Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 26.4.

Industriálne ladená administratívna budova bola ocenená v prestížnej súťaži Art of Space Award

Zverejnené: 1. 6. 2020

Budova európskej centrály spoločnosti Doosan Bobcat Emea v Dobříši (ČR) získala ocenenie Art of Space Award. Interié, ktorého hlavným motívom boli surové stroje, bol ocenený v kategórii Zdravé prostredie a udržateľnosť.

Trojpodlažná budova centrály za 250 miliónov Kč sa rozkladá na 1561 m² a pre 200 zamestnancov ponúka kancelárske priestory v rozlohe viac než 3370 m² úžitkovej plochy. Samozrejmosťou je dostatočný počet parkovacích miest vrátane nabíjacích staníc pre elektromobily. Investovalo sa aj do vybudovania zelených plôch vo výmere viac ako 7000 m². Architektonický návrh spracoval ateliér Červený Klobúk.

Nový objekt bol postavený vlani. Sídli tu firemný manažment a ďalších zhruba 200 pracovníkov firmy. Stavba tak dopĺňa výrobný závod, tréningové a inovačné centrum. V súťaži Art of Space Awards, voľne nadväzujúca na päť úspešných ročníkov súťaže Zasadačka roku, sa o víťazstvo uchádzalo takmer 250 kandidátov v 6 hlavných kategóriách naprieč celým spektrom komerčných nehnuteľností.

Parametre hodnotenia

Porota, na čele s architektkou Evou Jiřičnou, ocenila, že známy výrobca do svojej novej európskej centrály zahrnul všetko, čo je mu blízke: hrubé materiály ako kov, betón a kameň. Dôraz bol tiež kladený na priestorovú akustiku, správne denné osvetlenie a zeleň. Architekti sa inšpirovali svetom stavebných strojov, interiéry sú preto navrhnuté v industriálnom duchu.

Zamestnanci si môžu nastaviť výšku stolov podľa aktuálnej potreby a vyberať si k práci priestor, ktorý práve zodpovedá ich rozpoloženiu. Dizajn zasadacích miestností nadväzuje na jednotlivé oblasti, ktorými sa firma zaoberá.

Hodnotenie kategórie sa opieralo o expertné posúdenie odborníkov z Českej rady pre šetrné budovy, ktorá bola odborným garantom tejto časti súťaže a u prihlásených projektov vykonávala audit vnútorného prostredia.

„Pri porovnaní s minulými rokmi je vidieť, že ubúda interiérov, ktoré pracujú s prvoplánovým dizajnovým wow efektom a pribúda kvalitných, koncepčne riešených priestorov. Dôkazom je práve tohtoročný víťaz, ktorý získal od poroty najvyššie hodnotenie za priestorový koncept a za dobrú kvalitu vzduchu. Kancelárie boli dobre zregulované z hľadiska koncentrácií CO2 aj vlhkosti vzduchu, čo stále ešte nebýva samozrejmosťou. Porota zároveň vyzdvihla intenzívne zakomponovanie zelene do konceptu kancelárie," uviedla Simona Kalvoda, výkonná riaditeľka Českej rady pre šetrné budovy.

Súvisiace články:

Autor: Tlačová správa
Foto: archív Doosan Bobcat
reklama

Nové

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

HELUZ ponúkne stavebníkom doživotnú záruku na tehlový systém

Zverejnené 25.4. Spoločnosť HELUZ dlhodobo rozvíja svoju víziu udržateľného stavebníctva, ktorú novo podporuje bezkonkurenčnou novinkou. Ako jediný výrobca na trhu ponúka stavebníkom unikátnu možnosť získať na hrubú stavbu svojho rodinného domu doživotnú záruku. ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Za architektúrou do USA: 5 skvostov New Yorku

Zverejnené 22.4. New York? To nie je len pestrý nočný pouličný život, nákupy a reštaurácie, ale aj nápaditá architektúra. Svetové hlavné mesto mrakodrapov zaberá plochu asi 80 tisíc hektárov a ponúka množstvo zaujímavých stavieb, ktoré významne ovplyvnili americké… ísť na článok

reklama