Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Objavte kúzlo sklenených umývadiel a vybavte si kúpeľňu ako Taliani

Zverejnené: 5. 6. 2021

Umývadlá sa dnes vyrábajú v mnohých vyhotoveniach. Čo si ale obstarať niečo naozaj jedinečné? Spoločnosť SAPHO ponúka kvalitné a elegantné sklenené umývadlá rôznych farieb a veľkostí. Novinkou je séria Murano, ktorá je vytvorená z talianskeho skla, pochádzajúceho z rovnomenného ostrova.

Umývadlo nemusí byť len funkčnou súčasťou kúpeľne. Môže byť tiež obdivuhodným designovým prvkom. Štýlové umývadlo urobí vaše rána pred zrkadlom hneď príjemnejšie!

Elegantné a pritom pevné

Určite ste si všimli, že sa vedľa klasických keramických umývadiel, ktoré sú medzi zákazníkmi stále najobľúbenejšie, predávajú sa aj umývadlá sklenené. Asi vás ale nenapadlo, že by ste si tiež také umývadlo obstarali.

Častou obavou je totiž zdanlivá krehkosť materiálu. Na prvý pohľad sklenené umývadlo vyzerá, že sa pri nešetrnom zachádzaní rozsype človeku pod rukami. Obava je to však zbytočná, 1,5 – 2 cm silný črep vykazuje rovnakú mieru odolnosti ako keramické umývadlá. Zároveň majú tieto umývadlá veľmi malú hmotnosť, je možné ich teda kombinovať s ľahkými a štýlovo efektnými konštrukciami či nábytkom.

Číre, farebné alebo vzorované

Okrem výhod, akými sú napríklad odľahčený minimalistický design, je významný aj fakt možnosti výberu z mnohých farebných vyhotovení aj tvarov. Môžete tak úplne rozvinúť fantáziu. Niektoré modely sa zafarbujú už pri výrobe skla, tu ale nie je farebná škála tak pestrá. Väčšiu senzáciu predstavujú umývadlá, ktorých povrch výrobcovia striekajú špeciálnymi farebnými sprejmi a na záver potierajú lakom pre oslňujúci lesk a ochranu.

Ešte pestrejšiu paletu farieb ponúkajú umývadlá podlepené fóliami. Ak túžite po niečom výnimočnom, môžete si kúpeľňu vybaviť napríklad umývadlom vo farbe krokodílej kože. Sklenené umývadlo môžete zladiť ako so štýlom celej kúpeľne, tak so svojou osobnosťou.

Špeciálne úpravy skla

Môžete sa stretnúť tiež s umývadlami, ktorých povrch je hrubo pieskovaný. Je to naozaj efektná úprava, ktorá sa však vykonáva len na vonkajšej strane umývadla. Vnútorná strana musí zostať hladká, aby bola ľahko umývateľná.

Niektoré typy sklenených umývadiel majú navyše špeciálnu povrchovú úpravu s obsahom teflónu, ktorá zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a odpudzuje vodu. Kvapky vody tak rýchlo stečú a nezanechajú na umývadle zaschnuté mapy. Tvrdené sklo, z ktorého sa nádoby vyrábajú, sa navyše pýši zvýšenou odolnosťou proti poškriabaniu.

Talianske sklo Murano

Sklo je synonymom kreativity a navyše predstavuje zručnosť remeselného spracovania. Výrobca SAPHO ponúka obrovský výber sklenených umývadiel, ale momentálne najobľúbenejšia je séria MURANO z dielne talianskych sklárov s mnohoročnou históriou. Vďaka flexibilite výrobných procesov je každé z umývadiel úplný originál a môže tak byť vo vašej kúpeľni jedinečným prvkom. Keď sa spojí vášeň a skúsenosti, vznikajú naozajstné zázraky!

Údržba je veľmi jednoduchá, pozor si dajte len na agresívne prostriedky a hubky s príliš drsným povrchom. Lepšie je používať menej koncentrované čistiace prostriedky a mäkkú handričku.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama