Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 2.5.

FibaFuse Double Strong. Inovatívna výstužná páska pre suchú výstavbu

Zverejnené: 21. 6. 2023

Suchá výstavba, vrátane inštalácie sadrokartónových konštrukcií, je medzi remeselníkmi a domácimi majstrami populárna vďaka svojej jednoduchosti, rýchlosti, efektivite a flexibilite. K vystuženiu spojov medzi sadrokartónovými doskami sa tu používajú sklovláknité pásky, ktoré minimalizujú vznik prasklín alebo trhlín.

Sklovláknité pásky predstavujú ideálne riešenie na vystužovanie sadrokartónových spojov a opravu prasklín na stropoch a stenách. Sú vhodné na prácu na stenách v bežných interiéroch, kúpeľniach, alebo dokonca v miestach s extrémnymi zmenami teplôt. Vďaka samolepiacej vrstve nie je potrebné na spoje použiť podkladovú vrstvu tmelu, v porovnaní s papierovou či štandardnou sklovláknitou páskou sa tu skracuje čas potrebný na aplikáciu o zhruba 30 %. Sklovláknitá páska sa taktiež vyznačuje vysokou mechanickou pevnosťou zaisťujúcou pevnejšie spoje a umožňuje jednoduchšiu aplikáciu a rezanie bez vydutín či vzduchových bublín.

FibaFuse® Double Strong

Novinkou na trhu je kombinovaná výstužná páska FibaFuse® Double Strong od Saint-Gobain ADFORS. Jedná sa o dvojvrstvovú pásku skladajúcu sa z netkanej sklovláknitej textílie, ktorá je zosilnená prídavnou mriežkovou vrstvou. Táto kombinácia zabezpečuje neobyčajnú odolnosť proti vzniku prasklín. Vďaka vysokej mechanickej pevnosti ju je možné aplikovať nielen štandardným postupom pomocou špachtle, ale tiež s pomocou automatických tmeliacich zariadení typu „bazooka”, ktorých použitie výrazne zjednodušuje a urýchľuje proces inštalácie.

Ďalšou výhodou FibaFuse® Double Strong je jej kompatibilita s rôznymi typmi tmelov, či už práškových, tak aj pastových variantov. Porézny povrch umožňuje škárovanie bez rizika vzniku vzduchových bublín alebo pľuzgierikov, jednoduchá a rýchla je tiež oprava prípadných nepretmelených miest. Páska je určená pre všetky typy sadrokartónových dosiek, vďaka výnimočným mechanickým vlastnostiam sa hodí hlavne k vysokopevnostným doskám, napr. typ Habito® H by Rigips.

Postup aplikácie

  • Na čistú a suchú škáru naneste tenkú vrstvu tmelu (5–10 cm širokú).
  • Do čerstvého tmelu vložte FibaFuse® Double Strong mriežkovou stranou smerom k doske.
  • Páskou úplne prekryte druhú vrstvu tmelu a nechajte zaschnúť.
  • Prekryte finálnou vrstvou tmelu (15–20 cm širokou).

FibaTape® Classic

Chybu nespravíte ani pokiaľ siahnete po osvedčenej páske FibaTape® Classic. FibaTape® Classic je sklovláknitá páska a má o 70 % väčší spevňovací účinok než všetky ostatné sklovláknité pásky a o 25 % lepšiu účinnosť v porovnaní s papierovou páskou.

Vďaka samolepiacej vrstve je aplikácia pásky rýchla a jednoduchá, v porovnaní s papierovou či štandardnou sklovláknitou páskou šetrí až 30% času. K tomu zaručuje dokonalý povrchový vzhľad bez vzduchových bublín a iných chýb. Na základe jednoduchej aplikácie nájde perfektné uplatnenie na stropoch a iných viac či menej technicky náročných plochách. Páska je viacúčelová a je možné ju použiť na sadrokartónoch so skosenými aj rezanými hranami. Na dosiahnutie dokonale vykonaného spoja postačujú iba dve vrstvy spojovacej hmoty.

Ak by ste sa chceli dozvedieť viac o výstužných páskach FibaTape® a FibaFuse®, pozrite sa na naše webové stránky www.eu.adfors.com.

O spoločnosti Saint-Gobain ADFORS

Spoločnosť Saint-Gobain ADFORS, zameraná na stavebné a priemyslové trhy, ponúka kompletné portfólio textilných technológií a technológií tuženia s využitím sklovláknitej priadze a syntetických aj prírodných vlákien. Jedná sa o uznávaného lídra v oblasti výroby a spracovania sklovláknitej priadze vďaka znalostiam a odbornosti získaným počas posledných 80 rokov. Výrobky a inovatívne a výkonné riešenia sú zamerané na poskytovanie výkonu, pohodlia a bezpečnosti koncovým užívateľom. Firma má dvadsať výrobných či distribučných centier po celom svete, z toho dve v Českej republike (Litomyšl a Hodonice).

Autor: Tlačová správa
Foto: Archív firmy Saint Gobain - ADFORS
reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama