Špičková tepelná izolácia, teraz aj na Slovensku
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

Wienerberger Brick Award 2020

Zverejnené: 22. 2. 2019

Wienerberger Brick Award predstavuje celosvetovú súťaž, kde je možné prihlásiť diela zrealizované od roku 2016 a významná časť stavby musí byť postavená zo stavebného materiálu na báze pálenej keramiky - tehlové bloky, lícové tehly, tehlový fasádny obklad alebo keramická dlažba. Táto prestížna súťaž ponúka možnosť slovenských architektom presadiť sa kvalitou svojej práca v medzinárodnej konkurencii. Wienerberger Brick Award 2020: diela možno prihlásiť do 9. apríla 2019

Výherca kategórie Working together Wienerberger Brick Award 2018

Ocenenie Wienerberger Brick Award sa udeľuje od roku 2004 v dvojročných cykloch. Ambíciou súťaže, ktorá bude v roku 2020 vyhlásená po deviatykrát, je poukázať na potenciál tehly pri realizácii moderných a inovatívnych budov.

Nevšedné stavebné diela z tehly môžu do 9. apríla 2019 prihlásiť nielen architekti, ale aj kritici architektúry či novinári pomocou formulára na brickaward.com. Súťaž sa v roku 2018 stretla s mimoriadnym ohlasom. Medzinárodná porota vtedy hodnotila takmer 600 projektov z viac ako 50 krajín sveta.

Súťažné kategórie a finančné výhry

Porota rozhoduje o víťazoch v nasledujúcich kategóriách:

Feeling at home (Ako doma)
Living together (Bývame spolu)
Working together (Pracujeme spolu)
Sharing public spaces (Zdieľame verejný priestor)
Building outside the box (inovatívne koncepcie a spôsoby využitia tehál, akými sú nové stavebné technológie alebo na mieru vyrábané tehly, alebo využitie novej ornamentiky v projekte)

Porota vyhlási spolu s víťazmi jednotlivých kategórií aj celkového víťaza Wienerberger Brick Award (vrátane víťaza kategórie), ktorý získa finančnú odmenu 7000 eur. Pre výhercov jednotlivých súťažných kategórií je pripravených po 5 000 eur.

Kaplnka sv. Bernarda,
Špeciálna cena Wienerberger Brick Award 2018
Kaplnka sv. Bernarda, Špeciálna cena Wienerberger Brick Award 2018

Podmienky pre prihlásenie diel

Architekti môžu svoje práce prihlasovať do 9. apríla 2019, v prípade, ak spĺňajú nasledujúce podmienky:

- významná časť stavby musí byť postavená zo stavebného materiálu na báze pálenej keramiky (tehlové bloky, lícové tehly, tehlový fasádny obklad alebo keramická dlažba),
- projekt musí byť dokončený od roku 2016 do termínu prihlásenia, aby bola zaručená jeho aktuálnosť,
- účasť v súťaži nie je podmienená použitím výrobkov spoločnosti Wienerberger.
V súťaži rozhoduje schopnosť architekta kombinovať funkčnosť, trvalú udržateľnosť a energetickú efektívnosť.

Ako sa do súťaže prihlásiť?

Realizácie do súťaže Wienerberger Brick Award 2020 možno diela prihlasovať elektronicky do 9. apríla 2019 na www.brickaward.com/submission.

Všetky nominované diela budú publikované v knihe Brick20

Slávnostné vyhlásenie Brick Award 2020 sa uskutoční vo Viedni na jar 2020. Pri tejto príležitosti bude vydaná aj kniha Brick20, kde bude publikovaných všetkých 50 nominovaných projektov.

The Brick Book 18
The Brick Book 18

V roku 2018 sa v rámci súťaže Wienerberger Brick Award, zameranej na modernú a inovatívnu architektúru z keramických materiálov, súťažilo v siedmich kategóriách. Víťazné projekty môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Wienerberger je svetovým výrobcom tehliarskych výrobkov (Porotherm, Terca), lídrom na trhu s keramickými strešnými krytinami (Koramic, Tondach) v Európe a popredným výrobcom betónovej dlažby (Semmelrock) v strednej a východnej Európe. Spoločnosť patrí medzi významných európskych dodávateľov potrubných systémov (keramické rúry Steinzeug-Keramo a plastové rúry Pipelife). Wienerberger prevádzkuje 197 výrobných závodov v 30 krajinách. V roku 2017 dosiahla spoločnosť tržby vo výške 3,119 milióna eur a EBITDA vo výške 415 miliónov eur. Úspech spoločnosti Wienerberger, ktorá sa môže pochváliť 200-ročnou históriou, sa spája s prírodným stavebným materiálom – tehlou. Dnes však spoločnosť ponúka viac ako tehlu: Wienerberger je medzinárodne obchodovateľná spoločnosť (Vienna Stock Exchange). Ako jediná nadnárodná spoločnosť vyrába všetko potrebné na postavenie hrubej stavby od základov až po strop: od tehál cez obkladové tehly a strešnú krytinu, cez keramické a plastové rúry až po betónovú a keramickú dlažbu.

Autor: Čerpané z tlačovej správy Wienerberger
Foto: Archív firmy

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Stavebný veľtrh Brno ponúkne riešenia pre lepšie bývanie

Zverejnené 20.4. Chcete lepšie bývať? Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo modernizovať svoj domov? Hľadáte informácie o dotačných programoch, nových stavebných materiáloch a technológiách? Zaujímajú vás udržateľné a energeticky úsporné riešenia? Potom navštívte… ísť na článok

reklama