Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Obrubníkové mostné odvodnenie v realizácii

Zverejnené: 14. 10. 2014

V minulom aj tomto roku prebehlo niekoľko úspešných realizácií odvodnenia mostnej vozovky pomocou obrubníkových prvkov RONN DECK z recyklovaného kompozitu, ktoré vynikajú rázovou húževnatosťou.

Pre krátku rekapituláciu môžeme uviesť niekoľko zásadných dôvodov, prečo použiť práve takéto riešenie. Pri použití obrubníkových odvodňovacích prvkov RONN DECK je zabezpečené, že voda odtečie z komunikácie rýchlo a plynule. Voda nemusí prejsť dlhú vzdialenosť k najbližšej vpusti po povrchu vozovky. Znižuje sa výrazne vsakovanie do konštrukčných vrstiev mostnej vozovky cez porézny asfalt. Väčšina vody sa pri daždi nerozlieva po krajnici, ale steká priamo do pozdĺžneho žľabu, odkiaľ je zvedená rovno do odtokovej kanalizácie.

Na mostoch tak pri daždi nevznikajú hlboké kaluže, ktoré sú nebezpečné pre premávku a aquaplaning. Pri nadzemnom krížení ciest alebo diaľníc potom napríklad voda nestrieka na komunikáciu, ktorá je pod mostom. Mostné obrubníkové odvodňovacie prvky tiež nezasahujú do vozovky. Pojazdová šírka komunikácie nie je obmedzená žiadnou vpusťou, vďaka tomu je využiteľná po celej šírke, od obrubníku k obrubníku. To sa veľmi osvedčilo aj pri prudkých dažďoch na rekonštruovanom moste cez Šterboholskú magistrálu v Prahe, kde sa tento rok práve realizuje druhá etapa.

Šterboholská magistrála v Prahe
Šterboholská magistrála v Prahe
Klasické bodové odvodnenie zasahujúce do vozovky
Klasické bodové odvodnenie zasahujúce do vozovky
Odvodnenie RONN DECK plynule odvádza vodu a vozovka je kompaktná funkčná až k obrubníku
Odvodnenie RONN DECK plynule odvádza vodu a vozovka je kompaktná funkčná až k obrubníku

Obrubníkové prvky RONN DECK  sú niekoľkonásobne odolnejšie proti nárazu než tradičné betónové alebo polymérbetónové materiály. Sú dimenzované na triedu zaťaženia D400 kN, čo je viac, než na krajnice odporúča norma ČSN-EN 1433 pre odvodnenie komunikácií.

Obrubníkové mostné odvodňovacie žľaby  RONN DECK sú nielen pevné, ale na pohľad vyzerajú celkom ako betónové. Pokiaľ ich však nezdvihnete. A to je ďalšia výhoda týchto prvkov. Jednoduchá manuálna inštalácia, kedy jeden kus váži od 9 do 19 kg, podľa šírky a prevedenia. Nie je potrebné kvôli pokládke zabezpečovať žiadnu ťažkú mechanizáciu, všetko zvládne jeden alebo dvaja ľudia. Obrubníkové odvodňovacie diely vďaka svojej váhe výrazne nezaťažujú mostnú konštrukciu.

Výrobky sú odolné voči chemickým posypom, pohonným hmotám aj mrazu. Výborné hydraulické vlastnosti zabezpečia rýchly odtok vody a minimálne zanášanie.

Pri rekonštrukciách je možné upraviť výšky obrubníkov aj samotných vtokov podľa existujúcej konštrukcie. Pravidelne umiestnené čistiace kusy umožňujú jednoduchú údržbu a čistenie.

Výhodou celého systému mostného odvodnenia RONN DECK je centrálne zvedenie vody na koniec mosta alebo až za neho bez zvislého priechodu konštrukciou mostovky. Voda odteká obrubníkovými žľabmi až k dilatačnej škáre. Tam je možné vyviesť odtokovou rúrkou vodu z mosta, alebo pomocou dilatačného dielu napojiť vodu celkom mimo most. Odpadá tak montáž a údržba vonkajšieho kanalizačného potrubia vedeného pod mostovkou. V mostnej konštrukcii nie sú žiadne priechody, ktoré by mohli časom spôsobovať nemalé problémy pri pretekaní. To je prípad jedného zo zásadných projektov, ktorý sa nedávno dokončil. Odvodnenie Trojského mosta v Prahe. Tu žľaby odvádzajú vodu z celej dĺžky mostovky a cez dilatačný diel je odtok napojený na kanalizáciu. Riešenie dilatácie bolo prevedené v koordinácii so všetkými zúčastnenými subdodávateľmi.

Trojský most pri výstavbe
Trojský most pri výstavbe

Odvodnenie mostných vozoviek môže byť riešené rôznymi spôsobmi. Odvodnenie s použitím mostných obrubníkových žľabov RONN DECK ale poskytuje riešenie pre dlhšiu životnosť mostnej konštrukcie, veľmi jednoduchú údržbu a bezpečnejšiu prevádzku. Výškové korekcie samotných žľabov a vtokov sa umožnia prispôsobiť aj nepriaznivým prekvapením v priebehu rekonštrukcie. Napríklad úspešne dokončená rekonštrukcia priehradovej hrádze Husinec je toho dôkazom.

Husinec – priehradná hrádza
Husinec – priehradná hrádza

Autor: Jan Ochec
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama