vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Schell Watermanagement System sa presadzuje v moderných “inteligentných” budovách

Zverejnené: 15. 1. 2023

Pred šiestimi rokmi tradičný nemecký výrobca sanitárnych armatúr prekvapil predstavením svojho nového inovatívneho systému inteligentného hospodárenia s vodou. Dnes je zrejmé, že vtedy prezieravo a flexibilne reagoval na zvyšujúci sa dopyt po efektívnom riadení spotreby vody a úspore energií.

Zdroj: Schell

Systém pre hospodárenie s vodou, obchodne označovaný ako SWS (Schell Watermanagement System), zaistí bezproblémovú hygienickú a ekonomicky úspornú prevádzku inštalácií pitnej vody vo všetkých verejných budovách, či už sa jedná o kancelárie, školy, obchodné centrá, alebo hoci aj športoviská.

Ako je tento systém účinný, tak je v podstate jednoduchý – v danom objekte sa všetky elektronické armatúry prepoja alebo káblovo, alebo pomocou wifi signálu a následne sú centrálne softwarovo spravované pomocou SWS. Inštalácia inteligentného hospodárenia s vodou je nenáročná a obsluha maximálne intuitívna.

Bez veľkých dodatočných investícií tak môže majiteľ, alebo správca budovy splniť požadované hygienické štandardy a dosiahnuť dnes tak túžobne požadovaných úspor energií a vody. Schell samozrejme k tomuto systému poskytuje náležité poradenstvo, ponúka odborné školenia i komplexný servis.

Systém hospodárenia s vodou SWS umožňuje komplexné, úsporné hospodárenie s pitnou vodou v celej budove, vrátane automatického preplachovania na všetkých príslušných odberných miestach. | Zdroj: Schell
Systém hospodárenia s vodou SWS umožňuje komplexné, úsporné hospodárenie s pitnou vodou v celej budove, vrátane automatického preplachovania na všetkých príslušných odberných miestach. | Zdroj: Schell

A na akom princípe systém vlastne funguje? SWS riadi, sleduje a dokumentuje zásadné hygienické funkcie ako je pravidelný hygienický preplach armatúr, alebo termická dezinfekcia. Prípadné poruchy sú okamžite detegované a oznámené správcovi budovy. Predstaviť si ho môžeme ako akýsi centrálny mozog hospodárenia s vodou v budove.

Diagnostický software je ovládaný cez bežný internetový prehliadač (z počítača, tabletu i mobilu), je individuálne programovateľný a riadiť ním je možné až 64 pripojených sanitárnych jednotiek (umývadiel, spŕch, WC či pisoárov). Funkčný samozrejme bude aj pri iba jedinej pripojenej jednotke, ale v priemere býva v jednej súčasnej realizácii k SWS pripojených zhruba 50 elektronických armatúr. Tie totiž v sebe obsahujú elektronický modul, ktorý je schopný odosielať dáta a prijímať riadiace pokyny.

Vykonávanie termickej dezinfekcie a pravidelného preplachu armatúr je tak pre správcu úplne jednoduché. Ten má kedykoľvek úplný prehľad o fungovaní elektronických armatúr a môže tak priebežne optimalizovať hospodárenie s vodou a energiou v celom objekte. Prípadnú údržbu je tak možné vykonať rýchlo a cielene. Je zrejmé, že počiatočná investícia do SWS má veľmi rýchlu návratnosť.

Zdroj: Schell
Zdroj: Schell

Programovací a diagnostický softwarový systém SWS bol od svojho uvedenia na trh inštalovaný firmou Schell už v niekoľkých stovkách objektov v západnej Európe, predovšetkým na jej domácom nemeckom trhu. Za úspechom nestojí len vzrastajúci tlak na úsporu energie a vody a dôraz na hygienu, ale tiež rastúci počet realizácií moderných inteligentných budov.

Zdroj: Schell
Zdroj: Schell

Viac informácií o firme Schell získate na www.schell.eu alebo na nižšie uvedených kontaktoch.

Čítajte tiež:

Autor: PR článok SCHELL GmbH & Co. KG
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama