, špárovka: bielobéžová
Obklad: autumn, špárovka: bielobéžová

O spoločnosti Rustique

Špecializovaným dodávateľom tohto výnimočného materiálu je spoločnosť RUSTIQUE so sídlom a výstavným parkom v Bratislave (časť Podunajské Biskupice).

Spoločnosť RUSTIQUE pôsobí na slovenskom trhu už od roku 2001 a mnohým domácnostiam odvtedy pomohla vytvoriť krajší a útulnejší domov. Špecializuje sa na výrobu tehlových obkladov, ktoré reže z holandských a nemeckých exkluzívnych (vysoko kvalitných) tehál. Má výnimočnú ponuku – až 600 farieb tehličiek rôznych štruktúr a rozmerov. Produkty sú vyrábané výlučne z prírodných materiálov – hliny a prírodných pieskov. Tehly sú vypaľované na 1100 – 1200°C a nepridávajú sa do nich žiadne umelé farbivá.

Spoločnosť poskytuje kompletný servis, od technického poradenstva cez vypracovanie detailov, 2D a 3D vizualizácií, profesionálnu montáž aj servis po predaji tovaru. Pracovníci v spoločnosti RUSTIQUE sú veľmi flexibilní, dokážu za deň narezať viac ako 1000 m2, preto je dodávka možná aj hneď na druhý deň. Takisto ak Vám po realizácií ostane zvyšný materiál, môžete ho pokojne vrátiť.

Spoločnosť Rustique má v súčasnosti novo vytvorený eshop, kde si môžete tovar objednať a v prípade ak ho nemáte momentálne kde skladovať, uskladnia Vám ho od objednania až 6 mesiacov.

Čítajte tiež:

Tehla v interiéri-dizajnový a nadčasový prvok

Kontakty:
Rustique, a.s.
www.rustique.sk
https://eshop.rustique.sk/
infolinka: 0917 173 559
eshop Rustique

Autor: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy Rustique
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama