Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Nový profilový systém Elegante od spoločnosti Inoutic

Zverejnené: 18. 8. 2019

Spoločnosť Inoutic nedávno predstavila novú generáciu okenných profilov – Elegante. Vďaka svojim mimoriadnym tepelnoizolačným vlastnostiam a modernému dizajnu je tento štýl profil s hliníkovým vzhľadom alternatívou, ktorá partnerom Inoutic otvorí nové obchodné príležitosti.

Inoutic svojim novým profilovým systémom Elegante definuje budúcnosť otvorových výplní. Profil rámu a krídla v jednej rovine, hladké prekryvy a novo tiež hranaté zasklievacie lišty spoločne tvoria skutočný vzhľad hliníku. „Vďaka Elegante budú PVC profily atraktívnejšie pre koncových zákazníkov aj architektov. S moderným dizajnom, vynikajúcou hodnotou tepelného prechodu a recyklovaným jadrom EcoPowerCore predstavuje Elegante ekologicky praktickú alternatívu k hliníkovým oknám,” hovorí Peter Sýs, technický a produktový manažér spoločnosti Inoutic.

Elegante má výnimočne nízky koeficient tepelného prechodu rámom Uf = 0,93 W/(m2K). So stavebnou hĺbkou 76 mm dokáže tento šesťkomorový profilový systém uspokojiť požiadavku každého zákazníka. Pre ďalšie zvýšenie tepelnej a zvukovej izolácie aj ochrany proti vkradnutiu je možné profil osadiť extrémne hrubým zasklením v hrúbke 70 mm. Systém je dostupný v prevedení s rovným aj predsadeným krídlom.

Okenné krídla sú navrhnuté tak, aby umožňovali použitie technológie lepených skiel. Vďaka tomu je možné realizovať prvky nadštandardných rozmerov a zároveň dosiahnuť odolnosť proti vkradnutiu triedy RC2. Výrobcovia majú možnosť voľby medzi lepením pomocou dvojzložkového silikónu alebo lepiacou páskou. Nový systém hranatých zasklievacích líšť je pre zákazníkov Inoutic ďalšou pridanou hodnotou. Zasklievacie lišty môžu byť spojené v uhle 90° a vďaka tomu je možné ľahšie zaskliť aj veľmi malé okná. Tvar zasklievacích líšt zjednodušuje montáž tieniacej techniky, napríklad vnútorných žalúzií.

Z pohľadu výrobcu okien je ďalšou veľkou prednosťou profilového systému Elegante použitie rovnakej oceľovej výstuhy v ráme a krídle a tiež štandardné kovanie. Znižujú sa tak náklady na uskladnenie potrebného materiálu.

Dostupná farebná škála s módnymi odtieňmi dopĺňa futuristický vzhľad profilu. Elegante je plne kompatibilný s posúvnymi dverami Inoutic a vchodovými dverami Eforte.

Autor: Markéta Rejmonová
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama