Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 1.5.

Príprava veľtrhu R+T 2024 je v plnom prúde

Zverejnené: 14. 10. 2023

Na konci septembra sa v Stuttgarte konala tlačová konferencia k príležitosti veľtrhu R+T 2024. Ako hlavní mediálni partneri za ČR a následne aj mediálni partneri za SR sme sa ho zúčastnili a musíme povedať, že bola zaujímavá. Dozvedeli sme sa na nej množstvo informácií. Najdôležitejšie sú dve: výstavná plocha areálu je už obsadená a všetko sa bude točiť okolo úspor a prírody. Tmavé farby v architektúre ustupujú a trendom na veľtrhu sa stanú svetlé farby. Budú v spojení so šetrením energie a znížením prehrievania budov.

Prípravy na R+T 2024 bežia na plné obrátky. Svetový veľtrh roliet, brán a tieniacej techniky otvorí svoje brány od 19. do 23. februára 2024. Už teraz vieme, že zastúpenie odborov bude rozsiahle, pretože sa na nadchádzajúci veľtrh prihlásilo viac ako 1 000 firiem, ktoré tu predstavia svoje novinky a služby. Celý veľtržný areál s rozlohou 120 000 m² je vypredaný a medzinárodná účasť opäť vysoká. Zo zahraničia príde vystavovať zhruba 80 % firiem zo 45 krajín (zvyšných 20 % bude z Nemecka).

„Všetko ukazuje na to, že veľtrh R+T 2024 bude úspešný. Máme radosť, že sa ľudia z odboru na akciu pripravujú a dychtivo ju očakávajú. Aj my sa už veľmi tešíme. Pre všetkých zúčastnených bude veľtrh mimoriadnym zážitkom s množstvom zaujímavostí,“ povedal na tlačovej konferencii Sebastian Schmid, člen vedenia spoločnosti Messe Stuttgart, na nadchádzajúci veľtrh R+T.

Bernard Schmidt
Bernard Schmidt

Nová hlavná téma R+T 2024

Veľtrh R+T 2024 opäť ponúkne všetkým návštevníkom spektrum inovácií v neuveriteľnej šírke. Už teraz môžeme prezradiť, že sa novinky z oblasti roliet, brán a tieniacej techniky budú odvíjať od toho, čo požaduje trh.

„Udržateľnosť je jednou z hlavných tém našej doby – a ústrednou témou veľtrhu,“ vysvetlil Sebastian Schmid. „Pozorne počúvame trh a vymieňame si informácie a poznatky s našimi vystavujúcimi. Intenzívne rozhovory v uplynulých mesiacoch ukázali, aký význam majú témy „udržateľnosť“ a „energetická účinnosť“ pri každodennej práci a aký vysoký je dopyt koncových spotrebiteľov po takýchto produktoch.“ Ďalej pokračoval: „Produkty našich vystavujúcich firiem sú navyše samé osebe udržateľné, pretože majú na základe vysokej kvality bez výnimky dlhú životnosť a zároveň pomáhajú šetriť energiu. To platí pre vonkajšiu aj interiérovú tieniacu techniku, rovnako ako pre vráta, vonkajšie pohony atď.“

„Navyše sa v minulých rokoch urobilo veľa pre to, aby sa aj pri výrobe samotných produktov čo najviac šetrili zdroje – myšlienka udržateľnosti je tak pevne zakotvená na všetkých úrovniach,“ vysvetlila ďalej Melanie Brenner, manažérka pre riadenie veľtrhov a udalostí v spoločnosti Messe Stuttgart.

R+T 2024 otvorí svoje brány od 19. do 23. februára 2024
R+T 2024 otvorí svoje brány od 19. do 23. februára 2024

R+T 2024 má v súlade s týmto trendom vytvorený špeciálny zelený motív. Návštevníci sa môžu počas veľtrhu tešiť tiež na mnoho sprievodných programov. Program pre architektov sa uskutoční 22. februára. Aj v roku 2024 sa budú udeľovať špeciálne ceny za udržateľnosť a energetickú účinnosť. Do súťaže o cenu R+T za inovácie je prihlásených 80 firiem z 18 krajín. V rámci tlačovej konferencie vystúpili aj asociácie, ktoré sú s veľtrhom spojené a odborníci. Na konci prebiehala panelová diskusia medzi zástupcami asociácií. Na nej jasne zaznela informácia, že pokiaľ chceme znižovať náklady na chladenie, ktoré sú energeticky najnáročnejšie, je potrebné prejsť na svetlé farby. A tie budú mať na veľtrhu zelenú.

Motto veľtrhu je: “Udržateľne poňatá budúcnosť. TogetherR+T“.

Vstupenky sú od dnešného dňa k dispozícii na: www.rt-expo.com/ticket

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv Messe Stuttgart

Tématické odbory

reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama