Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 24.4.

Využite úložný priestor v malej kúpeľni na maximum

Zverejnené: 21. 12. 2022

V kúpeľni potrebujeme mať po ruke veľa vecí, ale paradoxne je to často jedna z najmenších miestností v domácnosti. Ak aj vy bojujete o každý centimeter priestoru a chcete mať vzdušnejšiu kúpeľňu, inšpirujte sa našimi tipmi.

Kúpeľňa by mala byť upokojujúcim miestom na starostlivosť o telo a myseľ, ale často je preplnená nevyhnutnými potrebami. Ale ako vyriešiť skladovanie všetkých tých gélov, šampónov, krémov, leštiacich prípravkov, hrebeňov, pracích práškov či parfumov? Ako prehľadne a zmysluplne využiť každý kúsok voľného priestoru v kúpeľni?

Deň generálneho upratovania kúpeľne

Najlepšia doba na reorganizáciu kúpeľne je počas veľkého upratovania. Vyhraďte si jeden deň a celý obsah kúpeľne nanoste na jedno miesto. Roztrieďte všetky fľaštičky, dózičky, tuby a škatuľky a nechajte si len tie, ktorým ešte neuplynula doba použiteľnosti a ktoré budete naďalej používať.

Tip: Zvyšky tekutých mydiel, šampónov a krémov nevyhadzujte, ale prelejte ich do menších fľaštičiek – menšie balenia sú vhodné na krátkodobé cestovanie. Do cestovnej toaletnej tašky si môžete pridať aj jednodávkové vzorky krémov z časopisov.

Roztrieďte svoje menšie kúpeľňové zásoby do menších škatuliek alebo košíkov podľa účelu a použitia. Zoskupte napríklad mydlá, pracie prostriedky, zubnú hygienu, krémy na tvár, dekoratívnu kozmetiku, voňavky atď. Obsah by mal byť prehľadne usporiadaný a ľahko prístupný, preto položky v boxe ukladajte vždy prehľadne, v jednej vrstve a ideálne v orientácii na výšku.

Umyte a vysušte prázdne police a skrinky v kúpeľni. Naplnené krabičky a dózičky umiestnite tam, kde ich budete používať – kozmetické prípravky a vlasový styling do skrinky pri umývadle a k zrkadlu, sprchové gély na poličku pri vani alebo sprche, pracie prostriedky k práčke atď.

Foto: Dariusz Jarzabek, shutterstock
Foto: Dariusz Jarzabek, shutterstock

Stále máte v kúpeľni málo miesta?

Každý rozčlenený úložný priestor by mal byť prehľadne usporiadaný tak, aby ste mali všetko po ruke. Ak vám napriek dokonale upratanej kúpeľni stále chýba miesto, tu je niekoľko ďalších tipov:

  1. Využite steny – keď na podlahe už nie je miesto, musíte ísť do výšky. Police, regály a vyššie skrinky dokážu na malom priestore poňať neuveriteľné množstvo vecí.
  2. Hľadajte nevyužité prázdne miesta – umiestnite skrinku pod a nad umývadlo, nadstavcovú policu nad práčku, závesný organizér na sprchovú zástenu, priedušnú sieť na detské hračky na stenu nad vaňou, vešiaky na stenu alebo do dverí. Vďaka tomu môžete ľahko získať ďalší úložný priestor bez toho, aby ste museli obetovať podlahovú plochu.
  3. Udržujte poriadok a organizáciu – budete sa vo svojej kúpeľni lepšie orientovať a ľahšie sa vám budú kontrolovať drogistické zásoby.
Foto: Dariusz Jarzabek, shutterstock
Foto: Dariusz Jarzabek, shutterstock

Pre dokonalý dojem

V usporiadanej kúpeľni sa ľahšie dýcha a ľahšie sa udržiava poriadok. Detailisti môžu z vystavených výrobkov ešte odstrániť etikety, aby dosiahli čo najčistejší vizuálny efekt, alebo si zaobstarať zodpovedajúcu kúpeľňovú sadu dopĺňacích dávkovačov. Dokonalý dojem potom môžete vyčarovať pomocou živej alebo umelej rastliny, ktorá dodá priestoru sviežosť.

Autor: Kolektív autorov
Foto: Archív firmy
reklama

Nové

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama