Doživotná záruka na tehlový systém HELUZ
vyhľadávanie
Dnes je 1.5.

Fotovoltika jednou z hlavných tém veľtrhu Strechy-Solar-Remeslo 2024

Zverejnené: 31. 10. 2023

Veľtrh pre strechy, stavbu a úspory energií prezentovaný po novom s názvom STRECHY-SOLAR-REMESLO (pôvodne Strechy Praha) prebehne 15.-17. 2. 2024 na výstavisku v Prahe Letňanoch a oslávi 25 rokov svojej úspešnej existencie.

S potešením môžeme povedať, že záujem vystavovateľov o účasť na nadchádzajúcom ročníku veľtrhu STRECHY-SOLAR-REMESLO je mimoriadny. Predstavia sa tu najvýznamnejšie firmy z odboru striech a úspor energií. Jedinečná bude napríklad prehliadka výrobcov strešných okien, ktorú takto ucelenú inde neuvidíte. Významne bude zastúpený aj odbor zelených striech a tešiť sa môžete na širokú ponuku náradia, strojov a ďalšie techniky pre remeselníkov i domácich majstrov v rámci obľúbeného už 5. ročníka Festivalu dreva a náradia. Generálnym partnerom veľtrhu je Tondach zo skupiny Wienerberger.

Inšpiratívny sprievodný program

Hlavnou témou veľtrhu a jeho sprievodného programu zostávajú úspory energií a poňatie strechy ako zdroja energie. Udržateľné stavanie a riešenie energetickej sebestačnosti je základnou požiadavkou dnešnej doby, ktorá vyvoláva tlak na vyššie a efektívnejšie využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Veľtrh ako centrálna platforma diania v tejto problematike prinesie najčerstvejšie informácie z oblasti solárnych systémov, súkromnej aj firemnej fotovoltiky, tepelných čerpadiel, akumulácie energie alebo elektromobility. Odborníci v poradenských centrách budú pripravení zodpovedať otázky zo všetkých oblasti výstavby a úspory energií vrátane novej legislatívy a dotačných programov.

Pripravujeme rozsiahly sprievodný program konferencií, seminárov, praktických ukážok a bezplatného poradenstva. Súčasťou programu bude napríklad jubilejný 25. ročník prestížnej konferencie Izolácie s podtitulom „Poruchy nielen fotovoltické alebo čo strecha nevydrží“. Tradičné piatkové Fórum, ktoré organizuje organizácia ČKAIT, sa bude zaoberať predovšetkým požiarnou bezpečnosťou a rizikami požiaru pri FTV inštaláciách. Česká fotovoltaická asociácia zaštíti prednášky na tému certifikácie správnosti, kvality a realizácie fotovoltických systémov.

Ďalšími témami prednášok budú obnoviteľné zdroje a energetika pre priemysel, služby a poľnohospodárstvo, ďalej energetika bytových domov a obcí a v neposlednom rade energetika rodinného domu.

Chýbať nebudú ani tradičné strechárske témy o nových trendoch vo výstavbách a rekonštrukciách striech alebo o skúsenostiach z realizácií zelených striech. V rámci Festivalu dreva a náradia budú prebiehať stretnutia s odborníkmi, testy strojov, náradia i ukážky špecifických strešných techník ako v predvádzacej aréne, tak na stánkoch vystavovateľov.

Čítajte tiež:

Autor: Střechy Praha s.r.o.
Foto: Střechy Praha

Tématické odbory

reklama

Nové

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Screenové rolety – ideálne riešenie pre terasy, pergoly a balkóny

Zverejnené 30.4. Tieniace prvky nie sú len pomocníkom, ktorý bráni pohľadom zvonku, ale predovšetkým dokážu regulovať svetlo a teplo, ktoré preniká dovnútra vášho domu. K vhodným tieniacim prvkom dnes už nepatria len žalúzie a rolety, dnes sú mimoriadne pôsobivým,… ísť na článok

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

reklama