Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

WOOD-TEC 2015 predstaví množstvo noviniek

Zverejnené: 8. 10. 2015

Počas dní 20.- 23.10. sa bude konať v Brne na výstavisku najprestížnejší veľtrh v oblasti spracovania dreva – WOOD-TEC. Vystavovatelia majú možnosť prezentovať sa v modernom výstavnom areáli, ktorý ponúka viac ako 130 000 m2 čistej výstavnej plochy.

Woodtec je medzinárodný veľtrh pre drevospracujúci a nábytkársky priemysel. Vznikol v roku 1994 vyčlenením segmentu drevospracujúcich technológií z Medzinárodného strojárskeho veľtrhu. Od roku 1999, kedy získal garanciu európskeho združenia EUMABOIS, sa stal súčasťou skupiny najdôležitejších svetových odborových prezentácií a koná sa každé dva roky. Tento rok sa bude konať už po štrnásty krát a prípravy sú v plnom prúde. Malo by sa predstaviť viac ako 400 firiem a zastúpených značiek. Čo sa týka plochy, v pláne je použiť viac než 8000 m2 prenajatej výstavnej plochy. Pre expozície vystavovateľov bola vyčlenená najmodernejšia časť areálu brnenského Výstaviska, a to pavilón F a novo otvorený pavilón P vrátane priľahlých voľných plôch. Firmy budú prezentovať široké portfólio výrobkov, či už strojov, nástrojov, materiálov či zariadení pre drevospracujúci a nábytkársky priemysel.

Novinky na veľtrhu

V rámci tohtoročného WOOD-TECu bude pre vystavovateľov, ale aj návštevníkov pripravený nový prezentačno-informačný projekt: WOOD-TEC ARENA. Jedná sa o celkom novú platformu, kde bude ponechaný priestor vystavovateľom pre prezentáciu nových produktov a služieb. V neposlednom rade má projekt fungovať ako meeting point a tlačové stredisko. Bude sa tu konať slávnostné zahájenie veľtrhu, prebiehať odborný sprievodný program formou prednášok či konferencií, tlačovej konferencie. V rámci novej súťaže TOP EXPONÁT o najlepší produkt či službu prezentovaný na veľtrhu sa bude konať slávnostné vyhlásenie víťazov a celé množstvo ďalších aktivít. Mala by to byť akási „akčná zóna” celého veľtrhu.

Vystavovatelia

Veľtrhu WOOD-TEC priťahuje veľa významných vystavovateľov aj návštevníkov z pôvodných aj nových členských krajín EÚ aj nečlenských krajín strednej a východnej Európy. Má teda veľký význam pre rozšírenie obchodnej spolupráce v oblasti spracovania dreva nielen v Európe, ale množstvo kontaktov sa tu naviazalo aj z iných svetadielov.

Svoju účasť už potvrdili tradiční vystavovatelia a hlavní hráči na československom trhu:

AGGLU SK, s.r.o.

Široký sortiment priemyslových lepidiel bude prezentovať na tohtoročnom veľtrhu WOOD-TEC slovenská firma AGGLU SK, s.r.o. AGGLU SK pôsobí na slovenskom, českom a maďarskom trhu. Do jej distribúcie patria známe značky Unicol, Neoflex, Leuenberger, Franklin a Menichetti. Ako jedna z mála spoločností sa špecializuje nielen na predaj priemyslových lepidiel, ale zároveň zákazníkom poskytuje servis a poradenstvo.

GreMi KLIMA CZ

Firma GreMi KLIMA CZ bude prezentovať na veľtrhu WOOD-TEC systém SMARTeye – Inteligentné riadenie odsávania pilín. Systém SMARTeye sa v prípade potreby sám spustí, zastaví, nastaví otáčky odsávacieho ventilátora, bezpečne otvorí a zatvorí motorické klapky v potrubí. Inteligentne reaguje na spustenie alebo prerušenie prevádzky ktoréhokoľvek odsávacieho stroja, zmenu výrobnej záťaže alebo iné riadiace parametre.

KGK Czech s.r.o.

Vysokofrekvenčné generátory pre lepenie, sušenie a ohýbanie dreva z produkcie japonskej firmy Yamamoto Vinita predstaví na veľtrhu WOOD-TEC vo svojej expozícii firma KGK Czech s.r.o. Novinkou je nová rada kompaktných CE certifikovaných vysokofrekvenčných generátorov TECNOGENET pre rýchle vytvrdnutie spojov, ktoré sú lepené vodou rozpustnými lepidlami.

MERLIN – TECHNOLOGY GmBH

Vlhkomery dreva, vlhkomery prostredia, vlhkomery na biomasu, nová generácia Moistec Pro na drevo a stavebné materiály, zvlhčovacie zariadenia novej generácie CORE môžu vidieť návštevníci veľtrhu WOOD-TEC 2015 v expozícii Ing. Vladimír Harazím, CSc – DREKOMA. Táto firma je už 15 rokov exkluzívnym zástupcom firmy MERLIN – TECHNOLOGY GmBH – zvlhčovacia a meracia technika pre Českú a Slovenskú republiku.

BRIKLIS, spol. s r.o.

Malšická firma BRIKLIS, spol. s r.o. bude tradične na veľtrhu WOOD-TEC prezentovať hydraulické briketovacie lisy pre spracovanie odpadov briketovaním. Stroje značky BrikStar od firmy BRIKLIS na výrobu brikiet z dreva, kovu, papiera, polyuretánu a ďalších materiálov v súčasnosti poznajú v mnohých svetových krajinách.

GUMEX, spol. s r.o.

Nové vzduchotechnické hadice z polyuretánu na báze biomateriálu a vzduchotechnické hadice pre drevoobrábacie stroje predstaví na veľtrhu WOOD-TEC vo svojej expozícii firma GUMEX, spol. s r.o. Ponúkne tiež doplnkové služby a to výrobu a servis dopravníkových pásov. „Veľtrhu WOOD-TEC v Brne sa zúčastníme po prvýkrát. Chceme ukázať spracovateľom dreva, aké možnosti majú pri výbere správnej odsávacej hadice,” uviedol Libor Sedláček, riaditeľ marketingu.

LEITZ – nástroje s.r.o.

LEITZ – nástroje s.r.o. bude na veľtrhu WOOD-TEC vystavovať nástroje pre nábytkársky priemysel so zameraním na nové technologické trendy, akými sú opracovanie hrany pre výslednú nulovú škáru, nesting pri vysokých rýchlostiach posuvu, rezanie a formovanie dielcov vo vysokej kvalite a presnosti rozmerov.

WAtech a.s.

WAtech a.s. je autorizovaný zástupca WAGNER Group a dodávateľ striekacej, lakovacej a lepiacej techniky pre Českú republiku. V oblasti profesionálnej techniky sa zameriava na priemyslové podniky a remeselníkov a to hlavne z odvetví strojárenského priemyslu, drevospracujúceho priemyslu, stavebníctva, automobilového priemyslu a ďalších. Po prvýkrát na veľtrhu WOOD-TEC predstaví spoločnosť WAtech a.s. vysokotlakovú piestovú pumpu WAGNER EvoMotion 40-15 s hornou nádobkou.

TKZ Polná, s.r.o

TKZ ESPRIT – dverný záves, nastaviteľný v troch smeroch, skrytý na dvere bez polodrážky, bude mať premiéru na veľtrhu WOOD-TEC vo svojej expozícii firma TKZ Polná, s.r.o. Záves Esprit je ideálnym riešením pre použitie v moderných kanceláriách, verejných budovách, pri stavbách bytov a rodinných domov.

FOR-decor s.r.o.

Spoločnosť FOR-decor s.r.o. bude vo svojej expozícii na veľtrhu WOOD-TEC prezentovať výrobu štruktúrovaných dýhovaných dosiek. Predstaví dýhovanie plošných aj tvarových dielcov a ukáže možnosti lepenia aj iných materiálov, akými sú napríklad korok, kovolaminát, guma, koženka apod.

Wood Software s.r.o.

Svoju premiéru v Českej a Slovenskej republike bude mať na tohtoročnom veľtrhu WOOD-TEC software imos CAD/CAM a súčasné postupy pre návrh interiérov a výrobu nábytku – teraz vo verzii imos 12. Spoločnosť Wood Software s.r.o. záujemcov vo svojej expozícii naživo oboznámi s posledným vývojom a trendmi.

Pilous – pásové píly, spol. s r.o.

Pre tohtoročnú výstavu 2015 na veľtrhu WOOD-TEC pripraví Pilous – pásové píly, spol. s r.o. radu CTR – strojov pre spracovanie kmeňov v kompletne novom dizajne. Inovácia sa týka či už novej dizajnovej podoby, tak aj nových prvkov a technických riešení, ktoré pochádzajú z konštrukčnej dielne vlastného vývoja.

EcruSoftware

Najnovšiu verziu softwarových programov PRO100 a CUT100 spoločnosti ECRU s.c. predstaví na veľtrhu WOOD-TEC firma EcruSoftware (Bubik-Zwyrtek). Software pre výrobu a prezentáciu nábytku a vizualizácie celých interiérov PRO100 verzie 5.45 má celkom nový spôsob kótovania – manuálne vynášanie kótovacích čiar, automatické kótovanie, kótovanie vo vrstvách.

FELDER Group CZ

Spoločnosť FELDER KG so svojimi obchodnými značkami Felder, FORMAT-4 a Hammer je jedným z popredných svetových dodávateľov drevoobrábacích strojov či už pre malé, tak aj pre veľké truhlárske prevádzky aj priemyselné podniky. Firma je zastúpená v 72 krajinách celého sveta formou dcérskych firiem aj nezávislých predajcov.

Kompletný zoznam prezentovaných firiem a značiek je na www.wood-tec.cz

¹) Spracované z www.bvv.cz
Autor: Zuzana Fajfrová¹)
Foto: Helena Hejhálková
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama