Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Tepelnoizolačný systém pod pálenú strešnú krytinu

Zverejnené: 21. 7. 2019

Zo striech sa dnes stali sofistikované systémy, ktoré chránia nielen pred snehom a dažďom, ale umožňujú aj presvetlenie podkrovia, inštaláciu moderných technológií a musia plniť množstvo ďalších funkcií. Najdôležitejšou z nich je zabezpečenie optimálnych životných podmienok v interiéri. Zjednodušene povedané, strecha ako piata fasáda domu bráni únikom tepla v zime a prehrievaniu v lete.

Spoločnosť Tondach sa rozhodla svoj základný sortiment strešných škridiel potom, čo uviedla na trh podstrešné fólie, ešte rozšíriť o tepelnoizolačný systém iRoof. S predstihom tak vytvára podmienky na realizáciu striech po 1. Januári 2020, kedy podľa požiadaviek smernice 2010/31/EU bude potrebné, aby novostavby boli realizované ako tzv. budovy s takmer nulovou spotrebou energie.

Novinka verzus klasika

Nadkrokvová izolácia má oproti tradičnému vkladaniu izolácie medzi krokvy množstvo benefitov. Vyhýba sa napríklad nosnej konštrukcii krovu, ktorý je z tepelnotechnického hľadiska tepelným mostom a znižuje účinnosť tepelnej izolácie. Z hľadiska realizácie je potom pokládka tuhých a ľahkých izolačných dosiek na krokvy oveľa jednoduchšia a rýchlejšia, než keď sa minerálna izolácia musí okolo krokiev utesňovať a zabezpečovať, aby časom nedochádzalo k jej zosúvaniu a deformáciám.

Stabilným doskám nadkrokvovej izolácie nič takého nehrozí, navyše sú po obvode vybavené zámkami, ktoré pokládku urýchľujú a súčasne eliminujú možný vznik tepelných aj akustických mostov v spojoch. Vytvorená súvislá plocha z pevných dosiek je potom dostatočným podkladom na pokládku difúznej fólie DHV bez potreby aplikácie debnenia.

Jednoduché riešenie od Tondachu

Nový tepelnoizolačný systém iRoof má niekoľko variantov, aby vyhovel požiadavkám každej strechy. Difúzne otvorené systémy iRoof Top a iRoof Uni sú určené pre novostavby aj rekonštrukcie. Pre prípady, kedy nie je možné zdvihnúť výšku strechy, je možné zas odporučiť iRoof Renova. Pre rôzne nároky sú v systéme aj tri rôzne typy izolačných dosiek. Všetky sú z izolačného materiálu PIR (polyisokyanurát) s hrúbkami od 80 do 220 mm. Tvarovo stále dosky sú obojstranne vybavené buď difúzne otvoreným rúnom, alebo hliníkovou fóliou.

K dispozícií je aj variant s difúznou fóliou DHV 3 so samolepiacimi krajmi pre rýchle vytvorenie dokonalej hydroizolačnej vrstvy.

Garantom a technikom pre nový systém zateplenia je Ing. Tomáš Pokorný, ktorý dopĺňa: „Investori získavajú v systéme iRoof benefit a to v podobe konštrukcie s veľmi dlhou životnosťou. Vlastnosti našich dosiek PIR máme garantované laboratóriami v Nemecku, takže vyhovejú aj zákazníkom náročným na kvalitu. V spojení s pálenou krytinou Tondach bude ich strecha funkčná a krásna nielen zvonku, ale aj zvnútra.“

Výhody nadkrokvového zateplenia

• konštrukcia bez tepelných mostov
• zachovanie pohľadového krovu a neznižovanie svetlej výšky podkrovia
• rýchla a jednoduchá montáž
• minimalizácia montážnych chýb v konštrukcii

Autor: kolektív autorov
Foto: archív Wienerberger
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama