Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Moderné betónové stierky v kúpeľniach – pri výbere vsaďte na kvalitu a referencie

Zverejnené: 20. 7. 2019

Plánujete použiť moderné betónové stierky do namáhaných priestorov, akými sú kúpeľne či kuchyne? Potom je dôležité myslieť nielen na krásny dizajn, ale hlavne na to, aby stierky boli funkčné a praktické.

Najznámejšou preverenou technológiou do namáhaných priestorov je stierka Betonepox®, ktorá je vhodná dokonca aj do bazénov. Betonepox® je stierka na báze epoxidu bez prídavku cementu, ktorú nie je potrebné chrániť pred vodou lakom. Na rozdiel od cementových stierok je Betonepox® dokonca schopná preklenúť aj mierne praskliny v podklade. Môžete si vybrať zo stoviek odtieňov.

Čo je potrebné dodržiavať pri výbere stierok do kúpeľní?

Na českom a slovenskom trhu je veľká časť stierok realizovaná z materiálov, ktoré obsahujú cement a pred vodou ich chráni iba tenká vrstva laku. A to je obrovská chyba. Tieto kúpeľne sú pekné bohužiaľ iba po dokončení. Samotní výrobcovia týchto materiálov ich neodporúčajú používať do miest s výskytom vody, čo sa na nich časom podpíše.

Zalakovaná plocha síce odoláva krátkodobému pôsobeniu vody, ale problém väčšinou vzniká v mieste napojenia steny na podlahu, alebo keď stierka praskne. Žiadny tesniaci tmel nefunguje večne a v okamžiku, kedy tmel prestane držať, začne voda vzlínať pod zalakovanú vrstvu. Vznikajú tak mokré mapy a v ďalšej fáze sa vytvoria pľuzgieriky, ktoré následne odpadnú. Výsledný dojem, rovnako ako aj funkčnosť, sú nenávratne stratené. Materiály obsahujúce cement nielenže sajú vodu, ale tú tiež krehké a preto často vznikajú v povrchu prasklinky, do ktorých následne zateká voda – a nešťastie je na svete.

Do mokrých priestorov je potrebné používať betónové stierky na báze epoxidu alebo polyuretánu. Jedná sa o hmoty, ktoré vodu nesajú a pokiaľ sa ich povrch lakuje, tak len kvôli zlepšeniu čistiteľnosti, nie preto, aby lak ochránil stierku pred vodou.

Betónové stierky od špecialistov

V tomto prípade sa skutočne vyplatí vsadiť na kvalitu a referencie. Nevhodná cementová stierka sa vám môže predražiť, až budete celú kúpeľňu opravovať. O spoločnosti Němec s.r.o.

Realizáciou luxusných moderných povrchov sa zaoberá spoločnosť Němec už viac než dvadsať rokov, a to či už v Českej republike, tak aj u nás a v zahraničí. V jej portfóliu nájdete najmodernejšie technológie povrchov a stierok, akými sú Imitácie betónu®, Betonepox®, Betonepox Fine® a Betonepox Soft®. Travertine, Granite, Perlata, Pitted a Smooth.

Pre viac informácií navštívte www.nemec.eu.

Súvisiace články:

Minimalistická stierka Betonepox Soft® v secesnom prevedení VINTAGE

Autor: Lenka Koenigsmark
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama