Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 28.3.

Vyberáte novú garážovú bránu?

Zverejnené: 29. 3. 2021

Pretože je každý dom a jeho majiteľ iný a má iné potreby, existuje viac variantov uzavretia garáže. Každý typ brány má iné prednosti a hodí sa do odlišne situovaného domu. Pri výbere odporúčame neporovnávať len cenu, ale aj ďalšie parametre brány. Súčasné systémy majú dlhú životnosť, takže sa nebojte byť nároční.

Typy garážových brán

Pretože sa v dnešnej dobe dajú všetky typy otvárania opatriť elektrickým ovládaním, zameriame sa v našom porovnaní na iné podstatné vlastnosti brán.

Výklopné brány

Model, ktorý ako prvý ponúkol elektrické ovládanie, má dodnes svoje kúzlo.

Výhody: Pevné výklopné bránové krídlo je možné vďaka jeho celistvej konštrukcii osadiť oknami alebo vstupnými dverami do garáže.

Nevýhody: Pri vyklápaní krídlo zaberá priestor pred garážou, takže autom nemôžete prísť priamo k bráne. Po otvorení je vyklápacia brána umiestnená pod stropom garáže, kde by v iných prípadoch mohol byť ďalší úložný priestor.

Sekčné brány

Patria k súčasným stáliciam na trhu a najobľúbenejším typom garážových brán.

Výhody: Často spomínanou prednosťou sekčnej brány je veľmi kvalitná izolačná funkcia. Rovnako ako pri výklopných bránach môžete aj do sekčných integrovať vstupné dvere.

Nevýhody: Táto brána znižuje výšku stropu v garáži, čo v priestoroch s menšími rozmermi môže pôsobiť veľmi stiesnene. Priestor pod stropom už navyše nevyužijete.

Rolovacie brány

Spolu so sekčnými tvoria drvivú väčšinu všetkých zákaziek na garážové brány.

Výhody: Vďaka roletovému boxu, ktorý sa dá umiestniť pred, do aj za stavebný otvor, zaberajú garážové rolovacie brány minimum miesta počas ich otvárania aj pri ich úplnom vysunutí. Hodia sa všade tam, kde nechcete, aby brána dominovala a kde na ňu nie je miesto.

Nevýhody: Rolovacia brána sa skladá z jednotlivých lamiel, takže do nej neumiestnite dvere. Priestor však môžete osvetliť perforovanými alebo priamo presvetlovacími lamelami.

Posuvné brány

Možnosti pre tých, ktoré majú po stranách stavebného otvoru dosť miesta, nechcú si znižovať jeho výšku a požadujú samostatný vstup.

Výhody: Táto brána ponúka možnosť otvoriť ju len čiastočne pre vstup obyvateľov do garáže. Nemusíte ju teda zakaždým kompletne otvárať. Výška prejazdu navyše zostáva stále rovnaká, čo je tiež príjemné.

Nevýhody: Posuvná konštrukcia brány má horšie izolačné vlastnosti v priestore medzi bránovým krídlom a vodiacou lištou. Okrem toho je pri montáži zvnútra viditeľné ostenie.

Autor: Tlačová správa
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Udržateľný priemyselný park Green Park Piešťany je dokončený a plne obsadený

Zverejnené 26.3. Realizácia zeleného a udržateľného priemyselného parku Green Park Piešťany prebiehala od októbra 2021 v dvoch etapách. Moderný priemyselný komplex tvorí dvojica budov s celkovou rozlohou viac ako 27 000 m2. ísť na článok

reklama