Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Terasy WoodPlastic® ponúkajú svetovú kvalitu

Zverejnené: 24. 2. 2020

Sú atraktívne a z funkčného hľadiska len ťažko prekonateľné. Každá z dosiek terasy od spoločnosti WPC – WoodPlastic je extrudovaná s pomocou špičkovej laserovej technológie Strandex. Základom výrobnej zmesi je kombinácia čistej, starostlivo vybranej drevitej múčky obohatenej o panenský polymér rovnakého typu, aké sa používajú v zdravotníctve k zhotovovaniu napríklad detských cumľov.

Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic

Terasy z kvalitného WPC sú ekologickejšie než tie z klasického dreva. Zdá sa vám takéto tvrdenie prehnané? Problémom terás z u nás bežne dostupného dreva je skutočnosť, že bez nákladných a opakovaných zásahov strácajú veľmi rýchlo na svojej kvalite. A vzhľadom k tomu, že starostlivosť o drevenú terasu so sebou obnáša hlavne nanášanie najrôznejších impregnačných roztokov a ochranných chemických náterov, bývajú dnes drevené terasy všetkým, len nie ekologicky šetrnou voľbou. O finančných nákladoch a čase strávenom údržbou ani nehovoriac.

Nie je plast ako plast

Výrobný závod českej spoločnosti WPC - Woodplastic sídli v malej obci Bukovany, nie príliš vzdialenej od Prahy. Prvá výrobná linka sa tu rozbehla v roku 2013. Manažment si hneď na začiatku stanovil niekoľko základných pravidiel. Jedným z nich bolo, že firma sa bude riadiť hodnotami, ktoré zodpovedajú civilizovanej Európe 21. storočia, vrátane ohľaduplnosti k prírode. K výrobe reprezentatívnych terás, bezúdržbových plotov a štýlových obkladov WoodPlastic® sa tu preto využíva výhradne drevná múčka z lesov obhospodarovaných trvalo udržateľným spôsobom a vysokohustotný polyetylén PE-HD, ktorý je zdravotne nezávadný a 100% recyklovateľný.

Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic
Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic

V súčasnosti je možné recyklovať menej ako polovicu všetkých druhov plastov. Hoci by preklad anglického termínu Wood-Plastic Composite mohol zvádzať k predstave, že kvalitné WPC sa môže vyrábať z akejkoľvek "umelej hmoty" vrátane „mäkšených“ plastov, mnohí osvedčení výrobcovia tých najlepších kompozitných dosiek sa snažia vyhýbať PVC. Jedným z hlavných dôvodov je ten, že polyvinylchlorid nedokážeme plnohodnotne recyklovať. PVC je možné znovu použiť iba v rámci tzv. downcyclingu, čo - ako označenie napovedá - nie je recyklácia v pravom zmysle slova. Výsledkom downcyclingu je väčšinou len málo kvalitná hmota na jedno použitie, ktorá rýchlo degraduje v odpad.

A práve niekde tu možno vystopovať problém mnohých drevoplastových dosiek dovážaných vo veľkých objemoch predovšetkým z Ázie. Kombinácia lacnej technológie výroby, materiálu nie celkom jasného zloženia a len ťažko vystopovateľného výrobcu je takmer zaručeným receptom na ťažkosti. V prípade takýchto produktov, ideálne s dutým profilom, nie je výnimkou, že už po pár rokoch dochádza či už k ich krúteniu, drobeniu či hnitiu, tak aj k zmenám farebného odtieňa. Oproti tomu každá z plnoprofilových dosiek WoodPlastic® je vybavená rodným listom garantujúcim kvalitu zmesi a použitú technológiu, vrátane 25-ročnej záruky na odolnosť proti hnilobe, hubám či hmyzu.

Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic
Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic

Rozhoduje kvalita výrobku a servis

Kvalita dosiek je to, čo dáva zmysel rozhodnutiu zaobstarať si terasu z WPC. Lacným doskám pochybného pôvodu budú s veľkou pravdepodobnosťou chýbať práve tie požadované parametre, kvôli ktorým bol tento kompozitný materiál vyvinutý. Kompozitné dosky od spoločnosti WPC - Woodplastic patria k tomu najlepšiemu na súčasnom trhu. Ale to, čo robí z ponuky českého výrobcu jedinečnú záležitosť, sú jeho plne vybavené, prozákaznícky orientované terasové centrá, široká sieť predajcov a potom predovšetkým základňa stabilných certifikovaných partnerov a odborníkov na inštaláciu a montáž terás.

Skúsení a vyškolení profesionáli v Českej republike, na Slovensku i inde vo svete sú pripravení osobne a bezplatne zákazníkov navštíviť. Predstavia im vzorky, uľahčia orientáciu v prednostiach jednotlivých typov dosiek a pomôžu im vybrať tie najvhodnejšie. Bezplatne vypracujú návrh terasy a nezáväznú kalkuláciu, zoznámia ich s podrobnosťami montáže a následne novú terasu precízne a rýchlo nainštalujú. Zákazník je vďaka tomu vždy v obraze, vie, čo a od koho kupuje a kedykoľvek sa môže priamo na výrobcu alebo na svojho ľahko dosiahnuteľného experta na montáž obrátiť s pripomienkou, otázkou či žiadosťou.

Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic
Terasové dosky prémiového radu Terafest, výrobca WPC - WoodPlastic

Ďalšie informácie o produktoch WoodPlastic®, inšpiratívne fotografie, praktické odporúčania a oveľa viac nájdete na www.woodplastic.sk.

O spoločnosti WPC - WoodPlastic a.s.

WPC - WoodPlastic a.s. - český výrobca originálnych ekologických terás, plotov a obkladov z kompozitu dreva a polyméru. Spoločnosť je vlastníkom licencie na unikátnu americkú laserovú technológiu Strandex. Vďaka tomu disponuje najpokrokovejšou technológiou výroby dosiek z WPC na svete.

Súvisiace články:

Treláže z materiálu WoodPlastic zdobia nový rezidenčný objekt v Bratislave
Kvalitné drevoplastové kompozitné materiály WPC ponúkajú viac než len alternatívu

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy WPC-WoodPlastic
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama