Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Úsporné a výkonné výťahy OTIS

Zverejnené: 16. 4. 2014

Spoločnosť OTIS, celosvetovo najväčší výrobca výťahov, eskalátorov a pohyblivých chodníkov, už viac jako 160 rokov prináša inovatívne výrobky a služby pre stavebný trh. Svojou širokou ponukou variabilných riešení pre rodinné domy, kancelárske budovy a obchodné centrá umožňuje projektantom splniť náročné požiadavky svojich klientov a s revolučnou technológiou GeN2™ otvára cestu k ekologickej budúcnosti.

Nové výťahy OTIS tak nielen že môžu pri prevádzke ušetriť až 70 % energie, ale tiež ukladať elektrinu v akumulátoroch a využiť ju pri výpadku prúdu.

Technológia plochých lán

Patentované, ploché polyuretánové pásy majú niekoľkonásobne vyššiu živostnosť v porovnaní s klasickými oceľovými lanami, neopotrebovávajú lanovnicu stroja, šetria priestor v budove.

Patentovaný, plochý polyuretanový pás
Patentovaný, plochý polyuretanový pás

Unikátny systém PULSE™, ktorý priebežne monitoruje neporušený stav plochých pásov, prispieva k vyššej bezpečnosti. Automatické nepretržité monitorovanie pásu predstavuje v porovnaní so štandardnými vizuálnymi kontrolami podstatnú výhodu v presnom určení výmeny nosných prostriedkov.

Monitorovací systém PULSE™ priebežne monitoruje neporušený stav plochých pásov
Monitorovací systém PULSE™ priebežne monitoruje neporušený stav plochých pásov

Úsporná a ekologická technológia

Výťahy GeN2™ sú tiež vybavené jedinečným systémom pre rekuperáciu energie REGEN™. Ten využíva energiu vytváranú pohybujúcim sa výťahom. Pri jazde obsadenej kabíny smerom dolu, vďaka zemskej príťažlivosti motor vyrába elektrickú energiu, namiesto toho, aby ju spotrebovával. To isté sa deje, keď kabína ide smerom hore prázdna alebo ľahko zaťažená. Tento systém spoločne s technológiou plochých pásov GeN2™ umožňuje v porovnaní s bežnými výťahmi úsporu až sedemdesiať percent spotreby energie.

Pre projekt stavby bytového domu Procházkova v Praze, bol zadaním dodaný úsporný a vysoko účinný stroj, ktorý zároveň vyhovuje dnešným požiadavkám na bezpečnosť a kvalitu. Inštalovaný výťah GeN2™ Comfort s vyššie uvedenou GeN2™ technológiou, spĺňa všetky požiadavky zadané v projekte a navyše poskytuje konečnému užívateľovi mimoriadny komfort, vďaka svojej tichej prevádzke a plynulej jazde.

Úsporný a účinný výťah GeN2™ Switch s GeN2™ technológiou
Úsporný a účinný výťah GeN2™ Switch s GeN2™ technológiou

Výťah do zásuvky

Dôkazom, že spoločnosť OTIS neustále hľadá nové cesty ku zlepšeniu životného prostredia, je uvedenie prvého hybridného výťahu GeN2™ Switch na svetový trh.

GeN2™ Switch, je možné zapojiť priamo do zásuvky na jednofázový prúd s napätím 230 voltov, rovnako ako domáce spotrebiče. So spotrebou 0,5 kW prináša hybridný výťah GeN2™ Switch vysokú energetickú účinnosť. V kombinácii s nízkou spotrebou a s tým spojeným menším paušálnym tarifom za pripojenie je možné celkový účet za elektrinu znížiť až o 80 %.

Výťah je tiež vybavený systémom rekuperácie REGEN™, ktorý v tomto prípade ukladá generovanú elektrinu do akumulátorov. Pri prerušení dodávok prúdu, zostáva výťah GeN2™ Switch v bezpečnej prevádzke až na 100 jázd. Tým zabezpečuje prístupnosť, čo je dôležité pre užívateľov s telesným postihnutím alebo so zníženou pohyblivosťou a zabraňuje nebezpečenstvu uviaznutí vo výťahu v prípade výpadku elektriny, alebo uviaznutí v budove, pretože väčšina výťahov dnes pri výpadku prúdu dôjde maximálne do najbližšej stanice.

Výťah GeN2™ Switch je kompatibilný so solárnymi panelmi aj s inými zdrojmi obnoviteľných energií.

Svet sa neustále vyvíja. A my s ním. Cesta k ekologickej budúcnosti predstavuje záväzok spoločnosti OTIS neustále se zlepšovať – znižovať spotrebu energie a zlepšovať prevádzkové parametre. Nie je teda prekvapením, že výťahy, eskalátory a pohyblivé chodníky značky OTIS sú inštalované v mnohých slávnych a významných budovách po celom svete, a to už od roku 1853.

Autor: Lucie Javorová
Foto: Archiv firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama