Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Veľa ľudí si chce dopriať luxus, ale len premýšľajúci ho skutočne dostanú

Zverejnené: 29. 11. 2023

Koľkokrát ste si kúpili nejaký výrobok v domienke, že bude mať potrebné parametre a spĺňať vaše očakávanie a nakoniec bolo všetko inak? Prečo vôbec niekto ponúka domáce ventilátory bez spätnej klapky, keď potom musíte riešiť problémy s nepríjemným prenikaním zápachu do našich domácností? Prečo nevyrobí kúpeľňový ventilátor s kvalitnými ložiskami, aby sme ho nemuseli za pár rokov meniť?

Už tak sú aktuálne ceny výrobkov na slovenskom, či českom trhu vysoké, preto by sme za svoje peniaze logicky očakávali kvalitu, a predsa na ňu narážame skôr zriedka. Nákup takýchto výrobkov je „luxus”, ktorý nechceme. Pritom od skutočnej kvality nás koľkokrát delí len malý kúsok.

Reklama, ktorú si nemôžete kúpiť

Svoje o tom vie rešpektovaná česká architektka a dizajnérka Ing. arch. Helena Dárbujánová, ktorá sa designu venuje od roku 2009 a ktorá počas svojho pôsobenia získala už 6 medzinárodných cien EDIDA – Elle Deco International Design Awards, ktoré udeľuje časopis ELLE Decoration najzaujímavejším dizajnérom a ich projektom. V súčasnom pragmatickom svete, v ktorom technickú náplň projektov určujú provízie, sa Helena Dárbujánová nikdy nenechala strhnúť vidinou zisku na úkor kvality. Do svojich realizácií vždy zaraďuje iba také výrobky, o ktorých kvalite je bytostne presvedčená a to aj napriek skutočnosti, že z nich nebude žiadna provízia. Preto ak sa objaví v jej projekte nejaký výrobok, je to česť, ktorej sa vám nedostáva každý deň, a tá najlepšia reklama vôbec. Reklama, ktorú si nemôžete kúpiť.

Namiesto bežného ventilátoru sa jedná o dizajnový kruhový disk s trojlistou clonou, ktorá sa pri zapnutí otvorí a po vyvetraní opäť sama zatvorí. Na pozadí fotografie priestor Gallaudent centra.
Namiesto bežného ventilátoru sa jedná o dizajnový kruhový disk s trojlistou clonou, ktorá sa pri zapnutí otvorí a po vyvetraní opäť sama zatvorí. Na pozadí fotografie priestor Gallaudent centra.

Veľký sen dvoch výnimočných žien

Z radu referenčných akcií pani architektky vystupuje do popredia projekt s obzvlášť silným príbehom, ktorý berie za srdce. Vyššia odborná škola, Stredná škola, Základná škola a Materská škola na Štefánikovej ulici v Hradci Králové totiž nie sú obyčajnými bežnými školami. Sú určené deťom s rôznym stupňom sluchového postihnutia a ako jediné v Česku zaisťujú rodinám a deťom so sluchovou chybou komplexnú podporu od narodenia až po dospelosť. Súčasná podoba školy je výsledkom neuveriteľne tvorivého a nezdolného tandemu dvoch výnimočných žien, Heleny Dárbujánovej a pani riaditeľky Mgr. Bc. Ivany Rindovej, ktoré sa rozhodli vybudovať v Hradci Královom európske Gallaudet centrum – obdobu svetovo preslávenej Gallaudetovej univerzity pre nepočujúcich a ťažko nedoslýchavých, ktoré sídlia vo Washingtone DC v Spojených štátoch amerických.

Môžete si zvoliť rôzne odtiene ventilátora – stačí len dokúpiť čelný kryt požadovanej farby alebo ovládací modul. Verzia na 12 V môže byť umiestnená v bezpečnostných zónach 1 a hodí sa napríklad do sprchovacích kútov.
Môžete si zvoliť rôzne odtiene ventilátora – stačí len dokúpiť čelný kryt požadovanej farby alebo ovládací modul. Verzia na 12 V môže byť umiestnená v bezpečnostných zónach 1 a hodí sa napríklad do sprchovacích kútov.

Luxusná prestavba stredoškolského internátu

Architektka Helena Dárbujánová, ktorá stála už pri zrode prestavby pôvodnej školskej budovy pred mnohými rokmi, sa neustále snaží povyšovať celý školský areál na mimoriadny priestor, ktorý oplýva architektonickými, designovými a estetickými kvalitami. Predovšetkým sa v ňom ale cítite dobre, je k vám bytostne prívetivý a chcete sa doň vracať. Pri nedávnej rekonštrukcii sociálneho zariadenia dodala stredoškolskému internátu takmer luxusný nádych, keď študentské kúpeľne vybavila dizajnovými ventilátormi iCON. Známe bytové ventilátory sa zrodili vo Veľkej Británii v roku 2005 a čoskoro sa stali nositeľmi vôbec najprestížnejšieho svetového ocenenia za dizajn Red Dot Design Award. V tom istom roku im odborná komisia medzinárodného veľtrhu Aqua-therm Praha udelila prestížne čestné uznanie za energetické úspory, ktoré iCONy dosahujú vďaka dodnes najtesnejšej spätnej klapke zakomponovanej do telesa ventilátora.

Trojlistá clona sa pri zapnutí ventilátora iCON otvorí a po vyvetraní opäť sama zatvorí.
Trojlistá clona sa pri zapnutí ventilátora iCON otvorí a po vyvetraní opäť sama zatvorí.

Prečo? Prečo? Prečo?

Prečo práve ventilátory iCON? Pretože ich spätná klapka je nielen tou najtesnejšou na našom trhu, ale súčasne plní funkciu dizajnového prvku. Namiesto bežného ventilátora v podobe nevzhľadnej hranatej škatule pripomínajúcej starý školský rozhlas máte na stene kúpeľne nenápadný kruhový disk s trojlistou clonou, ktorá sa pri zapnutí otvorí a po vyvetraní opäť sama zavrie. Dizajn, s ktorým ste sa doteraz mohli stretnúť iba v sci-fi filmoch hollywoodskej produkcie, urobí vašu kúpeľňu skutočne pôsobivou. Navyše citeľne ušetríte za poplatky na energiách. Prečo? Niekedy je až úsmevné, ako ľudia riešia drobné energetické úniky škárami v okenných rámoch a zabúdajú pritom na skutočnosť, že najväčšie teplotné úniky sa dejú vzduchotechnickými rozvodmi. Nechcite ani vedieť, koľko tepla vám v zimnom období utečie za jednu noc z vyhrievanej kúpeľne vzduchotechnickým potrubím s priemerom 100 mm! Nebolo by vám z toho dobre. Trojlistá klapka iCON ale nežiaducim únikom drahého tepla účinne zabráni. A ak ste nároční alebo váhaví, prídete si vôbec na svoje. Ventilátory iCON sú ako jediné na slovenskom trhu riešené modulárne. Je to vlastne taká stavebnica pre dospelých, vďaka ktorej je možné parametre ventilátora kedykoľvek jednoducho zmeniť. Opozerala sa vám biela farba a chceli by ste do kúpeľne antracitovú, ktorá ide stále viac do módy? Nechcete už cvakať vypínačom a radi by ste zapínali ventilátor čidlom s infra pasívnou aktiváciou? Stačí len dokúpiť čelný kryt požadovanej farby alebo ovládací modul a behom pár minút ľahko zmeníte charakter vášho ventilátora. Jeho telo s kvalitnými ložiskami a tichým motorom pritom zostanú stále na stene. Prečo teda kupovať o niečo drahší ventilátor iCON? Pretože dostanete luxus, o ktorom ste snívali.

Čítajte tiež:

Autor: Mgr. Pavel Kracík
Foto: Archív firmy Airflow Lufftechnik GmbH
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama