Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Najviac používané prvky vstavieb do vozidiel SORTIMO od firmy TOP CENTRUM

Zverejnené: 19. 8. 2009

V minulom čísle časopisu Stavebná technika sme predstavili systém vstavieb SORTIMO pre úžitkové a osobné automobily, ktoré v Českej republike realizuje firma TOP CENTRUM. Dnes sa pozastavíme pri niekoľkých konkrétnych riešeniach tohoto systému, ktoré nachádzajú veľmi časté uplatnenie.

Najskôr začneme pri systémových opatreniach Sortimo, ktoré sú pevne zabudované vo vozidle.

Pevné vstavby do vozidiel

Dvojitá podlaha je určená špeciálne do malých úžitkových vozidiel, kde je málo miesta. Pritom stačí len správne rozdeliť priestor. Nové veľkoobjemové zásuvky Sortimo jednoducho nadvihnú podlahu a vytvoria nový úložný priestor. Na bezpečnostné montážne podlahy je možné umiestniť zvyčajné vstavby z programu Globelyst.

Výsuvná plošina Carmo plus je ďalším, veľmi užitočným riešením pre osobné aj úžitkové vozidlá. Plošinu môžeme ľahko vytiahnuť a potom na ňu môže každý aj sám bezproblémovo nakladať a vykladať, aj za pomoci vysokozdvižného vozíku. Plošina sa po zasunutí späť do vozidla automaticky zaistí a náklad je bezpečne uložený. Crash testy preukázali, že vďaka plošine Carmo plus sa zvýšila pasívna bezpečnosť. Túto plošinu oceníme obzvlášť pri preprave ťažkých nákladov, akými sú kompresory alebo generátory.


Obr. 1: Veľkoobjemové zásuvky Sortimo nadvihnú podlahu a vytvoria nový úložný priestor

Obr. 2: Výsuvná plošina Carmo plus umožňuje bezproblémové nakladanie a vykladať je možné aj s pomocou vysokozdvižného vozíka. Po zasunutí do vozidla je náklad bezpečne uložený a automaticky zaistený

Mobilný program

Kufre a boxy Sortimo sú typickou a samozrejmou súčasťou tohto systému, v hotovej vstavbe sú veľmi jednoducho a bezpečne zaistené. Môžeme ich kedykoľvek vybrať a odniesť podľa potreby. Je potrebné venovať zvýšenú pozornosť ich vhodnému umiestneniu do vstavby. Tomu firma TOP CENTRUM napomáha spracovaním počítačového návrhu. Premyslená koncepcia vstavby zefektívni spôsob uloženia prepravovaného materiálu a náradia.


Obr. 3: Plechový kufor Sortimo je veľmi variabilný, má dlhú životnosť. Jeho priehradky sú mobilné a riešené tak, že ich obsah nevypadne v žiadnej pozícii kufra.

Kovový kufor – Originálne pevné plechové kufre Sortimo sa vyznačujú vysokou variabilitou, životnosťou, individuálnou výbavou - podľa výšky kufra je možné vrstviť sady priehradiek na seba.



Obr. 4: Plastový kufor T-BOXX je ľahký, jeho obsah je možné jednoducho určiť cez priehľadný poklop a vo vozidle je prehľadne a bezpečne uložený.

Plastový kufor T-BOXX je v sortimente Sortimo novinkou. Preberá praktické funkcie kovového kufra, ale je o poznanie ľahší a jeho priehľadný poklop umožňuje lepší prehľad obsahu kufra.


Obr. 5: M-box môže slúžiť ako zásuvka v regále, s rukoväťou a poklopom aj ako prenosný kufor

S-box je box v troch veľkostiach, ktorý je ideálny pre ukladanie drobného materiálu. Podľa momentálnej potreby ho môžeme vo vnútri predeliť pomocou deliacich stien.

M-box – môže byť použitý aj ako zásuvka v regále. S rukoväťou a poklopom ako prenosný kufor.


Obr. 6: Vstavba so zásuvkami, regály s upnutím Easy-klick sa jednoducho a bezpečne upevnia poistkou vo vozidle a v prípade potreby je možné ju kedykoľvek premiestniť mimo vozidlo.

Systém Easy-klick – nový pomocník do vstaveb Sortimo. Pre tých, ktorí chcú vstavbu do vozidla a pritom zostať flexibilní a potrebujú mať občas k dispozícií celý nákladový priestor. To umožňuje vstavba s upnutím Easy-klick. Jednoduchým spôsobom ju bezpečne upevníme poistkou vo voze a kedykoľvek ju môžeme premiestniť inam.

Sortimo Automanager je určený pre tých, ktorí veľa cestujú a sú im dobre známe problémy s dokumentami, notebookom, tlačiarňou atď., ktoré sú voľne uložené vo vozidle. Sortimo ponúka riešenie – kancelária priamo v aute.

Praktický Automanager vytvorí pohodlný pracovný stôl v aute, ochráni a bezpečne prepraví notebook, tlačiareň, vzorky atď. Tam, kam je práve potrebné.


Obr. 7: Praktický Automanager vytvorí pohodlný pracovný stôl v aute, ochráni a bezpečne prepraví notebook, tlačiareň, vzorky atď.
1 Čerpané z firemných podkladov a technickej dokumentácie spoločnosti TOP CENTRUM – Jaroslav Novák
Autor: Jiří Hejhálek<sup>1</sup>
Foto: Archiv TOP CENTRUM
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama