Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Skrinkové zámky malých rozmerov dovolia realizovať veľké zákazky

Zverejnené: 23. 11. 2008

Vo vodných parkoch sa dnes už stretávame s kompletnou sieťou až 900 skriniek s elektrickými zámkami obsluhovanými iba z jedného recepčného miesta. Návštevník obdrží náramok s čipom, ktorý je odolný voči vode. V šatni si buď skrinku vyberie, alebo mu je pridelená. Po uzavretí skrinky už nie je možné jej elektrický zámok otvoriť čipom iného návštevníka. Klasický kľúč je tu už minulosťou.

Pre príklad využitia elektrických skrinkových zámkov sme vstúpili do prostredia obľúbených vodných parkov – aquaparkov, ale rovnako dobre sa môžu tieto drobné a veľmi užitočné zariadenia uplatniť vo fitnescentrách a iných športoviskách, verejných šatniach, u kľúčových schránok, na autobusových a železničných staniciach, v úschovniach, pri zásuvkových zostavách s utajovanými dátami a tak ďalej. Jednoducho všade, kde je potrebné na určitý čas niečo bezpečne uschovať.


Elektrický skrinkový zámok sa skladá z vlastného zámku, ktorý je umiestnený v skrinke a tŕne, ktorý je umiestnený v opačnej polohe na dvierkach skrinky.

Návštevník, zákazník či iný užívateľ elektrického skrinkového zámku nemusí strážiť čas, ktorý strávil v bazéne alebo v reštaurácií. Priložením čipu na kontrolné miesto získa rýchlo informáciu o uplynulom čase.


Inštalovaný elektrický skrinkový zámok

Inštalovaný tŕň zámku na dvierkach

Kompletný systém skriniek s centrálnou správou

Samotný elektrický skrinkový zámok namontovaný vo vnútri šatníkovej skrine je samozrejme základným a dôležitým prvkom, avšak vysoký úžitok a dokonalý komfort ponúkne len ako súčasť kompletnej stavebnice, ktorý sa ďalej skladá z turniketových priepustí a operačného pracoviska (recepčného miesta). Odtiaľ je spravovaná prevádzka všetkých skriniek, dohľad nad využitím služieb vrátane časového čerpania, dohľad nad prípadným neoprávneným násilným vniknutím do skrinky atď. Súčasťou kompletného systému je ďalej úložisko nevyužitých „kľúčov” – presnejšie náramkových čipov. Všetko je zastrešené systémovým počítačovým vybavením, elektrickými a dátovými rozvodmi a obslužným softvérom. Skrinkové zámky malých rozmerov tak investorovi dovolia realizovať veľké zákazky.


Pohľad do otvorenej skrinky s inštalovaným elektrickým zámkom

Skrinkové zámky

Z pohľadu užívateľa je funkcia zámku veľmi jednoduchá. Zatvorením dvierok je skrinkový zámok mechanicky uzamknutý. Čipovým náramkom alebo kartou je elektrický zámok v skrinke otvorený. Realizáciou skrinkových zámkov sú príslušné zariadenia – aquapark, šatňa, úschovňa atď. - prirodzene povýšené do vyššej triedy bezpečnosti. Na pohľad elektrické zámky nerušia. Zato poskytujú priestor pre veľkorysé riešenie veľkých aj malých zákaziek. Ide o riešenia, ktoré sú, okrem jednoduchej obsluhy, veľmi prívetivé k budúcim užívateľom aj tým, že im zaisťujú bezpečie, pohodlie a vysokú ochranu majetku, ktorý je ľahko odcudziteľný. Cena elektrického zámku nie je tak vysoká ako by ste čakali. Prevádzkovatelia nových elektrických zámkov by sa už nevracali ku klasickému zamykaniu skriniek.


Pohľad na zostavu skriniek s elektrickými skrinkovými zámkami

Vysoký komfort pre prevádzkovateľov a užívateľov

Elektrické skrinkové zámky znamenajú nielen vysoký komfort pre prevádzkovateľov, ale hlavne pre návštevníkov. Je to zároveň aj výborná investícia s rýchlou návratnosťou.

Autor: Radomír Bednář
Foto: Archiv firmy
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama