Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Sprchové panely pre maximálnu relaxáciu

Zverejnené: 13. 8. 2021

Sprcha je príjemná, ale oveľa príjemnejšie sú masážne sprchové panely. S nimi posuniete uvoľnenie a bežnú hygienu na úplne novú úroveň. Poďte s nami vybrať ten najlepší sprchový panel! Ľutovať rozhodne nebudete. Možno len to, že ste ho nenamontovali už skôr.

Či o svojej novej kúpeľni ešte len snívate alebo už ste začali s realizáciou skutočnej premeny, jedným z krokov k modernej designovej kúpeľni môže byť aj výber sprchového panelu. Kúpeľňa už dávno nie je len miestom, kde sa rýchlo umyjeme, vyčistíme si zuby a ponáhľame sa preč. Moderná kúpeľňa je predovšetkým miestom relaxácie, miestom, kde sa môže zastaviť čas. A s rozmaznávajúcimi sprchovými panelmi to ide ešte ľahšie.

Možnosti inštalácie

Čo si vlastne predstaviť pod pojmom sprchový panel? Zjednodušene sa dá povedať, že sa jedná o sústavu dýz pevne zabudovanú v paneli, ktorý sa dá zavesiť všade tam, kde je prívod vody. Existujú modely sprchových kútov s integrovaným sprchovým panelom aj panely, ktoré sa inštalujú samostatne. Prvá možnosť síce ponúka kompaktný design, avšak spravidla toho nevie toľko ako samostatne inštalované panely. U nich je výhodou aj fakt, že ich môžete kedykoľvek veľmi ľahko vymeniť. Ak máte v kúpeľni vaňu so zástenou, buďte bez obáv, tieto panely sa dajú hravo inštalovať aj tam.

Všetko v jednom

Sprchové panely prinášajú maximálne pohodlie pri každom sprchovaní hlavne vďaka tomu, že ponúkajú možnosť sprchovania ako pomocou hlavovej, tak pomocou ručnej sprchy. K úplnej relaxácii poslúžia masážne dýzy, ktoré uľavia aj unaveným a zatuhnutým svalom. Dnešný trh ponúka panely rohové, nástenné aj univerzálne. S inštaláciou sprchového panelu odpadá nutnosť vyberať zvlášť sprchovú batériu, hlavovú sprchu a ďalšie prvky sprchového kúta. Je teda vhodným riešením tiež pre tých, ktorí si nie sú istí tým, že by sa im podarilo jednotlivé komponenty vzájomne zjednotiť.

Kvalitné vyhotovenie – voľba materiálu

Najdostupnejším variantom sú panely z akrylátu, ktorého veľkou výhodou je okrem ceny aj ľahká údržba. Naopak vyššiu triedu zastupujú panely z nehrdzavejúcej ocele s lešteným alebo matným povrchom. Hliníkové panely nájdete ako drahšie, tak aj lacnejšie. V prípade, že túžite po naozaj luxusnom modeli, môžete zvoliť panely z tropického dreva alebo skla. Výhodou tropického dreva je jeho odolnosť voči vlhkosti. Tvary panelov, či už jednoduché, elegantné či takmer futuristické, vyberajte hlavne podľa štýlu kúpeľne.

Hydromasážne dýzy, dážď aj LED osvetlenie

Z hľadiska funkcií majú sprchové panely skutočne čo ponúknuť. Široký výber hlavíc s rôznymi režimami a prietokmi je samozrejmosťou. O niečo zaujímavejšie sú zabudované hydromasážne dýzy, vďaka ktorým si veľmi ľahko namasírujte ubolený chrbát, ramená a ďalšie časti tela. Tlak dokáže byť až prekvapivo veľký. Výsledkom je plnohodnotné uvoľnenie svalov.

Medzi ďalšie vychytávky patrí LED osvetlenie, nezriedka s možnosťou výberu farby. Sprchovať sa len za svetla diód užívateľa prenesie do iného sveta. V kúpeľni vznikne nevídané súkromie a úplne iná atmosféra. Napríklad také zelené svetlo prináša duši nesmierny pokoj.

Aby boli podmienky pre načerpanie energie dokonalé, niektoré sprchové panely vás potešia integrovanými reproduktormi a rádiom, prípadne rovno podporou Bluetooth pre pripojenie vášho mobilného telefónu ako zdroja hudby. Vyberiete si obľúbený playlist, nastavíte hlasitosť a poradie skladieb už ovládate priamo zo sprchy.

Jednoduchá údržba

Niektoré panely bývajú ošetrené proti usadzovaniu vodného kameňa, tzv. AntiCalc vrstvou. Pred kúpou sa pre istotu presvedčte, či vami vybraný model týmto disponuje – ušetrí vám to veľa čistenia. Veľkou výhodou sú tiež vyberateľné filtre v sprchových hlaviciach, ktoré nie je problém vypláchnuť, vyčistiť a opäť do hlavice vložiť. Túto operáciu zvládne každý. Možnosť takej údržby je známkou kvality a snahou výrobcu premýšľať o potrebách užívateľa. Panely nečistite agresívnymi chemikáliami, radšej použite prípravky odporúčané výrobcom.

A ako je to so spotrebou vody?

Prílišného plytvania vodou sa nemusíte obávať. Väčšina sprchových panelov disponuje regulátormi vody, vďaka ktorým sa spotreba vody, v porovnaní s bežným kúpeľom vo vani, zníži až o polovičku. Medzi také regulátory patrí napríklad zabudovaná termostatická batéria, ktorá okrem toho, že umožní spustenie vody o vopred nastavenej teplote, obsahuje aj detskú poistku, ktorá zabráni tomu, aby sa vaše ratolesti nešťastnou náhodou obarili. Možnosť nastavenia teploty vytekajúcej vody čoskoro pocítite nielen v sprche, ale aj pri čítaní účtu za vodu. U bežných spŕch trvá poriadnu chvíľu, než nastavíme teplotu tak, aby bola akurát na umývanie, s termostatickou batériou toto čakanie a plytvanie vodou odpadá.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy Sanitino
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama