Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 20.4.

DELTA pripravuje BIM projekt budúcnosti: nový testovací polygón v Sokolove

Zverejnené: 20. 9. 2019

DELTA projektuje pre skupinu BMW testovací polygón pre digitálny vývoj automobilov budúcnosti. Vysokú inovačnú hodnotu má nielen cieľ projektu, ale aj plánovanie a projekcia v štandarde BIM 5D a využitie metodiky Lean Management.

Koncom roka 2018 bol zahájený nový projekt "BMW Group Future Mobility Development Center" s firmou DELTA ako generálnym projektantom pre zónu pozemných stavieb. V karlovarskom regióne sa vybuduje testovací polygón s rôznymi druhmi komunikácií, ktoré majú slúžiť predovšetkým pre vývoj autonómnej jazdy, elektromobility a asistenčných systémov. Zóna pozemných stavieb činí takmer 70.000 m2 podlažnej plochy a za projektovú prípravu sú zodpovední experti z firmy DELTA s viac ako štyridsaťročnou skúsenosťou v oblasti projektov pozemných stavieb. Okrem toho nová testovacia dráha ponúkne k dispozícii parkovacie státie pre testovacie vozidlá, zamestnancov, návštevníkov, poskytovateľov služieb aj priestor pre logistiku.

Erik Štefanovič, konateľ firmy DELTA Slovenská republika, uvádza: "Tento projekt je pre českú ekonomiku zásadný, stáva sa dôležitou súčasťou českého hospodárstva. Sme veľmi radi, že s týmto stavebným projektom vznikne skutočná pridaná hodnota pre ľudí a región. "

Centrálnym aspektom projektu je manažment spolupráce medzi účastníkmi; DELTA si je vedomá dôležitosti partnerskej projektovej kultúry pre úspech stavebného zámeru a používa spolu s účastníkmi projektu metódu Lean Management. K tomu je potrebná odvaha, pretože firma DELTA, ako jedna z prvých firiem, sprevádza BMW s metódou Lean Management, už vo fáze projekcie. Pomocou tejto metódy sa doteraz podarilo úspešne zvládnuť všetky výzvy tohto rozsiahleho projektu, ktorého projekčnú činnosťi začala DELTA už v januári 2019.

Spolupráca funguje dobre aj preto, že sa neustále hľadajú spoločné riešenia. Wolfgang Kradischnig, generálny riaditeľ a hlavný speaker skupiny firiem DELTA, vysvetľuje: "Takto rozsiahly stavebný celok v úzkej spolupráci s druhým generálnym projektantom pre dopravnú časť vyžaduje pozitívnu projektovú kultúru a vysokú úroveň vzťahov. BMW starostlivo dbá na to, aby medziľudské vzťahy boli riadené rovnako ako ostatné technické oblasti projektu; lebo v interdisciplinárnom a medzinárodnom stavebnom zámere sa stretávajú rôzne kultúry, ktoré je potrebné zladiť. "

U projektu ako je tento je spoločný menovateľ nenahraditeľný. Fungujúca komunikácia a jasný postup sa starajú o to, aby účastníci pri spoločnom projektovaní v zdieľanom modeli BIM 5D splynuli v jeden perfektne zohratý tím. Tento model BIM 5D spracováva podľa požiadaviek investora okrem štandardných relevantných informácií 3D-modelu tiež časové a nákladové aspekty stavby. Partnerská projektová kultúra je výraznou posilou pre medzinárodné tímy, pretože tu musí byť už od začiatku jasne stanovený spôsob komunikácie a spolupráce. DELTA túto napínavú výzvu prijíma a vytvára tým podporu pre ďalší vývoj digitalizácie.

Zahájenie výstavby je plánované na jar 2020 a testovacia dráha bude uvedená do prevádzky v roku 2022.

Viac o spoločnosti DELTA nájdete TU

Súvisiace články:

Inšpirácia - administratívna a laboratórna budova komplet z dreva

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív DELTA

Tématické odbory

reklama

Nové

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Záhadné stavby sveta a ich slovenské či české alternatívy: od Stonehenge po pyramídy!

Zverejnené 17.4. Odkryte s nami tajomstvo troch starovekých megastavieb, ktoré dodnes fascinujú celý svet. Akou technológiou bol postavený Stonehenge, aký účel mali pyramídy a ako je to so svahovými zosuvmi na Machu Picchu? ísť na článok

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Tenkovrstvá, murovacia, zakladacia, alebo tepelnoizolačná malta. Ako vybrať správnu

Zverejnené 15.4. Výrobcovia mált sa ich výber snažia stavebníkom čo najviac zjednodušiť, napriek tomu občas narazíte na otázky, z ktorých plynie, že ľudia nad voľbou tej správnej malty váhajú. Pozrime sa preto, aké malty ponúka pre svoj stavebný systémy z pórobetónu… ísť na článok

Outdoor living -  Trend, ktorý získava na popularite

Outdoor living - Trend, ktorý získava na popularite

Zverejnené 19.4. Odpočívať, pracovať, zabávať sa, jesť a pripravovať jedlo. So slnečnými lúčmi prichádza aj túžba vykonávať čo najviac aktivít na čerstvom vzduchu. Existuje niekoľko spôsobov, ako si prispôsobiť vlastný vonkajší kútik. Dôležité je v prvom rade vedieť… ísť na článok

reklama