Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 2.5.

Štýlové posuvné dvere môžu ozvláštniť váš interiér

Zverejnené: 7. 9. 2023

V súčasnej bytovej architektúre sa znovu presadzujú posuvné dvere, ktoré sú užitočné nielen ako ozvláštňujúci prvok, ale sú aj dobrou voľbou v prípadoch, kedy nemáme dostatok priestoru.

Posuvné dvere s otváraním tzv. „na stenu“. Kovanie Corvara v módnej čiernej farbe vytvárajú rustikálny vzhľad v módnom industriálnom štýle.

Posuvné dvere sa vyrábajú v dvoch variantoch líšiacich sa spôsobom montáže. Tú prvú predstavuje otváranie „na stenu”, čo znamená, že krídla sa pohybujú tesne pozdĺž steny. Pre samotnú inštaláciu nie sú potrebné väčšie stavebné úpravy. Dodávajú sa buď v jednokrídlovom variante posúvajúcom sa na jednu stranu, alebo dvojkrídlovom, ktoré sa posúvajú na dve strany. Ďalším typom sú potom posuvné dvere zasúvajúce sa do steny, kedy dverné krídlo zachádza do puzdra v stene na strane stavby, zárubňa kompletne obkladá otvor v stene.

V súčasnej dobe sú veľmi žiadané moderné posuvné dvere. A zvoliť si ich môžete aj v sklenenom variante. Celosklenené dvere značky Hörmann sú k dispozícii ako krídlové dvere s drevenou zárubňou alebo zárubňou VarioFix alebo ako posuvné dvere s jednovrstvovým bezpečnostným sklom. Avšak ako posuvné dvere môžeme našim zákazníkom ponúknuť všetky dverné motívy radu BaseLine, DesignLine a GlassLine. Vďaka tesniacej kefe na dvernom krídle a voliteľnému dorazovému tesneniu v ráme poskytujú posuvné dvere Hörmann optimálnu ochranu pred pachmi, hlukom a prievanom.

Ako posuvné dvere sú k dispozícii dverné motívy radu BaseLine, DesignLine (na fotografii) a GlassLine. Ilustračné foto.
Ako posuvné dvere sú k dispozícii dverné motívy radu BaseLine, DesignLine (na fotografii) a GlassLine. Ilustračné foto.

Kam s nimi?

Posuvnými dverami však nemožno vybaviť celý byt alebo dom. Okrem iného preto, že nie sú vhodné pre každú miestnosť. Zaujímavo vyzerá ich osadenie napríklad medzi kúpeľňou a toaletou, pokiaľ sú priamo vedľa seba a tvoria vlastne akýsi prepojený priestor.

Častou súčasťou aj menších bytov je šatňa. A práve tú je vhodné oddeliť od okolia posuvnými dverami. Prakticky tak uzatvoríte šatňový priestor, získate neopozeraný interiérový prvok a pokiaľ máte šatňu napríklad vedľa spálne, môžete na dvere zvonku umiestniť zrkadlo alebo praktický príručný vešiak.

S posuvnými dverami zo skla preniká do miestnosti veľa svetla, aj keď sú zatvorené.
S posuvnými dverami zo skla preniká do miestnosti veľa svetla, aj keď sú zatvorené.

Ale do samotnej spálne sa tento typ dverí príliš nehodí. Tá je miestom, kde si líhame k spánku a preto by mala byť oázou pokoja a pohody. Napomôcť tomu môžeme aj správnou voľbou dverí, ktoré by mali byť protihlukové a pokiaľ možno nepresklené. To preto, že v spálni by mala byť po zhasnutí skutočná tma a ticho. Správnou voľbou preto nie sú ani najmodernejšie typy posuvných dverí, pretože ani tie nedokážu zaistiť úplnú protihlukovú ochranu.

Vyberie si každý

Spoločnosť Hörmann je na európskom trhu známa hlavne ako producent garážových brán a pohonov. Avšak v posledných rokoch sa presadzuje aj v segmente vysoko kvalitných interiérových dverí. Ponúkaný sortiment je široký a neustále obohacovaný mnohými novinkami. Tak je to aj v tomto roku.

Napríklad veľmi žiadaný rad interiérových dverí ConceptLine sa v súčasnosti rozširuje o sériu plátených povrchov navrhnutých v módnom retro štýle. V modernej bytovej architektúre má stále svoje miesto aj využitie sklenených prvkov. Preto spoločnosť Hörmann prichádza s ponukou celosklenených dverí, ktoré sa perfektne hodia práve v kombinácii s dverami ConceptLine. A pretože dokonalosť tkvie v detaile, inovácií sa dočkalo aj kovania pre celosklenené dvere. Novinkou je tiež posuvná lišta, ktorá sa hodí ako k dreveným, tak celoskleneným dverám. Veľmi žiadané sú sklenené dvere v loftovom štýle.

Loftové dvere vytvoria jedinečný priestorový dojem a stanú sa skutočným skvostom Vášho domova.
Loftové dvere vytvoria jedinečný priestorový dojem a stanú sa skutočným skvostom Vášho domova.

Zákazníci často požadujú sortiment v retro dizajne. Na túto požiadavku reaguje nový rad interiérových dverí Montana zahŕňajúci niekoľko produktov. Tie výborne zapadajú do rekonštruovaných interiérov, rovnako ako do interiérov nových, v rustikálnom štýle.

Viac informácií o výrobkoch nájdete na: www.hormann.sk.

Súvisiace články:

Autor: Romana Slaninová
Foto: Archív firmy Hörmann
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama