Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Trendy vo výstavbe rodinných domov

Zverejnené: 25. 8. 2019

V posledných rokoch je možné na území Slovenska sledovať vyššiu mieru nárokov investorov na vlastnú architektonickú podobu rodinného domu. Tieto nároky sa už neorientujú predovšetkým na interiér, ale stále viac aj na exteriér.

Hliníkové obložky

Príkladom týchto trendov je používanie hliníkových obložiek na plastové okná a HS portály. Kedy investor za výrazne menej peňazí dosiahnu z exteriéru rovnaký vzhľad ako pri použití hliníkových elementov. Obložky sú pevne pripevnené na okno a okrem dizajnu okna zaisťujú tiež jeho dodatočnú ochranu. Dekor hliníkových obložiek je možné vybrať, napr. u firmy REHAU, z viac než 170 farieb.

Veľké presklené plochy

Trendom sú tiež veľké presklené plochy prinášajúce do priestoru viac svetla. Opticky zväčšujúci priestor a navodzujúci pocit kontaktu s vonkajším priestorom. Zároveň však ponúkané riešenia musia byť v súlade s požiadavkou investora na čo najnižšiu spotrebu energie.

Rez oknom GENEO s hliníkovými obložkami
Rez oknom GENEO s hliníkovými obložkami

Zdvižno-posuvné dvere

Klasickým predstaviteľom produktu, ktorý sa stále častejšie uplatňuje pri výstavbe rodinných domov, sú zdvižno-posuvné dvere tzv. HS portály.

Aké sú hlavné výhody REHAU HS-portálov:

• Výroba prvkov až do výšky 2,7 m a celkovej dĺžky 10 m a to vďaka fantastickým statickým vlastnostiam profilov z materiálu RAU-FIPRO (PVC so sklenými vláknami).
• Tichý chod a veľmi ľahké a jednoduché ovládanie.
• Vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti, HS portály GENEO spĺňajú požiadavky na pasívny dom (Uw = 0,67 W/m2K).
• Individuálny vzhľad HS portálu GENEO podľa Vašej predstavy – možnosť profily polepovať fóliami, lakovať alebo obložiť hliníkovými krycími lištami.
• Odolnosť proti násilnému vlámaniu až do triedy RC2, zároveň aj vynikajúci hlukový útlm až do Rw = 42 dB.
• Spĺňajú požiadavky na bezbariérový priechod podľa európskych noriem.

HS portály GENEO sú k dispozícií v týchto schémach
HS portály GENEO sú k dispozícií v týchto schémach

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy, Shutterstock

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama