Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Rekonštrukcia bytu pre mladú rozrastajúcu sa rodinu

Zverejnené: 9. 9. 2022

Klienti túžili pre svoje vysnívané bývanie po modernom, čistom a jednoduchom interiéri. Architekti v klasickom nájomnom dome navrhli rekonštrukciu, ktorá odrážala ich požiadavky na mestský štýl života, ale zároveň počítala s jednou zásadnou životnou zmenou, ktorá na nich mala už čoskoro čakať.

Architektonickú štúdiu k tomuto projektu pripravovali architektky štúdia 2MAD Hanka Novotná a Tereza Pecárová. Klientom sa ako inšpirácia páčila iná realizácia z dielne tohto architektonického ateliéru – rekonštrukcia mezonetového bytu v škandinávskom štýle. Tu našli inšpiráciu nielen vo farebnej tónine interiéru, ale aj v použití kvalitných materiálov a dizajnových doplnkov. Klienti nemali veľa špecifických požiadaviek a plne odovzdali svoju dôveru architektom. „Za nás ideálna spolupráca.“ slovami pani Hanky Novotnej.

Hlavné dispozičné úpravy

Hlavná dispozičná úprava spočívala v prepojení pôvodného kuchynského kúta s obývacou izbou. Prepojenie dosiahli vďaka vybúraniu deliacej steny, zostal iba nosný stĺp. Kuchynský ostrovček a na neho nadväzujúce jedálenské sedenie s lavicou tvorí po novom centrálny bod hlavného priestoru.

Ďalšou zmenou voči pôvodnému návrhu developera bolo otočenie sedenia v obývacej izbe. Dispozícia miestnosti nabádala k umiestneniu rohovej sedačky pod okná, tak to ale nechceli. Zvolili sedačku jednoduchú a umiestnili ju obrátene, teda tak, aby z nej bolo vidieť obe okná.

Prevládajú drevené prvky a odtiene bielej, šedej a čiernej

Materiálovo je byt navrhnutý veľmi čisto - drevo v prírodnom tóne a farebná paleta v odtieňoch bielej, čiernej a šedej. Dôležitú úlohu zohráva drevená masívna podlaha z tradičných parkiet, moderný vzhľad im dodáva spôsob pokládky, takzvaný francúzsky stromček.

Zaujímavým prvkom je šatníková skriňa v spálni klientov, ktorá v sebe skrýva dvere do kúpeľne. Kúpeľňa je cez nábytkovú skriňu prepojená s technickou miestnosťou, kde je práčka so sušičkou. Skriňa je prístupná z oboch miestností, čo zjednodušilo proces premiestňovania bielizne medzi kúpeľňou a práčovňou.

A ako sa v novom byte býva?

Klienti boli z výsledku skutočne nadšení a v závere ho komentovali so slovami: "Vyzerá to super. Dokonca sme sa trochu divili, či tu naozaj bývame."

    O projekte

  • 2MAD | Hana Novotná, Tereza Pecárová
  • Adresa: Letná, Praha, Česká republika
  • Projekt:2020
  • Realizácia:2020-21
  • Úžitková plocha:83 m²

Čítajte tiež:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Jiří Beran

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama