vyhľadávanie
Dnes je 27.7.

Využitie stavebných materiálov z pórobetónu je win-win riešenie pre nás aj našich zákazníkov

Zverejnené: 6. 9. 2022

Takto komentuje stavbu z pórobetónu konateľka spoločnosti myBAU IPS s.r.o. a vedúca osobnosť celej developérskej skupiny Mgr. Ing. Lenka Němcová.

Developérska skupina myBAU IPS s.r.o. vznikla v roku 2014 a jej projekty sú zamerané výhradne na bývanie. V realizovanom portfóliu sú projekty na výstavbu či už bytových domov, tak villa domov s bytovými jednotkami až po väčšie realizácie výstavby radových domov vo viacerých lokalitách. Okrem využívania energeticky úsporných materiálov (v posledných rokoch stavia myBAU IPS svoje domy prevažne z pórobetónu Ytong) kladie firma dôraz aj na výber správnej lokality.

Vlastnú skúsenosť s pórobetónovým murivom Ytong a vápenopieskovými tvárnicami Silka mám osobne od roku 2018

"Pred štyrmi rokmi sme hľadali náhradu za konkurenčný murovací materiál, s ktorým sme boli dlhodobo nespokojní čo sa týka kvality nebrúsených strán, tak aj samotná práca s ním bola komplikovaná (pri povrchových úpravách vonkajšej obálky stavby a nadväzných inštaláciách remesiel). Nutnosť dodatočnej inštalácie polystyrénu či omietkoviny z dôvodu porovnania obálky pre inštaláciu prefarbenej omietky nás viedla k zavedeniu pórobetónu Ytong a vápennopieskových tvárnic Silka od spoločnosti Xella do projektovej prípravy našich stavieb. Toto rozhodnutie bolo jedno z najlepších za dobu môjho pôsobenia v odbore stavebníctva.

Efektivita, rýchlejšia realizácia, minimum odpadu

Murivo z Ytongu dodáva stavbe vysokú efektivitu, realizácia je rýchlejšia a pri správnej aplikácii vzniká len minimum odpadu. Rýchlosť nadväzných remeselných prác v oblasti hrubých rozvodov elektroinštalácie a vodo-topo sú zárukou výrazného zníženia nákladovosti stavby. Stavby vedieme s maximálnym dôrazom na presnosť, čo vďaka presným tvárniciam dosahujeme.“ vysvetľuje hlavné dôvody obľuby stavebných materiálov Xella Lenka Němcová a dodáva:

"V tomto roku dokončuje developerská skupina myBAU IPS výstavbu väčšej lokality v obci Holubice, kde v dvoch etapách bude odovzdaných celkom 40 radových domov a 21 bytových jednotiek, ktoré sú umiestnené v 7 villa domoch. „Ďalej budeme v tomto roku odovzdávať 10 radových domov v obci Křenovice. Súčasne v roku 2022 zahajujeme výstavbu v obci Hodějice, kde bude vybudovaných 10 villa domov s celkom 24 bytovými jednotkami. V Brne na ulici Auerswaldovej budeme v tomto roku zahajovať výstavbu sedemposchodového bytového domu s parkovacími priestormi, celkom v počte 31 bytových jednotiek.

Pre rok 2023 pripravujeme začatie výstavby v meste Blansko s objemom 93 bytových jednotiek a parkovacieho domu s celkovým počtom 120 parkovacích miest. Pre ďalšie roky pripravujeme projekty v celkovom objeme 240 bytových jednotiek v obciach Kuřim, Lipůvka a Hrušovany pri Brne. Všetky stavby, ktoré som uviedla, sú a budú realizované výhradne s použitím pórobetónových a vápennopieskových tvárnic a iných výrobkov od spoločnosti Xella.“ uzatvára Mgr. Ing. Lenka Nemcová, konateľka spoločnosti myBAU IPS s.r.o. z Brna.

Súvisiace články:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Xella

Tagy

reklama

Nové

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Priečky, schody a stropy Ytong a ich uplatnenie pri rekonštrukciách

Zverejnené 26.7. Ako si zaistiť pekné a moderné bývanie, keď nové domy sú neúnosne drahé a hypotekárne úroky vysoké? Pre mnohých záujemcov o vlastné bývanie tak prichádza do úvahy rekonštrukcia alebo prestavba existujúceho objektu. ísť na článok

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Aký bazén sa hodí do vašej záhrady

Zverejnené 24.7. Leto je v plnom prúde a túžba po osviežení počas horúcich dní je veľká. Ak máte záhradu, určite vás láka súkromie a pohodlie vlastného priestoru, kde si môžete užiť vodné radovánky a príjemné schladenie. Výber správneho bazéna môže byť kľúčom k… ísť na článok

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Do Slnečných kúpeľov v Luhačoviciach sa vracia spoločenský život

Zverejnené 23.7. Náročná rekonštrukcia Jurkovičových stavieb Vodoliečebného ústavu a Slnečných kúpeľov je na konci a do pamiatkovo chráneného areálu sa rýchlo vracia život. Od jari tohto roku sa tak návštevníci Luhačovíc môžu vypraviť na úžasnú expozíciu Dušana… ísť na článok

reklama