Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Nadstrešné časti – dôležitá súčasť komínových systémov

Zverejnené: 8. 2. 2010

Komín je dôležitou súčasťou objektu a podcenenie jeho funkcie sa nevypláca. Bezpečné, kvalitné a jednoduché systémy so zárukou dlhoročného správneho fungovania – to sú komínové systémy CIKO®, určené pre všetky druhy palív – pevné, kvapalné, plynné a všetky druhy spotrebičov.

Komínové systémy CIKO umožňujú výber z piatich variánt riešení nadstrešnej časti tzv. komínových hláv, ktoré majú porovnateľné technické parametre a umožňujú vetranie komínového telesa i dilatáciu komínového prieduchu.

Komínová hlava KOMFORT

Jedná sa o najpoužívanejší spôsob ukončovania komínových systémov CIKO. V nadstrešnej časti sú tvarovky obvodového plášťa nahradené pohľadovými prstencami KOMFORT. Tie sú vyrobené zo špeciálnej odolnej celoprefarbenej hmoty na báze umelého kameňa, imitujúceho lícové murivo a odolné voči poveternostným vplyvom.

Komínová hlava s návlekom

U tejto varianty ukončenia komínov CIKO je po vymurovaní komínového telesa cez nadstrešnú časť nasadený a zafixovaný komínový návlek, ktorý chráni plášť komínového telesa pred poveternostnými vplyvmi. Návleky sa nasadzujú až cez oplechovanie komína, a tým je úplne zamedzené zatekaniu vody do objektu okolo komínového telesa. Vďaka tejto skutočnosti je nadstrešná časť s návlekom technicky najdokonalejšia. Návleky imitujú buď lícové murivo alebo omietku.

Komínová hlava základná

Komínové teleso je vymurované tvarovkami obvodového plášťa do požadovanej výšky a ukončené základnou krycou doskou. Táto nadstrešná časť je pripravená pre omietnutie alebo obklad.

Komínová hlava pre obmurovanie

Tento typ komínovej hlavy sa skladá z krakorcovej dosky umiestnenej pod konštrukciou strechy a krycej dosky. Je navrhnutý tak, aby bolo možné pre obmurovanie použiť český i nemecký formát lícových tehiel podľa želania investora.

Nerezové nadstavce

Novinkou pri ukončení komínového systému CIKO sú nerezové nadstavce, ktoré však možno použiť iba u systému CIKO 3V UNIVERSAL. Po ukončení vymurovania tohto komína sa pod strešnou rovinou osadí špeciálny nerezový prechodový diel, ktorý rieši prechod z keramického systému na trojplášťový nerezový systém.

Obvodový (pohľadový) plášť nerezového nadstavca je vyrobený z nerezového plechu, ale je možné dodať ho v ľubovoľnej farbe RAL alebo v medi. Nerezové nadstavce sú tiež vhodné pri rekonštrukciách komínov.

Ukončenie komínového telesa

Ukončenie komína sa zhotovuje krycou doskou a niektorým z ukončovacích prvkov, napríklad keramickým límcom alebo liatinovým klobúkom. Nad komínový golier je možné osadiť striešku „Napoleon" z nerezu alebo medi, ktorá zabraňuje zatekaniu do komínového telesa. 1 Spracované z informácií Ing. Jiřího Janouška a tlačových podkladov firmy

1 Zpracováno z informací Ing. Jiřího Janouška a tiskových podkladů firmy
Autor: Hana Solařová<sup>1</sup>
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama