Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 25.4.

Veľkoformátové okná pre pocit slobody

Zverejnené: 13. 12. 2018

Veľké sklenené plochy na dome môžu spúšťať reťazec obáv. Potenciálny skleníkový efekt s dôsledkom silnej tepelnej nepohody užívateľov v lete, bezpečnostné riziká plynúce z možného vypáčenia okien, navýšenie nákladov na energie z dôvodu nedostatočnej tepelnej izolácie v zime. Internorm tieto obavy však ľahko zaženie.

Dizajn a inovácie z Rakúska

Rakúska rodinná spoločnosť Internorm na európskych trhoch operuje už takmer 90 rokov. Vlastní tri výrobné závody, v ktorých priestoroch dochádza tiež ku kontinuálnemu vývoju. Jej produktový sortiment zahŕňa výhradne špičkové, inovatívne okná a dvere a je rozdelený do štyroch základných dizajnových štýlov. Tieto slúžia ako nezávadná podpora pri výbere. STUDIO zahŕňa prevažne lícujúce okenné systémy, HOME PURE okná s hranatým dizajnom a rovnými líniami, HOME SOFT zaoblené hrany zasklievacích líšt okenných krídiel a posledný rad AMBIENTE je možné vystihnúť termínmi ako vidiecky ráz, tradície, nadčasovosť a harmónia. Vyberie si naozaj každý.

Dizajnový-štýl-ambiente-s-tradičnými-formami-a-nadčasovou-klasikou
Dizajnový-štýl-ambiente-s-tradičnými-formami-a-nadčasovou-klasikou

Elegantná transparentnosť

Pokrokové technológie dovoľujú Internormu inštalovať aj veľmi odvážne realizácie s veľkoformátovými oknami alebo dokonca celopresklené fasády. Prechody medzi jednotlivými tabuľami skla môžu byť takmer neviditeľné, čo vyvoláva dojem čistej transparentnosti a uhladenosti, ale pri snahe o dosiahnutie žiaducej statiky môžu byť aplikované aj deliace stĺpiky. Dovolené je všetko, pričom výzvou môže byť napríklad realizácia veľkých okenných formátov na vidieckych stavbách. Vzniknutý kontrast dodá objektu sviežu vizáž.

Pokrokové technológie a variabilita

V lete môže nadmiera okien vyvolávať obavy z prehrievania interiéru. To je však záležitosť, ktorú má Internorm podchytenú. Technológia I-TEC Tienenia umožňuje umiestniť tieniace prvky medzi vnútorné tabule skla. Žalúzie sú tak chránené pred znečistením. Sú navyše poháňané fotovoltaickým modulom s akumulátorom, ktoré sú integrované do samotného okna. Tento tieniaci systém je pritom len ihlou v kôpke sena, ktorá predstavuje dlhý rad ďalších technologických inovácií. Veľmi efektívna ochrana pred únikom tepla je dosiahnutá technológiou I-TEC Insulation. Tá spočíva v špeciálnej výplni dutín plastových či plasthliníkových okien - je tvorená granulátom namiesto peny. Kvalitnú tepelnú, ale aj akustickú izoláciu zabezpečuje I-tec Zasklenie, ktoré predstavuje celoobvodovú fixáciu tabule skla s okenným rámom. V neposlednom rade je potrebné spomenúť, že niektoré systémy okien Internorm spadajú už v štandarde do bezpečnostnej triedy RC2. To je dosiahnuté vďaka patentu I-tec Uzamykanie (integrovanej vysúvacej klapky). Znemožňuje násilné vypáčenie okna. Táto technológia poskytuje užívateľovi tiež väčšie presvetlenie interiéru (užšia pohľadová výška plastových okien).

Internorm ponúka veľkú variabilitu, preverenú kvalitu a inovatívne technologické riešenia v spojení s dizajnovými perlami. Nie je potrebné ustupovať ani od predstáv o dome plnom svetla a výhľadov.

Kontakty:
Internorm s.r.o.
Galvániho 15/B
Tel.: +421 (0)2 / 436 327 82
E-mail: info@internorm-okna.sk
https://www.internorm.com/sk-sk/internorm/

Autor: Helena Široká, preklad: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama