Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 27.4.

Ako správne vybrať screenové tkaniny? Poradíme vám

Zverejnené: 2. 11. 2022

Ak vyberáte tienenie pre svoje bývanie či do firemných priestorov, jeden z možných variantov predstavujú práve screenové clony. Prečo sú skvelou voľbou?

Za oknami v byte či rodinnom dome, v záhrade v altánku a aj ako súčasť pergoly – screenové rolety sa hodia prakticky kamkoľvek, kde chcete mať tieň. Obľubu si získali hlavne pre skvelé vlastnosti tkaniny.

Samotná tkanina tienenia Minirol má výnimočné vlastnosti:

  • Dokáže odtieniť až 96 % slnečných lúčov – perfektne preto s clonami zatemníte miestnosť na noc.
  • Môžete regulovať teplotu – tkanina zabraňuje prehrievaniu izieb od 3 do 12 °C.
  • Čerstvý vzduch a žiadny hmyz – už nemusíte kupovať siete proti hmyzu, pretože screenové clony zastupujú aj ich funkciu.
  • Súkromie nadovšetko – špecialita tkaniny tkvie v schopnosti človeka vidieť von, smerom dovnútra je však nepriehľadná.
  • Veľmi estetický a moderný vzhľad. MINIROL screenové rolety sú tiež moderným dekoračným prvkom. Vďaka nadčasovému vzhľadu sa môžu stať dokonalým tieniacim prvkom rodinných domov, administratívnych aj technických budov. V súčasnosti sa screeny stávajú neoddeliteľnou súčasťou modernej architektúry.
  • Úsporu nákladov. Minirol screeny vedia ušetriť nemalé náklady na energie vo vašom dome. Screen v letných mesiacoch výrazne zníži náklady na klimatizáciu, pretože veľmi efektívne odrazí dopadajúce teplo. Oproti tomu v zimných mesiacoch zníži náklady na vykurovanie vďaka zníženému prúdeniu studeného vzduchu na okná. Screeny patria v súčasnej dobe medzi modernú súčasť vybavenia nízkoenergetických domov.

Aké tkaniny máme na výber?

Na screeny sa používa špeciálna látka, ktorá veľmi efektívne zamedzí prieniku svetla odrazením slnečných lúčov. Látky pohltia prichádzajúce teplo a navyše zaisťujú neprerušenú cirkuláciu vzduchu bez priechodu prachov a alergénov do interiéru. Screenové látky sú perforované a vďaka tomu zostanete v kontakte s okolím. Zvolením screenovej látky môžete ľahko meniť vlastnosti a výsledný vzhľad celého systému. Medzi štandardné druhy látok patria látky Screen a Soltis.

Screen je látka zložená zo sklených vlákien, každé vlákno je samostatne potiahnuté vrstvou PVC a následne je utkaná výsledná textília, čo umožňuje kombináciu viacerých farebných vlákien a pravidelný vzhľad v ploche látky.

Soltis je látka zložená z polyesterových vlákien potiahnutých vrstvou PVC. Na rozdiel od screenu je najskôr utkaná plocha látka z jednotlivých vlákien a potom je v napnutom stave vybavená PVC vrstvou. Tento technologický postup dodáva látke nepravidelný vzhľad.

Prečo PVC vrstva?

Na oboch typoch tkanín je nanesená finálna povrchová úprava – ochranná PVC vrstva. Na čo je dobrá a prečo by ste ju mali ako zákazníci chcieť? Hlavne preto, lebo vďaka nej vám vydržia screenové clony rovnako krásne a funkčné celé dlhé roky. Práve ono poplastovanie sieťoviny zaručuje, že sa screeny na priamom slnku teplom neskrútia alebo nevyblednú.

Koľko svetla vpustiť dovnútra?

Chcete rolety na zatemnenie miestnosti, alebo vám stačí len tienenie pred slnečnými lúčmi? Podľa účelu vyberajte z troch typov rozdelených podľa priepustnosti svetla.

Tzv. blackout tkanina – 0 % priepustnosť svetla

Alebo úplne zatemňujúca tkanina je ideálna do spální. Poskytuje tmu na spanie a umožňuje prúdenie vzduchu.

Čiastočne zatemňujúca tkanina – 1 – 22 % priepustnosť svetla

Nie je cez ňu vidieť ani dovnútra, ani von. Zároveň však tkanina stále poskytuje prísun čerstvého vzduchu.

Priehľadná tkanina – 23 – 40 % priepustnosť svetla

Prepúšťa svetlo aj čerstvý vzduch do interiéru. Je cez ňu vidieť von, ale nie dovnútra.

Ak si stále nie ste istí, aký typ tienenia zvoliť pre vaše bývanie, vyberte si jedného z našich partnerov a nechajte si vytvoriť nezáväznú kalkuláciu s najlepším riešením.

Kombinácia s predokennými roletami

Veľmi vhodná je kombinácia LockScreen s vonkajšími roletami. Pri použití týchto dvoch tieniacich prvkov získate ešte vyšší komfort zatienenia. Pridanou hodnotou bude tiež lepšia tepelná izolácia okien a zabezpečenie objektu.

Pokiaľ Vás naša ponuka zaujala a radi by ste sa dozvedeli bližšie informácie, môžete nás kontaktovať na nižšie uvedenom telefónom čísle alebo navštíviť stránky www.minirol.sk.

Čítajte tiež:

Autor: Kolektív autorov
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama