Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Veľkoformátové tvárnice v systéme Ytong

Zverejnené: 26. 11. 2018

V stavebnom systéme Ytong sa objavila novinka, ktorú ocenia hlavne stavebné spoločnosti, developéri a projektanti. Na trh boli uvedené „veľkoformáty“. Majú rovnakú kvalitu tejto prémiovej značky, navyše šetria čas a náklady na stavbu – spotrebuje sa menej mált, pri radovkách nie je potrebné lešenie a ďalšie náklady sa znížia za pracovnú silu.

Podnikateľom v stavebníctve tak dávajú do rúk cenný nástroj pre získanie konkurenčnej výhody – môžu stavať rovnako kvalitne, navyše ale v kratšom čase a s menšími nárokmi na stále viac nedostatkovej pracovnej sily.

Veľkoformát pre vonkajšie obvodové steny

S použitím prvkov Ytong Jumbo, vhodným pre strojové murovanie, je vymurovaná plocha osemkrát väčšia v jednom kroku. Znižuje nároky na personál – stačia dvaja pracovníci a aj pre nich je vďaka tejto technológií práca fyzicky menej namáhavá. Po stránke kvality sa dokonca zvýši presnosť steny. Používa sa pre nosné aj nenosné obvodové a vnútorné steny, stužujúce, výplňové a požiarne steny nízkopodlažných aj viacpodlažných budov. Vyrábajú sa v dvoch triedach pevnosti – universal P 3 450 a Statik P4 550, rozmery sú 1000 mm dĺžka, 500 mm výška, 250 mm šírka. Tvárnice sa murujú strojovo pomocou malých žeriavov s montážnymi kliešťami.

Ytong Jumbo umožňuje vymurovať v jednom kroku až osemkrát väčšiu plochu než štandardne.
Ytong Jumbo umožňuje vymurovať v jednom kroku až osemkrát väčšiu plochu než štandardne.

Vápenopiesková Silka Tempo tiež pre akustické deliace steny

Veľkoformátové tvárnice je možné použiť pre nosné aj nenosné obvodové vnútorné steny a akustické deliace steny. Veľkoformátová novinka Silka Tempo skráti čas murovania o šesťdesiat percent a zníži fyzickú náročnosť pre pracovníkov. Murovanie prebieha takisto pomocou mini žeriavu a dajú sa tak ľahko kombinovať s tvárnicami Ytong Jumbo. Vďaka svojej presnosti zvyšujú kvalitu steny. Muruje sa pomocou rovnakého žeriavu. Vyrábajú sa vo dvoch šírkach 180 mm a 240 mm a dĺžka je 500 mm, výška 600 mm.

Murovanie s tvárnicami Silka Tempo prebieha aj pomocou mini žeriavu.
Murovanie s tvárnicami Silka Tempo prebieha aj pomocou mini žeriavu.

Priečky a panely vnútorných nenosných a deliacich stien

Konštrukčne vystužené priečkové panely Ytong sa vyrábajú na mieru podľa výšky podlažia, maximálna výška je 3 m. Ideálne sú pre veľké plochy s malým členením a požiadavkou na rýchlu výstavbu. Použitie tejto inovácie ušetrí až polovicu pracovných síl a zväčší úžitkovú plochu. Navyše zabezpečí výstavbu tenkých, pevných, rovných priečok. Povrch panelov je hladší než u bežného pórobetónového muriva, čo umožňuje jednoduché vykonávanie povrchových úprav aj prevedení stien bez povrchových úprav. Spájajú sa maltou XP, ktorá je priamo vyvinutá na panely a má vyššiu pevnosť.

Priečkové panely Ytong sú vhodné pre veľké plochy s malým členením.
Priečkové panely Ytong sú vhodné pre veľké plochy s malým členením.

Služby pre jednoduchšiu prácu na stavbe

Výrobca ponúka zapožičanie všetkej potrebnej mechanizácie – minižeriavy, kliešte, schodíky nahrádzajúce lešenie, manipulačný vozík a hever. Súčasťou dodávky sú aj pokladačské plány na mieru a technickí poradcovia poskytujú tiež potrebnú odbornú podporu.

Kontakty:
Xella Slovensko, spol. s r. o.
Bajkalská 25
Tel.:+421 465 188 551
E-mail: ytonglinka.sk@xella.com
www.ytong.sk

Autor: Dagmar Kneslová, preklad: Ing. Kateřina Kočická
Foto: Archív firmy Xella

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama