Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

TaHoma® – systém, ktorý vám zjednoduší život

Zverejnené: 27. 10. 2015

Predstavte si domov, ktorý sa správa presne podľa vášho životného rytmu a potrieb. Samočinne vám zabezpečuje pohodlie, bezpečie, úsporu energie aj zábavu. Inými slovami správa sa inteligentne a to podľa detailných scenárov, ktoré si vy sami zvolíte a ktoré môžete sami ľahko upravovať či podmieňovať počasím, aktivitami vašej rodiny či žiadanou spotrebou energie.

Najlepšie na tom je, že si to nemusíte len predstavovať, pretože práve toto – automatizácia domácnosti v rukách konečného užívateľa – je najväčšia výhoda systému TaHoma®, ktorý vyvinula spoločnosť Somfy, svetová jednotka v oblasti automatizácie vonkajšieho aj vnútorného tienenia, vjazdových brán a garážových dverí.

Domácnosť, ktorá sa o vás postará

Ako môže podmienený, tzv. Smart scenár vyzerať? V letných dňoch sa žalúzie či rolety automaticky spustia a to hneď ako snímač teploty prekročí nastavenú hodnotu. Tým efektívne zabráni prehriatiu interiéru a potrebe používať klimatizáciu. A naopak – keď je vo vnútri zima a vonku svieti slniečko, systém sám otvorí rolety tak, aby slnečné lúče miestnosť vyhriali. Stratu tepla v miestnosti potom môžete v zime ovplyvňovať aj nastavením roliet tak, že sa stiahnu pri súmraku. Týmito spôsobmi dokážete v zime ušetriť až 10 % nákladov na vykurovanie a v lete znížiť teplotu v interiéri prirodzeným spôsobom bez klimatizácie až o 9 °C. Zariadenie vo vašej domácnosti jednoducho vďaka inteligentným snímačom automaticky reaguje na zmeny počasia a tým vám ušetrí energiu, peniaze aj čas, pretože už nemusíte myslieť na to, či ste zatiahli žalúzie alebo zavreli okno – inteligentná domácnosť to automaticky urobí za vás.

TaHoma® BOX – srdce inteligentného domu
Prostredníctvom pripojenia k internetovému routeru je v kontakte so zabezpečeným serverom, ku ktorému máte kedykoľvek prístup. Systém TaHoma® je prvým zariadením inteligentnej domácnosti, ktoré získalo certifikát SYSS.
TaHoma® BOX – srdce inteligentného domu
Prostredníctvom pripojenia k internetovému routeru je v kontakte so zabezpečeným serverom, ku ktorému máte kedykoľvek prístup. Systém TaHoma® je prvým zariadením inteligentnej domácnosti, ktoré získalo certifikát SYSS.

Väčšia bezpečnosť

Veľkou výhodou je u systému TaHoma® od Somfy aj funkcia spätnej väzby, to znamená, že ste o vykonaní požadovaného úkonu (napríklad stiahnutiu žalúzií, zatvorení garážových dverí a zhasnutí svetiel) informovaní a máte tak istotu, že všetko je v poriadku alebo naopak rýchlo zistíte, kde je problém. Kontrolovať a riadiť môžete svoju domácnosť vďaka bezdrôtovej technológii io-homecontrol z akéhokoľvek miesta, teda aj z dovolenky. Tú si navyše môžete v pokoji užívať aj vďaka IP kamerám, pohybovým senzorom či senzorom otvorených dverí a okien vrátane informácií o stave kľučiek okien, ktoré vás na prípadný pohyb vo vnútri aj v okolí domu okamžite upozorní. Zlodejov môžu potom odradiť aj scenáre simulujúce váš pobyt doma, kedy sa vaša tieniaca technika, zavlažovanie záhrady či svetlá správajú ako by ste boli v dome. Vo väčšom bezpečí je pritom aj samotná tieniaca technika a to vďaka veternej či otrasovej automatike, ktorá žalúzie chráni pred nepriaznivým počasím.

Úspora energií

Inteligentne riadená domácnosť vie niekoľkými spôsobmi efektívne šetriť energiami. V čase, keď nie ste doma, vie napríklad odpojiť spotrebiče, ktoré nie je potrebné nepretržite napájať. Vďaka širokej kompatibilite s produktmi rôznych značiek potom môže systém ovládať aj kúrenie a kúriť len vtedy, kedy je potrebné a keď ste doma. Rodičia či starší ľudia si chvália aj riadenie osvetlenia, ktoré zabezpečí automatické zhasnutie v čase vašej neprítomnosti či riadenie intenzity svetiel. V neposlednej rade stojí za to spomenúť aj ovládanie tepelného čerpadla a klimatizácie – to všetko kedykoľvek, odkiaľkoľvek a prostredníctvom jedného systému.

Užívateľský komfort

Vďaka svojmu jednoduchému ovládaniu je systém TaHoma® vhodný skutočne pre každého bez ohľadu na jeho technické znalosti – samotná inštalácia zaberie vďaka prehľadnému užívateľskému rozhraniu a využitiu bezdrôtovej technológie v podstate len chvíľku. A ako to celé prebieha? Systém po svojom spustení okamžite rozpozná zariadenie s ktorým je kompatibilné. To potom ovládate vďaka graficky veľmi dobre zhotovenej aplikácii, ktorú môžete mať v počítači, tablete či mobile so systémom Android aj iOS. Zariadenia si môžete zoradiť podľa skupín akú majú funkciu alebo podľa poschodí vášho domu a vytvárať denné, týždenné či podmienené scenáre, ktoré vám vyhovujú. V personalizácii svojho užívateľského rozhrania máte absolútnu slobodu a to vrátane nastavení okolia domu, rozložení miestností, názvov jednotlivých zariadení apod.

TaHoma® rozhranie
Prednosťou aplikácie je intuitívne rozhranie. Pomocou 3 menu jednoducho ovládate všetky funkcie.
TaHoma® rozhranie
Prednosťou aplikácie je intuitívne rozhranie. Pomocou 3 menu jednoducho ovládate všetky funkcie.
Autor: Michal Tichý, Home Automation Business Developer
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama