Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 28.4.

Prečo je skrinka na topánky povinnou výbavou každej predsiene? Pozri sa na najlepšie spôsoby uskladňovania topánok!

Zverejnené: 24. 6. 2023

Skriňa na topánky je často nedoceneným prvkom každej predsiene. Pritom ide o kus nábytku, ktorý umožňuje udržiavať doma poriadok a zároveň je plnohodnotnou súčasťou interiéru. Rána pred odchodom do práce sú vďaka nej menej stresujúce a čas premárnený hľadaním správneho páru topánok je oveľa kratší.

Skriňa na topánky – základ poriadku v predsieni

Kúpa správnej skrinky na topánky je prvým krokom pri organizovaní si priestoru v predsieni. Niekoľko párov topánok, prípadne ich celé tucty, na podlahe nielenže vyzerajú nevzhľadne, ale sú aj nebezpečné, ľahko sa o ne potkneme – predsieň je predsa priestor, kde sa zvyčajne križujú naše domáce trasy, preto musí umožňovať nerušenú premávku. Naviac, takáto preplnená podlaha sa len ťažko udržiava v čistote.

Východiskom z týchto problémov je štýlový a funkčný nábytok na odkladanie obuvi. Vo vnútri môže mať v rôznych konfiguráciách umiestnené praktické poličky alebo zásuvky, ktoré topánky ideálne uschovajú pred hosťami a vytvoria tak upravený vzhľad. Opticky ľahký dojem vytvorí a nerušené čistenie podlahy umožní závesná skrinka na topánky. Skrinka na topánky so sedením zasa uľahčí obúvanie a urobí ho pohodlnejším najmä pre starších, ako aj najmenších. 

Výber ideálnej skrinky na topánky na čo sa zamerať?

Sortiment skriniek na topánky je veľmi široký – zahŕňa kompaktné, priestorovo úsporné modely, ako aj veľmi priestranné, ktoré pojmú veľa párov obuvi. Zaujímavým riešením sú modely so sedadlom – na agatanabytok.sk nájdeš každý typ skrinky na topánky.

Ak zápasíš s obmedzeným priestorom, zainvestuj do úzkej vysokej skrinky. Aj štíhly model pojme veľa párov obuvi a udržiava ich v dobrom stave: ochráni ich pred prachom, zubami rozvášnených domácich miláčikov a nečistotami. Pre väčšie rodiny alebo vášnivých milovníkov topánok odporúčame skladnejšie modely, napríklad o niečo hlbšie s dvomi profilovanými časťami. Okrem toho nezabudni, že štýl skrinky by mal ladiť s celkovým dizajnom predsiene. Skrinka by nemala dominovať, ale esteticky dopĺňať zvyšok nábytku. Dizajnovo univerzálna môže byť klasická biela skrinka na topánky, ale na výber je mnoho štýlov – od moderného, cez škandinávsky, až po rustikálny či klasický.

Skrinka na topánky nepostrádateľný prvok, ktorý zvyšuje pohodlie každodenného života

Skrinka na topánky je nevyhnutným prvkom našej domácnosti, ktorý nám pomáha udržiavať poriadok a zdravé návyky. Treba pamätať na to, že ukladanie topánok na podlahe urýchľuje hromadenie nečistôt a prachu, najmä v období nepriaznivého počasia. Keď sa vraciame zvonka, často si na podrážkach prinesieme znečistenie, ktoré sa potom roznáša po celom dome. Podrážky topánok bývajú skutočnou zásobárňou najrôznejšieho marasu a baktérií, preto je veľmi účelné, ak sa ukladajú na jedno miesto. Skrinka na topánky je nielen o estetike a poriadku, ale predovšetkým o hygiene a čistote!

Ide aj o ochranu našej obuvi: nevhodne skladovaná obuv sa môže ľahko deformovať a strácať dobrý vzhľad. Skrinka ju ochráni pred prachom, vlhkosťou a ďalšími faktormi, vďaka čomu sa topánky dlho udržia v dobrom stave. Skrinka na topánky napokon uľahčuje aj každodenné činnosti: keď má náš obľúbený pár topánok svoje stabilné miesto, nemusíme ho hľadať pod posteľou alebo v skrini, čím šetríme drahocenný čas. Musíš uznať, že skrinka na topánky je síce malý detail, ale výrazne ovplyvňuje komfort nášho každodenného života, nie je tak?

Čítajte tiež:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Viď popisky
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama