Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Moderné kachľové pece Trino s výmenníkom

Zverejnené: 8. 1. 2013

Popredný český výrobca krbových pecí a líder v segmente krbových pecí s výmenníkom, firma HAAS+SOHN Rukov, s.r.o., prináša na trh nový model – kachľové pece Trino s výmenníkom, ktoré sa vyznačujú moderným dizajnom, vysoko výkonným tepelným výmenníkom a unikátnym systémom čistenia výmenníka.

Premiéru mali na veľtrhu Krby a pece, ktorý sa konal koncom februára na holešovickom výstavisku v Prahe.

Ideálne parametre = optimálne využitie

Kachľová pec Trino s výmenníkom je vybavená nadčasovou spaľovacou komorou. Pri uvažovaní o vhodnom pomere výkonu odovzdaného telesom pece a samotným výmenníkom sa často narazí na problém. Pec nie je schopná odovzdať požadovaný výkon do vykurovacej sústavy, zato miestnosť, kde je pec umiestnená, je prekúrená.

Pec Trino s výmenníkom je konštruovaná tak, aby takmer 75 % tepla, čo pri celkovom výkone pece 10,4 kW znamená 7,7 kW, bolo odovzdané teplovodnej vykurovacej sústave. Tak sa zabezpečí dokonalá tepelná rovnováha s maximálnym využitím energie zo spaľovaného paliva, presne podľa požadovaných potrieb.

Kvalitné spaľovanie a dosiahnutie vynikajúcich emisných hodnôt a účinnosti (až 85 %) sa dosahuje aj vďaka terciárnemu spaľovaniu, keď sa do spaľovacej komory pece privádza predhriaty vzduch, ktorý umožňuje reakciu s plynom uvoľneným pri spaľovaní. Tak sa zaistí oveľa lepšie využitie energie, ktorá by za normálnych okolností unikala komínom. Najdôležitejšie sú však ušetrené peniaze!

Moderný dizajn, vysoký komfort

V spolupráci s poprednou českou dizajnovou firmou sa podarilo vyvinúť štýlovo čistý model kachľovej pece, ktorá bude ozdobou každého moderného interiéru. Hrejivý pocit tepla však ponúkne aj v tradične zariadených obytných priestoroch. Veľkoplošné bočné kachle s nadčasovým dizajnom v kombinácii s elegantnou liatinovou kľučkou dvierok určite zaujmú každého už na prvý pohľad. Dvojbodové zatváranie dvierok znamená komfortnú obsluhu a zároveň zamedzí prístupu nežiaduceho vzduchu do spaľovacej komory.

Unikátny systém čistenia výmenníka

Kachľová pec Trino má nový typ výmenníka, ktorý úplne zmenil využiteľnosť tepla vznikajúceho spaľovaním v spaľovacej komore. Od predošlých modelov sa líši usporiadaním rúrkovníc , ktoré tu sú v horizontálnej polohe. Tento systém umožňuje využívať nielen štandardne používaný horný vývod dymovodu, ale ponúka zapojenie aj na zadný vývod. Konštruktéri firmy HAAS+SOHN však stáli pred otázkou, ako zaistiť čistenie výmenníka, aby sa pri používaní nekvalitného či nedostatočne suchého paliva dali usadeniny ľahko odstrániť. Riešenie sa našlo v podobe unikátneho systému, keď sa po odňatí vrchnej kachle namontuje do bočnej časti čistiace ťahadlo a ťahom pomocou špeciálne konštruovanej stieracej dosky sa z rúrkovníc odstránia usadeniny. Tie padnú do uzavretého priestoru spaľovacej komory, a tak nemôže dôjsť k znečisteniu bezprostredného okolia pece. Každého užívateľa určite poteší, že toto čistenie nezaberie viac ako 5 minút a ruky pritom ostanú čisté.

Vhodné na kúrenie aj počas noci

Konštrukcia kachľovej pece Trino s výmenníkom je prispôsobená nielen na spaľovanie dreva a drevených brikiet. Vývojári mysleli aj na situácie, keď pri peci dlhší čas nik nie je. Je jedno, či pôjdete na prechádzku, alebo si ľahnete spať − pec vďaka uhľovým briketám len tak ľahko nevyhasne. Jednoducho priložíte, zredukujete prívody vzduchu a môžete kúriť s 85% účinnosťou!

Trino s výmenníkom je v ponuke v rôznych farebných variáciách, z ktorej si každý vyberie tú svoju!

Autor: Miroslav Hubený
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama