Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Vylepšený preklad HELUZ pre vonkajšie tienenie

Zverejnené: 13. 4. 2021

PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný s integrovanou, ale vyberateľnou tepelnou izoláciou je určený na jednovrstvové murivo z tepelnoizolačných tehál HELUZ FAMILY s najlepšími parametrami na trhu. Vnútorný priestor s izolantom je variabilný na umiestnenie vonkajších žalúzií, roliet, screenov alebo môže zostať z výroby vyplnený izolantom. Na obvodové murivo domu tak možno použiť jediný typ nosného prekladu bez toho, aby si stavebník vopred musel lámať hlavu, či bude chcieť inštalovať tienenie alebo nie.

PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný je plne skrytý pod omietkou, je prispôsobený na elektrické ovládanie a je možné ho inštalovať aj pre vyššie okná podľa voľby tieniacej techniky (až do rozmeru 5 m), bežne do rozmeru výšky 2,5 m, teda napríklad aj pre balkónové dvere.

Minuloročná novinka bola pre tento rok vylepšená použitím grafitového polystyrénu, ktorý má oproti klasickému EPS výrazne lepšie tepelnoizolačné vlastnosti. Na základe spolupráce s dodávateľmi tieniacej techniky došlo tiež k optimalizácii vyberateľných segmentov polystyrénu pre pohodlnejšie zabudovanie tieniacej techniky. Tieto zmeny vedú k väčšej kvalite diela a úžitkového komfortu pre používateľov domov.

„PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný sa dodáva na stavbu plne vybavený izolantom, nikto s ním nemusí nič robiť, je možné ho osadiť, zamurovať a získať nosnosť a tepelnoizolačné vlastnosti, ako keby stavebník použil klasické nosné preklady 23,8. Kedykoľvek sa však môže rozhodnúť namontovať zatienenie a tento preklad mu to umožní vďaka možnosti postupne vyťahovať jednotlivé diely izolantu, čím stavebník postupne získa priestor na žalúziu, malú roletu alebo aj veľkú schránku na roletu. V každej fáze teda v preklade zostáva maximum izolantu pre dané riešenie,“ vysvetľuje benefity novinky Ing. Milan Komáromi, technický poradca spoločnosti HELUZ.

PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný predstavuje dôležitý prvok pre súčasné nízkoenergetické novostavby či pasívne stavby, pretože umožňuje slobodnú aj dodatočnú voľbu tieniacich systémov od rôznych výrobcov. Zaisťuje tepelný aj akustický komfort, má masívnu betónovú časť a neoslabuje murivo. Je trvanlivý (z betónu, keramiky a tepelnej izolácie) a umožňuje ľahký prístup pre montáž aj údržbu tieniacej techniky.

Montáž prekladu do muriva je rýchla a jednoduchá

Montáž samotného prekladu do muriva je rýchla a jednoduchá, PREKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný sa dodáva na palete, ktorá umožňuje osadenie nad otvormi priamo hydraulickou rukou z dopravného prostriedku (auto s hydraulickou rukou) či pomocou žeriava. Počas pár hodín je možné namontovať preklady na celý dom, pretože odpadáva „skladačka“ klasických nosných a roletových nosných prekladov. Preklad umožňuje jednoduché osadenie tieniacej techniky, a to prakticky kedykoľvek po dokončení vonkajších omietok. Preklad sa vyrába s minimálnou výškovou výrobnou toleranciou, hodí sa teda na murivo z brúsených tehál. Je to systémové riešenie v rámci stavebného systému HELUZ.

Vďaka optimalizovanej geometrii prekladu sa podarilo pri veľmi dobrej únosnosti dosiahnuť nadštandardnú tepelnú izoláciu. Hodnoty súčiniteľa prestupu tepla pre základný variant prekladu sú vyrovnané s vlastnosťami muriva z tepelnoizolačných tehál HELUZ FAMILY. Pre šírku prekladu 50 cm je hodnota U = 0,13 W/m2.K. Preklad je možné použiť tak na murivo z tehál HELUZ FAMILY (U = 0,14 W/m2.K), ako aj HELUZ FAMILY 2in1 (U = 0,11 W/m2.K). Nový preklad je možné použiť tak do nízkoenergetických, ako aj do energeticky pasívnych domov.

O spoločnosti HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.

Spoločnosť HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s. patrí medzi troch najväčších výrobcov murovacích systémov na českom trhu, ako jediná je rýdzo česká. Tradícia tejto rodinnej firmy spadá až do roku 1876, keď Jan Řehoř v Dolnom Bukovsku postavil prvú žiarovú pec a z vyťaženej hliny vypálil prvé tehly. Dnes má spoločnosť HELUZ výrobné závody okrem Dolného Bukovska ešte v Hevlíne a Libochoviciach, kde vyrába kompletný stavebný systém HELUZ zahŕňajúci obvodové aj vnútorné tehlové bloky vrátane tehál s najlepšími tepelno-izolačnými vlastnosťami na trhu radu HELUZ FAMILY 2in1 pre nízkoenergetické a pasívne domy. Spoločnosť HELUZ v roku 2017 na trh uviedla aj prvú kompaktnú brúsenú AKU tehlu sendvičovej skladby tehla-minerálna vlna-tehla so vzduchovou nepriezvučnosťou Rw = 57 dB pod názvom HELUZ AKU KOMPAKT 21 brúsená. Sortiment ďalej tvoria nosné roletové a žalúziové preklady, ploché preklady, keramické stropy, komínové systémy a špeciálne tvarovky.

Súvisiace články:

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy HELUZ
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama