Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 29.3.

Využitie stavebných materiálov z pórobetónu je win-win riešenie pre nás aj našich zákazníkov

Zverejnené: 6. 9. 2022

Takto komentuje stavbu z pórobetónu konateľka spoločnosti myBAU IPS s.r.o. a vedúca osobnosť celej developérskej skupiny Mgr. Ing. Lenka Němcová.

Developérska skupina myBAU IPS s.r.o. vznikla v roku 2014 a jej projekty sú zamerané výhradne na bývanie. V realizovanom portfóliu sú projekty na výstavbu či už bytových domov, tak villa domov s bytovými jednotkami až po väčšie realizácie výstavby radových domov vo viacerých lokalitách. Okrem využívania energeticky úsporných materiálov (v posledných rokoch stavia myBAU IPS svoje domy prevažne z pórobetónu Ytong) kladie firma dôraz aj na výber správnej lokality.

Vlastnú skúsenosť s pórobetónovým murivom Ytong a vápenopieskovými tvárnicami Silka mám osobne od roku 2018

"Pred štyrmi rokmi sme hľadali náhradu za konkurenčný murovací materiál, s ktorým sme boli dlhodobo nespokojní čo sa týka kvality nebrúsených strán, tak aj samotná práca s ním bola komplikovaná (pri povrchových úpravách vonkajšej obálky stavby a nadväzných inštaláciách remesiel). Nutnosť dodatočnej inštalácie polystyrénu či omietkoviny z dôvodu porovnania obálky pre inštaláciu prefarbenej omietky nás viedla k zavedeniu pórobetónu Ytong a vápennopieskových tvárnic Silka od spoločnosti Xella do projektovej prípravy našich stavieb. Toto rozhodnutie bolo jedno z najlepších za dobu môjho pôsobenia v odbore stavebníctva.

Efektivita, rýchlejšia realizácia, minimum odpadu

Murivo z Ytongu dodáva stavbe vysokú efektivitu, realizácia je rýchlejšia a pri správnej aplikácii vzniká len minimum odpadu. Rýchlosť nadväzných remeselných prác v oblasti hrubých rozvodov elektroinštalácie a vodo-topo sú zárukou výrazného zníženia nákladovosti stavby. Stavby vedieme s maximálnym dôrazom na presnosť, čo vďaka presným tvárniciam dosahujeme.“ vysvetľuje hlavné dôvody obľuby stavebných materiálov Xella Lenka Němcová a dodáva:

"V tomto roku dokončuje developerská skupina myBAU IPS výstavbu väčšej lokality v obci Holubice, kde v dvoch etapách bude odovzdaných celkom 40 radových domov a 21 bytových jednotiek, ktoré sú umiestnené v 7 villa domoch. „Ďalej budeme v tomto roku odovzdávať 10 radových domov v obci Křenovice. Súčasne v roku 2022 zahajujeme výstavbu v obci Hodějice, kde bude vybudovaných 10 villa domov s celkom 24 bytovými jednotkami. V Brne na ulici Auerswaldovej budeme v tomto roku zahajovať výstavbu sedemposchodového bytového domu s parkovacími priestormi, celkom v počte 31 bytových jednotiek.

Pre rok 2023 pripravujeme začatie výstavby v meste Blansko s objemom 93 bytových jednotiek a parkovacieho domu s celkovým počtom 120 parkovacích miest. Pre ďalšie roky pripravujeme projekty v celkovom objeme 240 bytových jednotiek v obciach Kuřim, Lipůvka a Hrušovany pri Brne. Všetky stavby, ktoré som uviedla, sú a budú realizované výhradne s použitím pórobetónových a vápennopieskových tvárnic a iných výrobkov od spoločnosti Xella.“ uzatvára Mgr. Ing. Lenka Nemcová, konateľka spoločnosti myBAU IPS s.r.o. z Brna.

Súvisiace články:

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong
Nové veľkoformátové tvárnice Ytong, priečkový panel Ytong Jumbo a Silka Tempo

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Xella
reklama

Nové

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

NORDCITY - budova ktorá inšpiruje. Najmodernejšia ekologická budova na Slovensku

Zverejnené 27.3. V Žiline sa podarilo realizovať stavbu, ktorá presviedča o tom, že administratívne budovy zvyšujú kvalitu urbanistického priestoru. A nielen to. NORDCITY Obchodná predstavuje vzorový ekologický prístup k modernej výstavbe. Kľúčovú úlohu pri tom… ísť na článok

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zateplením k uhlíkovej neutralite

Zverejnené 29.3. Dnes už nikto nepochybuje, že znižovanie spotreby energie zohráva kľúčovú úlohu v boji proti klimatickej kríze. Väčšina domácností však býva v starších a energeticky neefektívnych domoch. Z nich uniká veľké množstvo tepla, takže značná časť energie… ísť na článok

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Nedajte šancu plesniam! Všeobecné odporúčania a základné fakty

Zverejnené 28.3. Plesne na stenách trápia najmä v zimnom období veľké množstvo domácností. Vznikajú na miestach, kde sa kvôli kombinácii vzdušnej vlhkosti a nízkej povrchovej teplote zráža voda. Príčinou môže byť nedostatočné vetranie, zlá izolácia, vykurovanie na… ísť na článok

reklama