Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 19.4.

Navrhujeme interiérovú tieniacu techniku

Zverejnené: 25. 9. 2015

Vnútorná tieniaca technika, rolety, závesy a žalúzie, je často považovaná len za akúsi dekoráciu a preto o nej rozmýšľa väčšinou nežná časť domácnosti, teda žena. Chráni nás tiež pred pohľadmi zvonku, svetlom vonkajších lámp, hlukom, ale tiež pred vstupom a stratami tepla. Preto by ju mala spoločne plánovať celá rodina. Najlepšie za pomoci architekta alebo montážneho špecialistu s podobným cítením.

Vždy totiž existuje viacero riešení. A je dobré si pamätať, že vnútorné tienenie je možné kombinovať s vonkajším, aby sme zlepšili a rozšírili výsledný efekt alebo účinok. Obidve skupiny zahŕňajú množstvo systémov, ktoré sa líšia možnou mierou zatemnenia, spôsobmi kotvenia, maximálnymi rozmermi, možnosťami ovládania či rôznou vhodnosťou použitia pre rôzne typy okien.

Popri tom, že nám vnútorná tieniaca technika zatieňuje okná, dvere a presklené obvodové steny, nám takisto umožňuje zakrytie rôznych výklenkov alebo napríklad nám poskytuje možnosť rozdeliť priestor – pomocou závesov, panelovej posuvnej steny alebo vertikálnych žalúzií.

Tepelná ochrana ...

Premyslená kombinácia interiérovej a vonkajšej tieniacej techniky, hlavne pri vyššom stupni samočinného ovládania, môže ľahko povýšiť tepelnoizolačnú účinnosť bežných okien a to až o jednu triedu. Napr. okno s izolačným dvojsklom vylepší na úroveň okna s trojsklom! Vďaka tomu bude cez okná v zime unikať podstatne menej tepla a v lete budeme naopak chránení pred nepríjemným rastom vnútornej teploty. Je dobré vedieť, že stavebné tepelné izolácie účinkujú v zime väčšinou tak, ako sa od nich očakáva, ale v lete – obzvlášť keď na okno alebo fasádu sála slnko – majú sotva polovičnú účinnosť. Vonkajšie aj vnútorné tieniace predmety môžu toto zhoršenie reálne preklenúť a zabezpečiť v lete príjemné bývanie.

... a pekné bývanie

Čo sa týka vzhľadu interiéru, potom hlavne interiérová tieniaca technika BEMATECH ponúka takmer neobmedzené možnosti, ako z holých stien v interiéri urobiť moderné a pôvabné bývanie.

  • Rad Infinity – v oblasti látkových roliet odporúčame venovať pozornosť dizajnovému radu infinity s batériovým pohonom. Látkové rolety sú najčastejšie dopytované a to hlavne pre svoju funkčnosť a jednoduchosť. Rad Infinity sa vyznačuje špeciálnymi konzolami Infinity, vďaka ktorým môže aj látková roleta upútať pozornosť hostí a byť výrazným prvkom celého interiéru.
  • Rímske rolety – vhodné nielen do obývacej izby. Rímske rolety sú vhodné pre moderné aj klasické interiéry. Bežne sú využívané nielen ako tieniaci, ale tiež ako dekoratívny prvok. Pozornosť je venovaná predovšetkým výberu a spôsobu spracovania látky. V súčasnej dobe vlastní BEMATECH technologicky najvyspelejšiu výrobu v ČR. Švy sú šité neviditeľnými stehmi, čo podčiarkuje dokonalé spracovania celého výrobku.
  • Závesy – tradícia, funkčnosť, elegancia. Jedná sa o jeden z najstarších prvkov tieniacej techniky, ktorý je aj dnes najčastejšie využívaným tieniacim prvkom. Luxusné závesy BEMATECH navodia dokonalý vzhľad každého okna. Stali sa neoddeliteľnou súčasťou komerčných priestorov aj našich domovov. Dôvodov pre ich použitie v interiéri môže byť hneď niekoľko – zatienenie, dekorácia, tlmenie hluku, rozdelenie priestoru alebo čiastočná tepelná izolácia.
  • Drevené žalúzie – sú prírodné, luxusné, unikátne. Hodia sa do súkromných aj komerčných priestorov, kde zaujmú svojim jedinečným vzhľadom. Odporúčame, aby sa výberu vhodného miesta ich inštalácie venovala zvýšená pozornosť. Hlavne musíme mať na zreteli, že drevo je prírodný materiál, reagujúci na vlhkosť aj zvýšenú teplotu. Drevené žalúzie sú dodávané s vodeodolnou a nehorľavou povrchovou úpravou, navyše je možné ich dodať s farebným lakom v stupnici RAL a NCS. Drevené žalúzie vnesú do vášho interiéru luxus, teplo a útulnosť.
Rímske rolety
Rímske rolety
Závesy
Závesy
Drevené žalúzie
Drevené žalúzie

Nechoďte do toho sami

Fandíme všetkým, ktorí majú sen a chuť realizovať vlastné riešenie; bez toho totiž nie je možný pokrok ani v bytovej architektúre. Pri vlastnom technickom vykonávaní však odporúčame využiť služieb odbornej a skúsenej montážnej firmy. BEMATECH na požiadanie poskytne kontakt na svojho overeného partnera vo vašom regióne. Sieť obchodných partnerov BEMATECH v súčasnosti pokrýva celú Českú republiku.

Odborná firma vám nielen poradí pri zameraní či montáži výrobku, ale predovšetkým dokáže na základe skúseností z praxe lepšie posúdiť vhodnosť vami zvoleného systému a riešenie tak, aby vami preferovaný typ tienenia čo najlepšie naplnil vaše požiadavky a očakávania.

Vaše otázky radi zodpovieme na e-maily poptavky@bematech.cz, prípadne nás môžete kontaktovať na telefónnom čísle +420 566 502 402.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archív Bematech

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama