Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Revolúcia pre fasády: predstavujeme novinku Ruukki Primo

Zverejnené: 1. 10. 2020

Originálna veľkoformátová fasáda (v rozmeroch až 6200 x 1900 mm) je jednoduchá a prirodzená ako v návrhu, ako aj v technických detailoch. Zároveň sa vyznačuje funkčnosťou a je takmer bezúdržbová. Taká fasáda je snom snáď každého majiteľa budovy, architekta alebo projektanta. Fantáziu však ponechajme stranou a obráťme sa k realite. Spoločnosť Ruukki totiž prichádza na trh s novým riešením, ktoré toto všetko spĺňa.

Uvedením produktového radu Ruukki Primo na trh mení Ruukki budúcnosť opláštenia budov. Veľkoformátové panely s hladkým povrchom majú unikátne zošikmené horizontálne hrany a nastaviteľnú šírku škáry. A práve tieto detaily sú kľúčom k úspechu.

Ruukki prepisuje pravidlá mestskej architektúry

Maličkosť, z ktorej sa vykľuje veľká vec. Presne tým je nový patentovaný produkt Ruukki Primo. Zošikmenie hrany a veľké rozmery panelov prinášajú do moderného opláštenia nové možnosti. Inovatívny detail zošikmených hrán znamená zásadný rozdiel v nákladoch na údržbu. Vďaka tomu sa voda a nečistoty nezachytávajú v spojoch.

Len si to predstavte. Rozíde sa vám kus plávajúcej podlahy a musíte rozobrať jej značnú časť, aby ste ju opravili. Predtým to tak bývalo aj u fasád. To sa ale dnešným dňom mení. U Ruukki Primo je možné vymeniť jediný panel, bez toho aby ste akokoľvek narušili jeho okolie. Produktovú novinku zároveň doplňuje rozsiahla technická dokumentácia a sprevádza ju projektová podpora. Vďaka tomu je práca s týmto typom opláštenia naozaj jednoduchá a efektívna. S odborníkmi za chrbtom sa môžete plne sústrediť na svoj projekt.

Prvým dielikom skladačky je Primo Skyline

Ruukki Primo je súhrnným názvom pre celú produktovú skupinu. Prvým, ktorý spoločnosť zavádza do výroby, je Primo Skyline.

Táto séria sa perfektne hodí pre budovy v mestskom prostredí. Veľké, hladké panely podčiarknu charakter športových, komerčných a kancelárskych budov, ozvláštnia vzhľad veľkých administratívnych komplexov.

Ruukki Primo panely sa vyrábajú z hliníkových kompozitných materiálov, kde jadro môže tvoriť hliníková voštinová konštrukcia (HONEYCOMB) alebo pevný materiál vyrobený zo zmesi minerálov a polymérov (ACM). Primo panely sa vyznačujú vynikajúcou rovinnosťou a nízkou hmotnosťou.

Tým však prednosti novej produktovej rady nekončia. Na výber máte horizontálnu i vertikálnu inštaláciu panelov. Navyše sú Ruukki Primo panely k dispozícii s perforáciou a presvetlením. Vďaka tomu môžete popustiť uzdu vašej fantázii a objaviť nové horizonty v navrhovaní fasád nielen v mestskom prostredí. Ruukki je vám plne k dispozícii od návrhu až po realizáciu.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Ruukki

Tagy

reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama