Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Originálne bývanie na ostrove Santorini v spojení ekológie a luxusu

Zverejnené: 3. 5. 2020

Na gréckom ostrove Santorini sa nachádza originálny hotel, ktorý sa akoby "zakusuje" do skalného útesu vyhlodaného v tvare podkovy. Nachádza sa blízko starovekého mestečka Akrotiri a hostia sa tu môžu opájať výhľadmi na tmavomodré more, ktorého vody zaplavili kráter sopky a láva vytvorila strmo zvrásnené pobrežia. Farebné skaliská, do ktorých je zasadené dielo ľudských rúk, len dotvárajú zážitky z okolitej prírody.

Tradičné versus moderné

Hotel ponúka ubytovanie v pätnástich apartmánoch, ktoré sú ladené do vintage štýlu v prírodných tónoch a sú vybavené remeselne vyrábaným nábytkom. S ním sa snúbia priame línie, oblé hrany a jasne biela farba, ktoré sú pre ostrov Santorini a jeho architektúru tak typické. Luxusný zážitok z pobytu vám pomôže sprostredkovať aj miestna kuchyňa alebo bazén nad hranou útesu s panoramatickým výhľadom, nadchnú aj spoločné priestory, vrátane wellness zóny.

Nature Eco Residences Santorini, ako znie celý názov hotela, nasleduje filozofiu vyznačujúcu sa rešpektom k prírodným materiálom. Najlepším dôkazom toho sú hojne používané materiály, akými je kameň a drevo. Zakladateľ podniku Kostas Maltezos využil svoje skúsenosti v hotelierstve a k spolupráci prizval architekta Georgea Zafirioua. Maltezos mu len naznačil základnú myšlienku, ktorá spočívala v neokázalosti a návrate k pôvodnej mentalite ľudí, ktorá sa prepísala do tunajších tradičných obydlí. Zafiriou potom zjednotil tradičné aspekty miestnej architektúry s nevyhnutnými prvkami turistického priemyslu a vytvoril pohostinné miesto oplývajúce množstvom prirodzeného svetla a úplnou harmóniou s prostredím, v ktorom sa ubytovanie nachádza.

Minimalistická krása interiérov

Interiérový architekt Dimitris Loukas potom vybavil príjemné a preslnené priestory izieb sýtymi zemitými tónmi a ozdobil ich predmetmi nájdenými buď priamo na ostrove alebo dovezenými z Atén. Pracoval tiež s pastelovými farbami a látkami z prírodných materiálov, ktoré by zvýraznili minimalistickú krásu interiérov a ich súzvuk s krásou pôvodného sopečného krátera a mora. Remeselníci, ktorí spracovávali a vyrábali nábytok navrhnutý architektom Zafiriouem, pracovali predovšetkým s borovicovým, teakovým a orechovým drevom.

Originálna atmosféra izieb

Rozloha izieb sa pohybuje od 30 do 60 m² a zo všetkých je úchvatný výhľad na more a vulkán. Niektoré majú navyše balkóny, terasy alebo súkromné vonkajšie vírivky. Najväčší a najluxusnejší apartmán Infinity je vytesaný do skaly a pripomína jaskynné obydlia. Vedľa toho má spálňu, kúpeľňu a súkromnú vonkajšiu vírivku, z ktorej sa však otvárajú nádherné panoramatické výhľady na ostrov. Aby majitelia hotela poskytli hosťom čo najväčšie pohodlie, postele vo všetkých apartmánoch sú vybavené vysoko kvalitnými matracmi.

Hostia môžu využívať aj spoločné priestory, ktoré ponúkajú kurzy jogy, meditáciu a terapiu zamerané na znovunadobudnutie psychických i fyzických síl. Využívať môžu aj spoločný bazén, ktorý sa dramaticky klenie nad útesom a zdanlivo nekonečným Egejským morom. Skvelú povesť má aj kuchár, ktorý pre hotel pripravuje typický grécky jedálniček zložený z chutných regionálnych ingrediencií. Tí, ktorí sa budú chcieť vydať na prieskum okolia, sa môžu vybrať na jednodňové výlety na okolité sopečné ostrovčeky či na antické vykopávky v Akrotiri, kde boli odkryté jedny z najstarších dôkazov o osídlení oblasti v Egejskom mori.

Historická lokalita

Akrotiri je jedným z najznámejších a najzáhadnejších nálezísk, kde boli objavené pozostatky civilizácie konzervované v sopečnom popole - podobne, ako v svetoznámych talianskych Pompejoch. Rozhodne stoja za pozretie. Samotné Santorini je ostrovom sopečného pôvodu s rozoklanými útesmi zo skamenenej lávy, asýrskych viníc a pláží s povrchom vulkanického pôvodu.

Prírodný eko hotel ponúka dostatok súkromia, luxusu a pokoja, rovnako ako možnosť dohodnúť si plavbu na jachte, ochutnávku vín, prehliadku viníc, prechádzku na koňoch a v neposlednom rade aj zážitok z vodných športov. Ubytovať sa tu je rozhodne splneným snom ...

Autor: Mirka Vernerová
Foto: www.designhotels.com
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama